Şimdi Ara

Clio 1.5 Dizel Otomatik vs Hyundai i30 Dizel Otomatik vs Polo Dizel Otomatik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hayırlı ramazanlar dilerim. Başlık baya uzun oldu :)

50 ila 55 arasında bir bütçemiz var, yukarıdan da anlaşılacağı üzere dizel ve otomatik bir araç arıyoruz. Açıkcası polo hariç diğer iki aracında stili ve iç dizaynı benim çok hoşuma gidiyor. Özellikle i30 enfes bir tasarım yaratmayı başarmış. Ancak bu araçların farkları nelerdir bilmiyorum. Muhtemelen 2012 2013 model olacaktık alabileceğimiz araçlar.

i30 konusunda çok fikir ayrılığı var kimisi vitesi kötü diyor kimisi alacaksan otomatik. Kafayı biraz i30'a takmış durumdayım ancak clio'nun da o enfes yakıt tüketimi ilgimi çekmiyor değil. Polo'yuda konu ilgi çeksin diye yazdım şaka bir yana çabuk satılan bir araç ancak donanım olarak çok zayıfken fiyatları aşağı yukarı aynı. enteresan geldi bana.

Yorumlarını bekliyorum, bu fiyat bandında başka tavsiyelere de açığım, mümkünse dizel olsun ama :)

• üçüde değil megane sw alın bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: _TerryLeather_

üçüde değil megane sw alın bence

+1...

Yok ben illa Clio veya i30 alacam diyorsaniz da, biraz fazla yakit tuketimini göze alarak i30.

C sınıfı alabiliyorken B sınıfı düşünülmemeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o paraya megan aliyoruz ama ici cliodan beter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşimde var 2013 i30 Elite dizel otomatik. Tam otomatik olduğu için manuele göre 1-1,5 lt kadar fazla yakar. Onun dışında olumsuz yanını görmedik şimdiye kadar. Kullanmasıda oldukça zevkli. Fazla yakar derken Bizdeki aracın uzun dönem yakıt ortalaması 7.6 lt. Aynı motoru kullanan manuel Kia aracımın uzun dönem ortalaması 6.5 lt.

Renault grubu az yakar diye bir düşünce var herkeste ama ailemizdeki DCİ motorlu manuel Dacia'nın uzun dönem yakıt ortalaması 6 lt. Bir arkadaşımın dizel otomatik EDC li Renault Megane'nın ne yaktığını sorduğumda 7.3 uzun dönem ortalaması var dedi. Demekki DCİ öyle söylendiği gibi az yakıt tüketimine sahip değil.

Bu arada bahsettiğim tüketim değerleri İstanbul şehiriçi ve şehirdışı tüketimlerin uzun dönem karmalarıdır.
  • i30 segment farkı var diğerleriyle kıyaslanmaz ama illa üçü arasından seçim yapmam gerek diyorsan i30

i30 pişman etmez hatta memnun bile eder, başarılı bir araç. 2013 model bulabilirseniz olabilir elite pakete fiyat yeterli gelmeye bilir ancak style donanımda gayet dolu bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.