Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
197.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    LPG yi dün taktırdım, ALDESA marka,ama bu seferde otm jikle çalışmaz oldu,,halbuki benzinde sorun yoktu????,Kutuda gelen mikser uymadı ,,yerine elindekilerden uydurdu,,acaba bundan yaparmı,,sabaha ustadayım,,aksilikler başladı,işallah çözülür,,slmlr,,
  • Merhaba Aldesa yı nerde sordun 500 tl ye ben sordum 650 tl 9 taksit vade farkı yok dedi bide bende çekinceliyim yaptıgım hesaba bakarak lpg taktırmayı dusunmeye basladım 35 tl ye 100 km yapıyorum benzinde arkadasımda var 18 tl ye yapıyo lpg de atiker marka taktırmış cok memnun degil aldesa nasıl acaba lpg hakkında bilgi verebilirmisiniz taktıranlar memnunmu ?
  • İZMİR de taktırdım,,Daha önce aldesa yı çok kullandım,,bizim tip arabalar için biçilmiş kaftandır,,(Karbüratör ve tek nokta enjeksiyonlu) 550 tl dedi 500 tl keş
    paraya anlaştık,,atiker sorun çıkarır,,onlar sıralı sistemde iyidir,,aldesa da sıralı sistemde sorunludur,,ondan dolayı ben aldesa dan başka tanımam,,jikle de sorun çıkmıştı,,bboşuna endişelenmişim halloldu,,saat gibi oldu,,yarım marş ta tık çalışıyor,,ilk çalışma benzin,,deviri gaz pedalından,2000 e çıkar anında lpg
    ye geçiyor,,bu şekilde ilk çalışmada yağsız sürtünmeyi engellemiş oluyor benzinde çalışma ile,,çok memnunum,,benzinin yanına yaklaşılmıyor,,hele bide gezmeyi seviyorsanız hiç beklemeyin tavsiye ederim,, slmlr,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: deep_man

İZMİR de taktırdım,,Daha önce aldesa yı çok kullandım,,bizim tip arabalar için biçilmiş kaftandır,,(Karbüratör ve tek nokta enjeksiyonlu) 550 tl dedi 500 tl keş
    paraya anlaştık,,atiker sorun çıkarır,,onlar sıralı sistemde iyidir,,aldesa da sıralı sistemde sorunludur,,ondan dolayı ben aldesa dan başka tanımam,,jikle de sorun çıkmıştı,,bboşuna endişelenmişim halloldu,,saat gibi oldu,,yarım marş ta tık çalışıyor,,ilk çalışma benzin,,deviri gaz pedalından,2000 e çıkar anında lpg
    ye geçiyor,,bu şekilde ilk çalışmada yağsız sürtünmeyi engellemiş oluyor benzinde çalışma ile,,çok memnunum,,benzinin yanına yaklaşılmıyor,,hele bide gezmeyi seviyorsanız hiç beklemeyin tavsiye ederim,, slmlr,,

Ne kadar yaktığını hesaplaya bildin mi lpg de?
    Bugün fullemdim depoyu,7 lt benzin yakmışım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: deep_man

İZMİR de taktırdım,,Daha önce aldesa yı çok kullandım,,bizim tip arabalar için biçilmiş kaftandır,,(Karbüratör ve tek nokta enjeksiyonlu) 550 tl dedi 500 tl keş

Söylemeyi unuttum,,lpg işinde markadan önce USTA lık önde gelir,,Eğer usta işinin ehli değilse çok gider gider gelirsiniz,,Sonuç alamazsınız,,
    Yakıtı tam olarak hesaplama durumu bundan sonra olur,,bağlantı yaparken test ederken epey harcandı,ama 35 tl lpg almıştım,, 110 km de bitti benzine geçti,, (Şehir içi)yalnız bişi dikkatimi çekti,, anahtardaki 4 yeşil ışık sönünce kırmızıya geçip hemen lpg bitiyor ve stop etti giderken,,,hemen benzine aldım sıkıntısız çalıştı ve yola devam ettim,,yani son yeşilden kırmızıya dönünce normalde 30-40 km giderdi normalde ama bu32 lt tank lar böylemi?? sizdede böylemi kırmızı yanınca anında bitiyormu??? slmlr,,

• Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    sonuç olarak 10-11 bin aralığında bu araba alınırmı alınmazmı diyorsunuz yani? hem parçası pahalı hem hararet sıkıntısı vs denilmiş sayfalarda..

bide anlamadığım bu arabanın motoru enjeksiyonlu değilmi arkadaş yukarıda nasıl düz lpg taktırmış sıralı olması gerekmiyomuydu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi search in vain -- 10 Mayıs 2015; 18:35:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10-11 bandında temizi bulunursa alınacak arabadır, bazı parçaları pahalı ama hepsi değil.Orn: sol aks 175 tl(orjinali çok pahalı, baskı balata seti orjinal 175 tl.Pahalı olmasının sebebi fransız üretimi olmasıdır.
    Hararet yapmaya meyilli bi yapısı var aracın. Belkide hararetin çabuk yukarı çıkmasından bize öyle geliyor. Çok şükür su kaynayacak duruma gelmedim. Yukarıda arkadaş termostat değiştirerek çözdüm demişti. Bende deneyeceğim bu çözümü, umarım olur.
    Üzerindeki motor, tek nokta enjeksiyon(e7j) 8 valf lik tir. Bundan dolayi sıralı sistem olmuyor. Ben hâlâ benzinde kullanıyorum. Son 3 fullememde 7 lt ortalamam var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasto_37 -- 10 Mayıs 2015; 23:33:36 >
    Teşekkürler bu paraya alınabilecek çokta seçenek yok aslında bide tofaş ve reno 9 harici parçası ucuz başka arabada yok zaten:)

• arkadaşlar bende clio 1 sahibiyim...97 model 1.4 gökmavisi renk...

1 sorum olacak....aracın devir saati bazen çalışıyor , bazen çalışmıyor....sanırsam göstergesi sorunlu....gösterge nasıl sökülüyor acaba? bir şeması falan varmı?
  • Daha önce bu arkadaşın göstergeler ile ilgili çalışması vardı, belki bilebilir.
    Bide bende soru sorayım. Gösterge ışıklarını iyileştirmek kolaymı, biraz soluk yanıyorlar.

• wehby W kullanıcısına yanıt
    hocam sizde skoada yokmuydu değiştirdinizmi yanlışmı hatırlıyom:)

hocam herkes birşey söylüyor anlamadım gitti millet bu arabanın parçası pahalı proton bakın demiş..protona bakıyorsunuz evet güzel araba lakin bir kapısı 1200 lira..yani şaka gibi insanlar..parçası ucuz araba yokki...yerli dışında...

• search in vain kullanıcısına yanıt
    Protonun parçaları bence bu araçlardan daha zor bulunur. Istediğinız fiyat bandında clio, palio, europa, tipo gibi araçlar bulunabilir ama bu tarz arabaların yaşı olduğu için ne kadar temiz olursa olsun hiç ummadığımız yerden ağır sorun çıkartabilir. Yani birazda şans işi. Kendi aracımı aldıktan bir kaç ay sonra sol aks bilyası ses yapmaya başladı sola dönüşlerde. Daha yeni değiştireceğim önümüzdeki bakımda.

evet değiştirdim üstat...
  • wehby W kullanıcısına yanıt
    kaça aldınız memnunmusunuz peki?

8500 e aldım...şu an için memmunum...
  • sonunda 2 tane amortisorü yenileme fırsatı buldum ayrıca sağ aks ve sol aks körüğü de değişti parçaları temin etmek zor olmadı amortisörler istten geldi aks marmaristen buldum bu arada 280000 kmyide geçtik hayırlı ile ama malesef satıyorum arabamı otomatik vites araç ihtiyacından dolayı.

bu arada hararet mevzusu konuşulmuş çokça ben radyatörle beraber termostatı değiştim 86c likti sanırsam ayrıca fan münşürünü yeniledim trafikte kaldığımda orta üstteki çizgide fan açıyor sonra düşüyüyor zaten yoldada orta 2 çizgi arasında hemen hemen sabit duruyor.

keşke planladığım avrupa turuna bu araba ile gidebilseydim çok keyif verdi bu araba bana 2 sene araç kiralama işinde çalıştım piyasada dolaşan arabaların çoğuna bindim uzun yol yaptım bu kadar keyif almadım nedense..

• emre3748 kullanıcısına yanıt
    Araçlarımız zamanının teknolojisine göre iyi ve sağlamdır. Motoru biraz daha canlı ve sessiz, güvenlik önlemleri daha iyi olsa mükemmel olurdu.
    Bende sol aksı değiştireceğim, sağ aksı ne kadara aldınız ve orjinal mi acaba?

yan sanayi 100 tlye almıştım..
  • Arkadaşlar 1998 Clio - Göl Mavisi sahibiyim.

305000 km yi geçtim ve artık ciddi yağ yakmaya başladı. Debriyaj balatalar da problemli.

Ankara'da bu model arabayı tanıyan iyi bir usta biliyor musunuz ?

Motor rektefiye edebilecekk ve problemlere çözüm bulabilecek bir usta ?
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.