Şimdi Ara

§§§ CLIO 1 CILER BURADA TOPLANALIM §§§ (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.970
Cevap
30
Favori
197.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tüp taktirdıktan sonraki izlenimlerini yazar mısın? Iyimi kötümü, yakıt durumu, yapılan ek masraflar vb.
    Bu gidişte bende tüp taktiracağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün babamla araba bakmaya marmaristen afyona gittik geldik 800 km kusur yol yaptık 120 tllik gaz yaktık tabi yola çıkmadan önce gaz ayarını biraz düşürdük :) eğer ki otobüsle gitmeye kalksaydık git gel 240 tl tutacaktı.satma işinden de vaz geçtik şimdilik ucuza otomatik 2.arabayı almaya karar verdik...
  • emre3748 kullanıcısına yanıt
    Uzun yolda lpg çok avantajlı oluyor. Ben o yolu 200-220 tl ye anca giderim.
    Belki bende taktirabilirim, aracınızda hangi kit var, genel olarak memnun musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Uzun yolda lpg çok avantajlı oluyor. Ben o yolu 200-220 tl ye anca giderim.
    Belki bende taktirabilirim, aracınızda hangi kit var, genel olarak memnun musunuz?

düz sistem atiker mevcut işini gerektiği gibi yapıyor sıkıntısı yok...
  • Arkadaslar sizlere lpg ile ilk izlenimlerimi aktarayım,, arabayı alır almaz ertesi gün, 500 tl ye aldesa taktırdım,,32 lt tank,ertesi gün lpg yi işletmek üzere sızdırmazlık= 35.00 tl ek1=1500 tl vize harç=
    180.00 tl masrafla tepecik tescile gittim, önce lpg yi işlettim,sonra ruhsatı benzin ve lpg olarak çıkarttım,(Geçici belge ile ruhsat parasından yırttım) Komple 730 tl ye hem lpg montaj hemde işletmiş oldum,,gelelim yakıta ,,ben hiç benzinde kullanmadım,,lpg ise şöyle full doldurduğumda 25 lt lpg alıyor tank tamamen bittiğinde,sağlıklı hesap için tankı tamamen bitirip hesapladım,, parça parça 85.00tl lpg almışım.. (37.1 lt X 2.29 tl) 420 km yol yaptım,,<km de 20.1 krş yakmış,,buna ayar için yapılan boşa gazlamalar dahil,, Vede bu yapılan km şehir içi( izmir ) Tabi ist benzemez ama ş dışı gibide değil..
    Montaj cıya kesinlikle kurcalatmayı düşünmüyorum,,daha ne olabilirki,,sanırım bir ölçü olmuştur,,selamlar,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deep_man -- 31 Mayıs 2015; 23:52:58 >

• Arkadaşlar, aracımı ağır bakıma sokuyorum.
    Malzeme listesi;
    Triger set, v kayışı, klima kayışı, ön disk takım ve fren balatası, buji, yağ ve yağ filtresi, gaz ve debriyaj teli, antifiriz 2 lt, viraj demir uç lastiği, rotil 2 adet, şanzıman yağı, hava filtresi, fren hidroliği ve 3 adet balata spreyi.
    Toplamda 485 tl. Mümkün olduğunca kaliteli yan sanayi kullandım. Çünkü bazı parçaların orjinali yok, olanlarda çok pahalı.
    Listede olmayan salıncak burçları ve sol aks( ort 200-300 tl tutacak gibi). Bunlarında fiyatı belli olunca toplam masraf belli olacak.
    Işçilik 200 tl. Usta çok yakından tanıdığım, sağolsun güzellik yaptı. Yaptırabilirse rot ayarıda yaptıracak ücretsiz, + masraftan kurtaracak beni.
    Araç eski olduğu için şase no dan bile bulamadığım parçalar oldu. Gittiğim parçacı sanayideki dükkanlara sorarak olup olmayacağını teyit ettirdi. Aklınızda olsun bazı parçalar uyumlu gibi gözüksede olmaya biliyor.
    Aksilik olmazsa salı günü aracımı alacağım. Inşallah kazasız belasız 2 sene daha kullanırım.

• Aracı dün akşam teslim aldım. Trigerde 2 diş atlama olmuş, Allahtan sıkıntı olmadı şu ana kadar, bir diş daha atlama olsaydı sıkıntı olacaktı. Salıncak burçları 4 tane 100 tl, sol aks körüğü 30 tl tuttu. Sol aksım arızalı sanıyordum ama sağ aks arızalıymış, sökünce anlaşılabildi, 250 tl tuttu. Gaz ve debriyaj teli uymadı, kısa ve kafa uymuyormuş. Ustteki mesajimda belirtmiştim, bazı parçalar uyuyor görünse bile sistemlerinde uymuyor.
    Gelelim toplam masrafa: ufak tefek masraflarla beraber 1050 tl tuttu. Biraz tuzlu oldu ama arabada kendine geldi. Umarım başka büyük masrafımız olmaz.
    Bakımdan sonra aracın sesi biraz azaldı, gitmesi düzeldi. Trigerin sente atlaması bile bunları etkiliyormuş. Yakıta etkisini ilerde göreceğim, yarım lt civarı düşüş bekliyorum.

• Merhaba arkadaşlar saygılar herkese bende ilk arabamı almayı planlıyorum bu aralar bütçem biraz kısıtlı 8500 tl civarı bende biraz bakındıktan sonra internette clio1 ler hoşuma gitmeye başladı sizler ne dersiniz bilgi verirseniz memnun olurum :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.a yeni taktikler veriyim 130 dan sonra viraja girice yan koltuğa geçiryordum ustaya sordum bizim arka amarsörler ayalıymış 2 tık aşağı aldı aga şim 160la viraja gir banamısın demiyor yağ gibi gidiyor önlerede spor yay almayı düşüyorum hem yakıt düşer hemde son hız artar birde birşey sorucam çukurlara düşünce lap lup ediyor nedendir bilen var mı? amarsor takaozlarını değiştirdim bulamadım birtürlü neden olduğunu? şu clima beyininide buldum bu arada ikitelliye gelmiş 420 tl istiyor iyimidir sizce yaz geldi arabanın içi yanıyor mubarek
  • bu arada millet bu arabaları 4000 devirden aşağı kullanmayın gittikçe ölüyor bu sefer performans hepten gidiyor ne kadar basarsan o kadar açılıyor mübarek :):)
    orjünal fren diskki sata bir yer biliyormusunuz 2 kere türk malı die aldığım diskler yamuldu fren basında direksiyon dans ediyor fren subwofer gibi vuruyor
  • mertpalamert kullanıcısına yanıt
    Maaşallah aracı gti gibi kullanıyorsunuz. Atmosferik araçları nasıl kullanıyorsanız ona göre alışıyor.
    Madem bu kadar performanslı kullanıyorsunuz ben olsam kule gergisi kullanırım, viraj performansı biraz daha iyi olur.
    Çukurlarda altlardan ses geliyorsa rotil, salıncak vb parçalara baktırın derim.
    Son bakımda fren aynalarını ve balataları değiştirdim. Marka olarak Apetech kullanıldı. Aldığım yer maise yakın kalitesi var dedi, şimdilik memnunum, ses yapmiyor sayılır.

• Arkadaslar 97 clio rt otomatik nasildir? Ozellikle otomatik sanzuman sorun yaratir mi? Bir de yakiti fazla diolar! Sizin goruslerinizi almak isterim 13.750 istiyolar.160000 bin kmde sahibinfen comda 216518636 numarali ilan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skullcem -- 15 Haziran 2015; 19:20:33 >
  • selam arkadaşlar;benim clio nun kalorifer fanı ilk açtığımda çalışıyor fakat durdurup tekrar denediğimde çok hafif esinti geliyor.fan motoru bu arabaların nerede ve nasıl çıkarılıyor.yağlamayı düşünüyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
  • Merhaba arkadaşlar
    1998 model 1.4 rn modeli otomatik vites clio 1 aldım. 116000 kmde.
    Aracı alır almaz arka amortisörlerin degistirdim. Komple ön takımı değiştirdim. Direksiyon kutusunu tamir ettirdim. Su anda bir sıkıntı yok. Sizlere sorum bu arabanın gaz pedalına tam basınca fisekliyormus. Benim araçta böyle bir şey yok. Birde merkezi kilit Bagaj kapağını kilitleyip acmiyor. Normalmi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lostolu L kullanıcısına yanıt
    Benim arabamda vardı aynı sorun,oto elektrici bagaj kilit motorunu değiştirdi 30 tl gibi bir fiyat verdim.

• Bugün kendim yaptım. Merkezi kilit cubugu yerinden çıkmış. Tırnağı tutan klips kirilmis. Hallettim.
    52 TL gaz aldim. 150 km yol gitti. Fazla degilmi arkadaşlar.

• yakıtınız çok fazla... benim clio ile 50 liraya şehir içi 250-270 km gidiyorum (lpg:2.15)
  • Sorun ne olabilir acaba?

• lostolu L kullanıcısına yanıt
    Aynı benzinli gibi yakmış aracınız. Tesisatta kaçak olabilir, gaz ayarı bozulmuştur, ateşleme sisteminde sorun vardır vb bir sürü neden olabilir. Belki genel sorunda olabilir. Benzinde de tüketimi denemek yararlı olur, ustaya götürdüğünüzde ona göre olabilecek yerlere bakar. Benzinde ki tüketim şehiriçi 7-8 lt arası ise lpg kaynaklı sorun var denilebilir.

• Depoyu doldurup denemek lazım. Yarın onuda deneyelim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostolu -- 29 Haziran 2015; 23:52:58 >
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.