Şimdi Ara

clio 4 airbag uyarısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    aracı aldığımda sağ kapıdan darbe almış sahibi boyatmış fakat kapıdaki airbag kaptürü yerinden çıktığı için veya düştüğü için arıza lambası yandı.
    sanayide kapıyı söküp kaptürü (sensörü) test ettiler bir sorun yok çalışıyor, yerine taktılar. hata kodunu sıfırladılar fakat bir daha çıktı.
    reno servisine gittim orada da kapatamadılar. usta diyor ki, "hatayı almış kendini kitlemiş, sıfırlasak da geri geliyor". daha önce başına böyle bir hata gelen var mı acaba? airbaglere baktık bir sıkıntı yok ama arıza kodu hala sönmüyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Clio 4 Airbag Uyarısı: Nedenleri ve Çözümleri

Renault Clio 4 araçlarında airbag uyarı ışığının yanması, hava yastığı sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Bu uyarı, sürücünün güvenliğini riske atabileceğinden vakit kaybetmeden ciddiye alınmalı ve uygun şekilde ele alınmalıdır.

Airbag ışığının yanmasına neden olabilecek çeşitli faktörler vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

• Airbag sensörlerinin arızalı olması
    • Airbag beyni arızası
    • Elektriksel sorunlar
    • Çarpışma veya kaza sonucu hava yastıklarının açılmış olması

Airbag uyarı ışığını söndürmek için yapılması gerekenler, sorunun kaynağına bağlı olarak değişir:

• Airbag sensörleri arızalıysa: Arızalı sensörlerin değiştirilmesi gerekir.
    • Airbag beyni arızalıysa: Airbag beyni onarılmalı veya değiştirilmelidir.
    • Elektriksel sorun varsa: Elektrik bağlantıları kontrol edilmeli ve gerektiğinde onarılmalıdır.
    • Çarpışma veya kaza sonucu hava yastıkları açılmışsa: Hava yastıkları ve ilgili sensörler değiştirilmelidir.

"Clio 4 airbag kontrol ettirin" Uyarısı

Clio 4 araçlarında "airbag kontrol ettirin" uyarısı, hava yastığı sisteminde bir sorun olduğunu belirtir. Bu uyarı, başka bir arızanın belirtisi olabileceğinden, derhal bir yetkili servise başvurulmalıdır.

"Clio 4 airbag ışığı söndürme" İşlemi

Airbag ışığını kendiniz söndürmeye çalışmak tehlikeli olabilir. Hava yastığı sisteminde bir sorun varsa, bu işlemi yalnızca yetkili bir teknisyen gerçekleştirmelidir.

"EI KL KL Aç Hava Yastığı Beyni"

Bu ifade, Clio araçlarında kullanılan bir hava yastığı beynine işaret eder. Hava yastığı beyni, hava yastıklarının açılması gereken zamanı ve gücü hesaplayan elektronik bir cihazdır.

"Clio 3 airbag kontrol ettirin" ve "Clio hava yastığını kontrol ettirin" Uyarıları

Clio 3 ve önceki Clio modelleri için de airbag kontrol uyarıları geçerlidir. Airbag ışığının yanması durumunda, yukarıda belirtilen adımlar izlenmelidir.

"Clio 4 airbag lambası yanıyor" ve "Clio 4 airbag ışığı"

Clio 4 araçlarında airbag ışığının yanması, hava yastığı sisteminde bir sorun olabileceğini gösterir. Bu durumda, güvenlik nedeniyle aracı kullanmaktan kaçınılmalı ve yetkili bir servise başvurulmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı sorun bendede var hocam sol şöför ve sağ arka kapı sensör hatası veriyor servis ışığı yanıyor airbagleri kontrol ettirin yazısı devamlı çıkıyor sen bir çözüm bulabildinmi naptın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

olayı çözdük. söyle oldu. araç önceden hasar aldığı zaman airbag kaptur dedikleri sensörler ya hasar almış ya da darbe alınca kendilerini kitlemiş oluyorlar.

öncelikle bu kapturlerin durumunu kontrol ettirmeniz gerekiyor. aracı bilgisayara bağladıklarında hasar kodlarından hangi sensorlerde problem olduğunu görüyorsunuz akabinde gereklo yerler sökülüp bu kapturler/sensörler kontrol ediliyor, kırılma vesaire varsa değişmesi gerekiyor. eğer sadece darbe kaynaklı; çıkma, düşme, kısa devre vb. problem varsa kaptür yerine takıldığında aracın beyni hatayı tekrarlayacaktir. genellikle araç bilgisayardaki bilgiyi almak için delphi denilen bir yazılım kullanıyorlar, bu donanım ile arızayı silmek istediklerinde, arıza tekrar çıkacaktır. bu noktada orijinal yazılım yapabilen bir renault servisine gidip sıfırdan yazılım arttırmanız lazım. anladığım kadarıyla, araç bir şekilde hata aldığında, yazılım kaynaklı kendini kitliyor. bir kısa devre durumunda arıza kodu verip airbagleri devreden çıkarıyor. dolayısıyla kaza anında airbag açmaması gibi bir ihtimal var.

kapıdaki kaptürün kontrolünü 100 lira gibi bir ücretle özel servise baktirdim, adam çıkan parçayı yerine taktı. yetkili servise gidip sıfırdan yazılım yuklettim oraya da 70 tl verdim ve sorun çözüldü.

umarım yardımı olur size.

• Öncelikle detaylı cevabın için teşekkür ederim. Kardeş malesef ben senin kadar şanslı değilmişim aracı yetkili servise götürdüm yazılım atıldı fakat hala hata düzelmedi kaptürlerde hiç bi sıkıntı yokmuş beyinde bi sorun olduğu söylenildi airbag beyni değiştirildi 1000tl gibi bi fiyat çıktı. arızalı beyinide aldım bi işe yarar belki diye.

• valla hocam ne diyeyim geçmiş olsun. ama servisler genellikle "tamir et" mantığından ziyade "yenisiyle değiştir" mottosuyla çalışıyorlar. o yüzden keşke airbag ile uzmanlaşmış birilerine danışaydınız daha iyi olurdu. bu mevzu o kadar saçma haller alabiliyor ki, airbag arızasında koltuk altındaki soket çıkmış oluyor. adam eliyle bir iki sallıyor, hata ışığı sönüyor gibi komik çözümler de olabiliyor. ama internet bunları aramak için bilgiden ziyade çok fazla fikirle yeteri kadar kirletilmiş durumda. ama sorunuzun çözülmesi yine de güzel bir durum. iyi günlerde kullanın
  • merhaba

benim de aracım aynı durumda. 2011 1.2 model clio 3. aracım sağdan darbe almış ve sağ komple boyanmış. ilk expert yaptırdğımızda airbaglara bir baktırın dediler. gittik baktırdık bir sıkıntı yok dediler arabayı satın aldık. aldıktan 3 ay sonra ön sol airbag (yolcu tarafı) hata uyarısı gelmeye başladı. elektrikçiye götürdük yazılım hatası dedi. yazılımı güncelledi ve arıza uyarısı söndü. şimdi tekrar aynı airbag yine aynı hatayı vermeye başladı. 10 dk boyunca uyarı veriyor mesela sonra uyarı sönüyor hiç çıkmıyor. bazı günler hiç uyarı vermiyor ertesi gün bir bakıyorum yarım saat boyunca uyarı veriyor. yazılımı güncelleyen elektrikçiye tekrar götürdüm. yazılım hatası vermiş yine fakat direksiyon altında şerit mi ne varmış onun değişmeside gerekebilirmiş.. ben çok anlamadığım için sizlere de sormak istedim.. birde sol koltuğa biri oturunca yada kasise girince genelde airbag uyarısı veriyor. koltuğun altında bir kablo sensör olayı falan var heralde... siz yaptırdığınız işlem için ne kadar ücret ödediniz söylemeniz mümkün müdür?

• angelizer kullanıcısına yanıt
    yazınızda ücret belirtmişsiniz. şimdi gördüm. burda renault servisi çok yüksek fiyatlar istiyor öyle böyle değil.. bir debriyaj değişimi için 1.900 tl istediler bu da indirimli hali. sanayide değişimi 850 tl ye yaptırdım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhaba

benim de aracım aynı durumda. 2011 1.2 model clio 3. aracım sağdan darbe almış ve sağ komple boyanmış. ilk expert yaptırdğımızda airbaglara bir baktırın dediler. gittik baktırdık bir sıkıntı yok dediler arabayı satın aldık. aldıktan 3 ay sonra ön sol airbag (yolcu tarafı) hata uyarısı gelmeye başladı. elektrikçiye götürdük yazılım hatası dedi. yazılımı güncelledi ve arıza uyarısı söndü. şimdi tekrar aynı airbag yine aynı hatayı vermeye başladı. 10 dk boyunca uyarı veriyor mesela sonra uyarı sönüyor hiç çıkmıyor. bazı günler hiç uyarı vermiyor ertesi gün bir bakıyorum yarım saat boyunca uyarı veriyor. yazılımı güncelleyen elektrikçiye tekrar götürdüm. yazılım hatası vermiş yine fakat direksiyon altında şerit mi ne varmış onun değişmeside gerekebilirmiş.. ben çok anlamadığım için sizlere de sormak istedim.. birde sol koltuğa biri oturunca yada kasise girince genelde airbag uyarısı veriyor. koltuğun altında bir kablo sensör olayı falan var heralde...

• quote:

Orijinalden alıntı: ayk87

merhaba

benim de aracım aynı durumda. 2011 1.2 model clio 3. aracım sağdan darbe almış ve sağ komple boyanmış. ilk expert yaptırdğımızda airbaglara bir baktırın dediler. gittik baktırdık bir sıkıntı yok dediler arabayı satın aldık. aldıktan 3 ay sonra ön sol airbag (yolcu tarafı) hata uyarısı gelmeye başladı. elektrikçiye götürdük yazılım hatası dedi. yazılımı güncelledi ve arıza uyarısı söndü. şimdi tekrar aynı airbag yine aynı hatayı vermeye başladı. 10 dk boyunca uyarı veriyor mesela sonra uyarı sönüyor hiç çıkmıyor. bazı günler hiç uyarı vermiyor ertesi gün bir bakıyorum yarım saat boyunca uyarı veriyor. yazılımı güncelleyen elektrikçiye tekrar götürdüm. yazılım hatası vermiş yine fakat direksiyon altında şerit mi ne varmış onun değişmeside gerekebilirmiş.. ben çok anlamadığım için sizlere de sormak istedim.. birde sol koltuğa biri oturunca yada kasise girince genelde airbag uyarısı veriyor. koltuğun altında bir kablo sensör olayı falan var heralde...
    hocam merhaba,
    öncelikle bir usta değilim fakat bir kullanıcıyım, o yüzden aklımın erdiğince, nacizane yorum yapabilirim.
    devamlı ve değişken zamanlarda aynı hatayı almanız ve koltuğa birisi oturunca uyarı ışığı verdiğini söylemeniz bana biraz kısa devre ihtimalini anımsattı.
    bildiğim kadarıyla airbag kablolarının çoğu sürücü ve yolcu koltuklarının altından geçmekte. oradaki soketleri bir kontrol ettirmenizde fayda var. bir şekilde sensör içerisinde veya sensörden gelen kablolar arasında bir kısa devre olması muhtemeldir.

özel servis biraz işin şans kısmı.
    5-10 lira fazla verip yetkili servise gitmenizi tavsiye ederim.
    en azından garantisi var ve yazılımsal bir mevzuda direkt olaya daha uzmanca müdahale ediyorlar.

• angelizer kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi anlaşmalı servise gidecem sanırım. birde soketlere baksınlar bakalım. gerçekten yıldım çünkü. yazılım at dur her seferinde 120 tl para ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.