Arkadaşlar selam , 2001 model 1.4 16V hp Rxt clio aracım var. Araca 2 ay önce atiker marka lpg sistemi taktırdım. 5 kez depoyu fulledim ve bitti. Simit depo 31-32lt gaz alıyor. 1 depoda 300-315 km yol gidiyorum. Yani araç şehir içi normal günlük iş ev kullanımında 26-27 kuruş civarında yakıyor. Buji ve hava filtrelerini yeni değiştirdim orjinalleri ile. Aldığım yere ayara götürdüm ayarlar yaptı ancak yakışı normal dedi. Arakdaşlar ise 20-22 kuruş yakması gerektiğini ve çok yaktığını söylüyolar. Opet , shell , pogaz , aytemiz gibi farklı yerlerden gaz alarak denedim. Hemen hemen sonuç aynı. Araç gazcının dediği gibi normalmi yakıyor (bence normal değil) yoksa fazlamı sizin yorumlarınız ve bilgileriniz önemli. Bu arada araç 63000 km de. Tüp takılalı 1500 km oldu.
Yardımlarınız lütfen.
selamlar.bendede aynı araçtan var.şuan tüp takılı değil bende taktırmayı düşünüyorum.şuan değerler biraz daha düştümü ? yoksa aynımı devam ediyor ? birde araçtan tüplü haliyle memnunmusunuz? çekişisnde sesinde çok abartı sıkıntı oluyormu ?
şuan ortalama 22 kuruş yakıyor şehir içi gaz sisteminden memnunum sistemsel olarak bir arıza , performans kaybı vs. sorunlarım hiç olmadı , çekiş normal , benzinden daha sessiz çalışıyor şuan atiker marka taktırdım. 35 lt tank 28 - 29 lt gaz alıyor tavsiye ederim
çok muamma bi iş :) teşekkür ederim cevabın için.rakam çok iyi şehir içinde.ancak şuana kadar da kimi dinlediysem sakın atiker taktırma dedi şimdi sizin öneriniz de kullanan birinden kafa karışmıyor desem yalan olucak
quote:
Orijinalden alıntı: serhan000
şuan ortalama 22 kuruş yakıyor şehir içi gaz sisteminden memnunum sistemsel olarak bir arıza , performans kaybı vs. sorunlarım hiç olmadı , çekiş normal , benzinden daha sessiz çalışıyor şuan atiker marka taktırdım. 35 lt tank 28 - 29 lt gaz alıyor tavsiye ederim
bende de 2002 clio 2 hb var. atiker taktırdım. 8,6 lt 100 km (yani 0,38 krş) verisinden aşağı düşmüyordu benzinde. şimdi 0,21 yakıyor. 17 kuruş kar mükemmel. Şİmdi lpg gaz markaları deniyorum. 3. markadayım. 3.depoyu doldurdum. Şuan üçündü markadan memnun değilim. ilk ikisi güzeldi.
Lpg de yakıt tüketimiminin gaz aldığın istasyonla direkt olarak ilgisi var. Kesinlikle denedikten sonra aynı yerden almakta fayda var. Önemli olan shell , po , opet değil sonuçta onlarda istasyonlara ismini veriyorlar önemli olan istasyonun ne kadar dürüst olduğu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme