Şimdi Ara

Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu (539. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.467
Cevap
46
Favori
938.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 537538539540541
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2006 model 1.2 clio 3 üm var. Şuan üzerinde fabrika lastiği var Çelik jant yok. Ikinci el 205/50/16 ebatlarında jant lastik buldum almak istiyorum sizce arabayı çok yorar mı ? Uzun zaman da arabaya zarar verir mi ? Yakıtı çok fazla artırır mı ? 1.2 motor olduğu için performansı çok düşürür mü? Teşekkür ederim şimdiden.
  • kimo01 K kullanıcısına yanıt
    merhaba
    bende de clio3
    lastik alacaktım 185.60.15R ebatlarda lasitk arıyordım bulamadım bi büyünü takalım dedik 195.65 .15R
    lastikci arabayı kaldırı ön lastiği 90 derece dönderdi vs kontrol etti lastik camurluğa carpar dedi olmaz takamayız dedi.

seninkide öyle olabilir dikkat et
  • lastik ölçüsü olarak, orijinal fabrika önerisi olan ebatlarda kullanmanızı tavsiye ederim, hem kaza anında da eğer sigorta şirketi orijinal ebatlarda lastik olmadığını tesbit ederse hiç bir hak iddia edemezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan_elo_bil

merhaba
    bende de clio3
    lastik alacaktım 185.60.15R ebatlarda lasitk arıyordım bulamadım bi büyünü takalım dedik 195.65 .15R
    lastikci arabayı kaldırı ön lastiği 90 derece dönderdi vs kontrol etti lastik camurluğa carpar dedi olmaz takamayız dedi.

seninkide öyle olabilir dikkat et

185/50 R15 ile 195/65 R15 arasında ciddi ölçü farkı var, lastik çapı 30mm (%5) büyüyor. Lastik büyültme veya küçültmede %2 çap değişiminden fazlası önerilmez.

Clio 3 16" için standart ölçü 195/50 R16 'dır. Alaşım jant satın alacaksanız bu ölçü lastik tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankemir -- 27 Mart 2015; 9:04:43 >
  • ercan_elo_bil kullanıcısına yanıt
    Ben de lastik alacağım. 185 60 15'miş. Benim arkadaş da ısrarla 65 15 taktır diyor. 185 60 15 mi taktınız peki ?
  • İyi akşamlar arkadaşlar, Ocak ayı sonunda 2008 model F1 vites clioIII ile aranıza katıldım. Forum 180 sayfa olmuş yarısını okuyabildim anca
    Nisan ayı başında muayenesi var aracın LPG takmak istiyorum ama bilinen her markanın tavsiye edeni mevcut, kafa karıştırıyor. İstanbul kadıköy/ümraniye çevresinde lpg montajı için tavsiyelerinize açığım. Üst segment denebilecek lpg kitlerini düşünmüyorum bütçe meselesi ve amorti etmesi çok uzun sürecektir. Ustanın önemi konusunda herkez hemfikir, tavsiyelerinizi bakliyorum
  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt
    merhaba,

evet fabrika cıkışı olan ölcülerde lastikle değiştirdim 185.60.15 biraz pahalı oldu bi üstü veya altları daha ucuz neden bu ölcüler diğerlerine göre daha pahalı anlamadım.

eğer başınız ağrımasın diyorsanız benimgibi orjinal ölcülerden şaşmayın araç muayenede bile sorun cıkarabilirler.
    Zaten Haziran'da muayene var, biraz da o yüzden lastikleri yenilemem gerekiyor. Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Ben de lastik alacağım. 185 60 15'miş. Benim arkadaş da ısrarla 65 15 taktır diyor. 185 60 15 mi taktınız peki ?

65 15 yakıt tüketim değeri biraz daha fazla bende 65 15 taktım
    ama araç daha yukarıda ve güzel görüş açısı sağlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: USR.

quote:

Yarın lastik işini halledeceğim bakalım. 60 15 fiyatları biraz daha fazla gibi. İnternetten aldığım fiyatlarla lastikçilerin fiyatlarını karşılaştıracağım. Bu arada çok saçma bir sorum olacak. Eski lastiklerim çok kötü durumda değil. 2010 üretimi, değiştirince eski lastikleri ne yapıyoruz ? saklayacak yerim de yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

185/60 R15 ve 185/65 R15 arasında 18,5mm çap farkı var, bu da demektir ki araç yaklaşık 1 cm yükselir.

Ben kesinlikle orjinal ölçüyü tavsiye ediyorum. Geçmişte 1.6 Polo'mun lastiklerini orjinal ölçü pahalı olduğu için %2,5 gibi bir oranda büyütmüştüm. Araba hem eskisi gibi gitmemeye hem de daha fazla yakmaya başladı. Olumlu tek yanı ise biraz daha konforlu olması oldu.

Bu cumartesi 185/60 R15 GoodYear Efficientgrip Performance taktıracağım. İzmir'de herşey dahil en uygun 190 TL / Adet fiyat aldım.

Eski lastikleri ben işime yaramayacağı için lastikçide bırakıyorum direkt.

• ankemir A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, ben de orijinal ölçüden vazgeçmek istemiyorum.

Bu arada lastik konusuyla alakasız, yeni bir sorunum var. İş dolayısıyla aracı 4-5 gündür kullanmadım. En son Cumartesi akşamı kullanmıştım. Dün akşam baktım sol ön kapı hoparlöründen ses gelmiyor. Durup dururken ne oldu anlamadım, Cumartesi günü sorunsuzdu. Oto elektrikçilerine göstermeyi düşünüyorum elbette ama kandırılma çekincem var. Tavsiye edeceğiniz, şundan dolayı olmuştur diyebileceğiniz bir tecrübeniz oldu mu ?
    merhaba,

radyo ses ayarı var sağ sol hoparlör seviyesini ayarlayabiliyorsun ordaki ayarlara bak düzelir gibi geliyor.
    Merhaba, baktım onlara. 4 hoparlör de açık gözüküyor. Zaten epey oynadım ayarlarıyla, hiçbir şekilde sol ön kapıdan ses alamadım.
    Muhtemelen temassızlık vardır. Oto elektrikçi değil de ses sistemi işi yapan ustalar daha bilgili oluyor bu konuda.
    bence ustaya götürmeden önce siz kontrol edin.

hoparlör kapağı basit ufak kanırtma ile hemen acılır bakın soketlerine vs...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: USR.

quote:

Yarın lastik işini halledeceğim bakalım. 60 15 fiyatları biraz daha fazla gibi. İnternetten aldığım fiyatlarla lastikçilerin fiyatlarını karşılaştıracağım. Bu arada çok saçma bir sorum olacak. Eski lastiklerim çok kötü durumda değil. 2010 üretimi, değiştirince eski lastikleri ne yapıyoruz ? saklayacak yerim de yok

lastiklerin kullanım ömrü 4 yıl veya 50000bin km hangisi önce dolarsa çöpe gidiyor.
    aldığın lastikleri lastikçi değerlendiriyor merak etme :)

• Ben de 2010 Bulut Gri (füme) 1.2 Extreme'le aranıza katılmış bulunmaktayım.

Aracım 50bin'de bana tavsiye edeceğiniz herhangi birşey var mıdır?
  • Bende clio 3 1.5 dci dynamigue sahibiyim artık. Herkese selam ve sevgiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trabzonyomra

Bende clio 3 1.5 dci dynamigue sahibiyim artık. Herkese selam ve sevgiler.

quote:

Orijinalden alıntı: deadpixel

Ben de 2010 Bulut Gri (füme) 1.2 Extreme'le aranıza katılmış bulunmaktayım.

Aracım 50bin'de bana tavsiye edeceğiniz herhangi birşey var mıdır?

hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 10 Nisan 2015; 13:38:42 >
  • 
Sayfa: önceki 537538539540541
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.