Şimdi Ara

Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu (542. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.467
Cevap
46
Favori
938.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 540541542543544
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ankemir

2011 1.5 DCi Extreme Edition 85 Hp var bende. Genelde şehir içi ve kasmadan kullanıyorum, son 6.000 Km ortalamam 4,9 Lt/100 km. Biraz dikkat ettiğimde 4.5-4.6'ya kadar düşüyor. En yeni nesil dizeller haricinde bundan iyisi yok.

Benim aracım 85 Hp olduğu için gidişi ile ilgili sıkıntım yok fakat araç biraz ağır olduğundan 65 Hp yetersiz olabilir.

Otobanda araç dolu iken 130 sabit hızla gidersem 5.5 litreye yakın oluyor tüketim. Şanzıman 6 ileri olsaydı bu değer epey düşebilirdi.

65 hp den memnunum gayet güzel, daha önce 1,3 aveo vardı o bile ataktı, fakat 1,3 de klimayı açtığımda sanki frene basmış gibi oluyordu, ama bunda olmuyor motor klimayı açtığımı hissetmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

2011 1.5 DCi Extreme Edition 85 Hp var bende. Genelde şehir içi ve kasmadan kullanıyorum, son 6.000 Km ortalamam 4,9 Lt/100 km. Biraz dikkat ettiğimde 4.5-4.6'ya kadar düşüyor. En yeni nesil dizeller haricinde bundan iyisi yok.

Benim aracım 85 Hp olduğu için gidişi ile ilgili sıkıntım yok fakat araç biraz ağır olduğundan 65 Hp yetersiz olabilir.

Otobanda araç dolu iken 130 sabit hızla gidersem 5.5 litreye yakın oluyor tüketim. Şanzıman 6 ileri olsaydı bu değer epey düşebilirdi.

65 hp den memnunum gayet güzel, daha önce 1,3 aveo vardı o bile ataktı, fakat 1,3 de klimayı açtığımda sanki frene basmış gibi oluyordu, ama bunda olmuyor motor klimayı açtığımı hissetmiyor.

Alıntıları Göster
    Sonunda bir araba bulduk ama fiyat konusu biraz kafamızı karıştırıyor.
    Sizce 30 bin kilometredeki 2008 model boyasız clio 3 1.2 extreme hb için en fazla ne kadar vermek gerekir?

Not: Maalesef araç galeriden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALTINBAŞAK -- 21 Mayıs 2015; 19:20:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ALTINBAŞAK

Sizce 30 bin kilometredeki boyasız clio 3 1.2 extreme hb için en fazla ne kadar vermek gerekir?

bu devirde benzinli araç alınmaz, 3-5 fazla verip dizel almanız daha iyi olur.
  • quote:

quote:

Sizce 30 bin kilometredeki boyasız clio 3 1.2 extreme hb için en fazla ne kadar vermek gerekir?

hocam genelde şehir içi kullanılacağından ve yıllık da fazla km yapılmayacağına karar verdik.bu yüzden benzinli olsun dedik.bu arada araç 2008 model ne kadar verilmeli sizce?

• quote:

quote:

quote:

hocam genelde şehir içi kullanılacağından ve yıllık da fazla km yapılmayacağına karar verdik.bu yüzden benzinli olsun dedik.bu arada araç 2008 model ne kadar verilmeli sizce?

5 ay önce 2011 dizeli 32 bin tl aldım ilk sahibinden 103 bin km de extreme modeli buna göre hesaplayın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

5 ay önce 2011 dizeli 32 bin tl aldım ilk sahibinden 103 bin km de extreme modeli buna göre hesaplayın.

Alıntıları Göster
    Şu işaret nedir ? Aracımın yağı suyu tam. İki gündür bu yanıyor, kullanmaya korkuyorum.

Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven_stiffler -- 22 Mayıs 2015; 14:24:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Şu işaret nedir ? Aracımın yağı suyu tam. İki gündür bu yanıyor, kullanmaya korkuyorum.

Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu

Alıntıları Göster
    hocam 1.2 extrem benzinli bir clio o kadar düşük km boyasız vs olsa bile benim gözümde taş çatlasın 24-25 eder,

27-28 civarında yeni makyajlı kasa yine çok temiz hatta daha dolu bir clio alabilirsiniz.. ama dizel ya da benzin konusunda iyi karar vermelisiniz..

• steven_stiffler kullanıcısına yanıt
    merhaba

o işaret yağın değişmesi gerektiğini gösteriyor,

yağ 10bin km de bir değişmesi gerekiyor ve sayaç geriye doğru sıfırlanıyor eğer 10bin kmnin bitmesine yaklaşık bin km kaldı ise o işaret cıkar bin km daha gittikten sonrada servis işareti cıkar.

eğer cıkmasın istiyorsan yağ değişimi yap sıfırla , istersen yağ değişmedende sıfırlanabilir oda şöyle:

trip butonu ile yağ göstergesine gel ve trip tuşuna 30sn basılı tut beli bir süre sonra ------ yanıp söner sonra 10bin km yazar ve yol katetdikce geriye doğru düşer.
  • ercan_elo_bil kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Şimdi baktım, 98600'de yağ değişimi yazıyormuş zaten. Haftasonu halletmeye çalışacağım. Bu arada anlayacağınız üzere acemiyim, hangi yağdan almam gerekir ?

Bunun haricinde yine acemilik içeren bir sorum olacak. 1 Haziran araç muayenesinin bitiş tarihi. Yeni muayene randevusu aldım, 30 Mayıs'ı seçtim. 30 Mayıs'ta muayeneden geçemezsem, 1 Haziran'ı geçtiğinde gecikme süresi mi sayılacak ? Egzoz emisyon da aynı şekilde 1 Haziran. 30 Mayıs'ta Egzoz emisyon yüzünden sorun olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Çok teşekkürler. Şimdi baktım, 98600'de yağ değişimi yazıyormuş zaten. Haftasonu halletmeye çalışacağım. Bu arada anlayacağınız üzere acemiyim, hangi yağdan almam gerekir ?

Bunun haricinde yine acemilik içeren bir sorum olacak. 1 Haziran araç muayenesinin bitiş tarihi. Yeni muayene randevusu aldım, 30 Mayıs'ı seçtim. 30 Mayıs'ta muayeneden geçemezsem, 1 Haziran'ı geçtiğinde gecikme süresi mi sayılacak ? Egzoz emisyon da aynı şekilde 1 Haziran. 30 Mayıs'ta Egzoz emisyon yüzünden sorun olur mu ?

eğer muayeneden geçemezseniz, 1 haziranı geçse bile sorun olmaz.
    2. muayene hakkı verirler.
    sorunları düzeltip tekrar gidersiniz.
    ama ikinci muayeneden de geçemezseniz, muayene ücretini bir daha yatırırsınız.
    bu nedenle muayeneye gitmeden önce gittiğiniz servis/ustaya aracı göstermenizde fayda var.
    özellikle muayeneye gireceğinizi söyleyin, ona göre yapar işlemleri

bir de 30 mayısta giderseniz, bir dahaki muayene tarihiniz 30 mayıs 2017 olur. 1 haziran olmaz yani.

Selamlar.

• Cilo 3 2010 extrem arkadaşlar 30 bin bakım yaptırdım usta benzin filtresi yok bu araçta doğru demi baktı bulandı birde polen filtresi sanırım ön torpidoda zor yerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brokenwings

Cilo 3 2010 extrem arkadaşlar 30 bin bakım yaptırdım usta benzin filtresi yok bu araçta doğru demi baktı bulandı birde polen filtresi sanırım ön torpidoda zor yerde

Şu güzelim Türkçeyi katlet meseniz de ne dediğinizi tam olarak anlatsanız bizde anlasak, ne kadar güzel olurdu.
  • quote:

quote:

Cilo 3 2010 extrem arkadaşlar 30 bin bakım yaptırdım usta benzin filtresi yok bu araçta doğru demi baktı bulandı birde polen filtresi sanırım ön torpidoda zor yerde

Şu güzelim Türkçeyi katlet meseniz de ne dediğinizi tam olarak anlatsanız bizde anlasak, ne kadar güzel olurdu.

Haklısınız hocam biraz hızlı yazdım.2010 clio üç extrem araca sahibim aracımda benzin filtresi var mı yokmu varsa filtreyi değiştircem bakım zamanı geldi.Ustam bu araçta benzin filtresi yok dedi doğru mu değilmi onu araştırıyorum saygılar....

• quote:

quote:

quote:

Haklısınız hocam biraz hızlı yazdım.2010 clio üç extrem araca sahibim aracımda benzin filtresi var mı yokmu varsa filtreyi değiştircem bakım zamanı geldi.Ustam bu araçta benzin filtresi yok dedi doğru mu değilmi onu araştırıyorum saygılar....

benzinli olsun dizel olsun filitre mutlaka var. yok diyen uydurmuş yada anlamayan birisi. filitre olmadan olmaz.

• brokenwings kullanıcısına yanıt
    En kısa zamanda ustanızı değiştirin. Araçta yakıt filtresini bulamayan adam ile işiniz olmasın.
  • quote:

En kısa zamanda ustanızı değiştirin. Araçta yakıt filtresini bulamayan adam ile işiniz olmasın.

aynen hocam iyi ki forum var usta yok dedi diye öyle takılıyoruz bizde
  • quote:

quote:

aynen hocam iyi ki forum var usta yok dedi diye öyle takılıyoruz bizde

Alıntıları Göster
    Cumartesi aracı muayeneye götüreceğim. Şans işte, sileceklerin su püskürtmeyeceği tuttu. Aslında silecekleri de değiştirsem iyi olacak. İşten dolayı vaktim yok, bir gün izin alsam o gün içinde halledebileceğim bir iş midir bu ? Sorun çıkarsa hafif kusur olarak muayeneden geçer mi ?

• silecek sistemi çalışmazsa agir kusur, kışın su püskürtme sistemim donmustu, bıraktılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: redboxer82

silecek sistemi çalışmazsa agir kusur, kışın su püskürtme sistemim donmustu, bıraktılar.
    merhabalar arkadaşlar

bugün clio araç aldım. ama ne bu araç ne de genel olarak otomobiller hakkında hiç kültürüm ve bilgim yok :)
    aracın tipi:clio hb aut. 1.5 dci
    manuel
    dizel yakıt
    2010 model
    motor gücü 50 (heralde bu beygir gücü :) )
    65000 km de

iş için aldım sizce bu araç nasıldır? ve bu araç clio 3 mü 2 mi kaç oluyor onu bile bilmiyorum :)
    her türlü bilgi ve yorumlarınızı bekliyorum
  • erkayer62 kullanıcısına yanıt
    Aracınız Clio3 en boş donanımlı modeli.

Motor gücü 50kW yani 65 Hp

Güle güle kullanın, B sınıfında önde gelen araçlardandır.
  • 
Sayfa: önceki 540541542543544
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.