Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1363. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27.469
Cevap
83
Favori
1.911.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13611362136313641365
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir daha sakın yakıtı bitirme yoksa o seni bitirir.

O yanan lamba enjektor tıkandığındada yanar.

Büyük ihtimal ile yakıt bitince depodan pislik çekti oda enjektoru tıkadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt
    Bakalım hocam yarın servise gidicem bakım için, bakımın içinde enjektör temizliği de varmış inşallah sıkıntı çıkmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt
    Hocam servise götürdüm, aracın bakımı gelmiş normal dedi bakım yaptılar enjektörleri temizledik dediler. 2 gün sonra yani bugün bu sefer önce sarı bir şekilde enjektör ışığı sonra kırmızıya döndü. Araç 70 km hızı geçmiyor. Bakalım pazartesi yine servise gidicem.

• Merhabalar yaklaşık 1 ay önce 200bin km 2008 clio extreme 1.5 dci araç aldım, daha önceki 2001 model aracımca isofix vardı bu arabada maalesef yok, çocuk koltuğu bağlamak için sizler nasıl bir çözüm buldunuz, nette baktım aparat bulamadım, sırf bu yüzden aracı satabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elk_91

Selamlar herkese.2009 symbol sahibiyim.Bos paket.Direksiyon kumandasında radyo frekansı önceki 2004 cliomda tek tek araniyodu diye aklımda kalmış.Bunda sadece kayıtlı frekansları buluyo.Ayari var mıdır teypten felan.
    Otantik pakette nasıl ayarlanıyor bilmiyorum ama ayarlanması gerekir. Direksiyon cd calar Kumandanın üst tarafında iki buton veya tek buton olması lazım ona her bastıkca ayarı degişiyor diye hatırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8CA3A7969

Arkadaşlar merhaba, dün aracım Symbol 2014 1.5 Dci yakıtı tamamen bitmişti bende Petrol Ofisinden Vmax Euro dizel ile fulledim. Ertesi gün araçta motor lambası yandı. Özel bir serviste bilgisayara bağladık iki hata gösterdi. 1.si Motor Yağı idi ama daha 2000 km önce Motul yağı koymuştum servisteki usta ile baktık sıkıntı yoktu. 2.si Kızdırma Bujisi yazıyordu. Servisteki usta istersen yakıt temizliyici koyalım dedi şimdilik koyduk. Var mı bilgisi olan ?
    1 kafana göre yag alıp koyma, her motorun onay koduna göre yag alınır.
    Atıyorum elf markanın 3 çeşit 5-40 yagı var 3 çeşitte o motora koyamazsın, onay kodu hamgisiyle aynıysa onu alırsın.

Ben 4 senesir yetkili servise gittim benzinli motor symbol, akrabam 10 yıldır yetkili servise gitti fluens 110luk dizel
    Hepsinde de mağlum elf yag kullanıldı.
    4 sene neyse, 10 yıllık motor ilk günkü gibiydi

Yani keramet yagda degil , bakımı aksatılmamış motorda.
    Dolayısıyla motulla onca para verme.

Şunuda net şöylemeliyim.
    Yukarda bahsettim motora göre yag onay kodu var diye.

Motulun 5-40 x onaylı kodu yagı iyidir, Z onaylı yagı kötüdür
    Tek bir marka iyi olcak diye birşey yok.
    Yani atıyorum motul 5-40 X kodluda iyidir
    Castrol x kodluda kötüdür
    Castrol Y kodluda iyidir
    Motul y kodluda kötüdür

Marka başlı başlına iyi degildir. Bunu nerden biliyorsun diyeceksin. Adamın biri basit bir mekanizma kurup tüm marka ve tüm yagları deniyor.
    Mekanizmaya koydugu demir çubuk aşınıyor dakika tutup
    Kumpasla ölçüyor. Vs vs umarım demek istediğim anlaşılmıştır.

Yakıt konusuna gelince tüm marka aynı rafineden çıkıp dolu bir tankere 5-6 litre kendi katkılarını katıp satarlar.
    Ben devamlı opet alırım.
    Opet alırkende en cok satan yerden ve yerleri tercih ederim.
    Yakıtın temizliğine daha dikkatli davranıyorlar.
    Seninde buna dikkat etmeni isterim.

Ben shelden kesinlikle almam , benim arkadaşın arabası yazılımlı kendisinin dediğine göre shel daha iyi diyor duman atması digerlerine göre daha azmış.

Total kullanmamış ama totale herkes çok iyi diyor.

Enjektör degişimine birşey diyemem, sistem hata verdiyse başının cagredine bakacaksın. Enjektör temizleyici veya benzer farklı amaçlı ürünler para tuzagı bana göre.

• Arkadaşlar aracını yetkili servise götürenler , bakım zamanı yaklaşmış olanlar
    Renault kampanya başlatmış, çok öncesinden paylaşcaktım yazma dırsatım olmadı.
    4 yaş ve üstüne %30 indirim
    Yaş altına %25 indirim var.

Biliyorsunuz renaultun kampanyaları klişedir ortalama aynı aylarda yapar.

Bence degerlendirin.
    Ben bakım yaptırdıgımda devamlı kampanyaya denk getirir, sanayi ile 200 lira fark çıkardı

www.renault.com.tr
    Satış Sonrası Kampanyaları | Renault Türkiye
    https://www.renault.com.tr/kampanyalar/satis-sonrasi-kampanyalari.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 7 Nisan 2020; 0:34:45 >
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler hocam, maalesef yine partikül sıkıntısından dolayı ışık yakmış servis halletti. 1 sene önce yine aynı sıkıntı olmuştu, bu sorunun üstesinden nasıl geleceğim hiç bilmiyorum. Şehir içi kullanıyorum her ilkbaharda aynı sıkıntı oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8CA3A7969

Bilgi için teşekkürler hocam, maalesef yine partikül sıkıntısından dolayı ışık yakmış servis halletti. 1 sene önce yine aynı sıkıntı olmuştu, bu sorunun üstesinden nasıl geleceğim hiç bilmiyorum. Şehir içi kullanıyorum her ilkbaharda aynı sıkıntı oluyor.
    Bahsettiğim gibi arkadaşımın söylediğine göre shelin yakıtı daha az dumat atıyor dedi. Dolayısıyla az duman demek partikülün daha geç dolması demek.

Aracını olması gerektiği gibi kullan fakat seninde tahmin etcegin üzere düşük devir birazdaha dolmasına neden oluyor.
    Arada sıra yüksek devirlerde gez, dışarı atmasına yardımcı ol.

Muayneden geçtirebilirsen içini boşalttırıp öyle kullancaksın.

• 1.4 8v motor için hangi yağ daha uygundur?Kilometresi 95 binde.Ben 5-40 koydurcaktim son yağ değişiminde tamircisi de parcacisi da olmaz illa ki 10 40 koymak lazım dediler.Ama içim rahat etmiyor sizce hangisi daha uygundur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

1.4 8v motor için hangi yağ daha uygundur?Kilometresi 95 binde.Ben 5-40 koydurcaktim son yağ değişiminde tamircisi de parcacisi da olmaz illa ki 10 40 koymak lazım dediler.Ama içim rahat etmiyor sizce hangisi daha uygundur?
    Hocam servisi ara fiyat al derim %30 güzel bir indirim.

Ben aracını 2009 da sıfır aldım 1.4 8v 4 kez yetkili servise koydurdum
    Devamlı 5-40 yag koydu
    Yalnız yukarda belirttiğim gibi onay koduna göre 5-40 koyuldu.

Aynı motor olmasına ragmen eski modellere 10-40 koyuluyordu dolayısıyla eskiden bir alışkanlıkla 10-40 diyorlardır.
    5-40 koydurmanda fayda var.

En köyü ihtimalle yag yakar bu zamana kadarda 5-40 yag koyanların hiç biri yag fazla yakıyor üstüne ilave ediyorum diyen duymadım.

Korkmadan koyabilirsin hiç bir sıkıntı yok.
    Avantajı kışın aracın daha cabuk ısınır, çabuk ısıncagından daha az yakıt tüketimi , yaz kış motor kendi içerisinde yormadan akıçı şekilde çalısır.

Servisi ara hangi yagı koyduklarını ögren.
    Elfin 2 çeşit 5-40 yagı var ikiside renault onaylı 700-710
    Sanırım kodu bu olda gerek.
    900sxr 5-40

Yada başka markanın rn700,rn710 onay kodlu yagıda olabilir.

• Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Bir de yakıt deposu dolmadan pompa atıyor.Simdiye kadar dolduramadigim için eskisine göre yorum yapamiyacam ama,en son doldurttum ibre en yuksrdaydi.İki çizgi eksildi gittim benzinlige 5 liralık amca aldi attı pompa.Bi süre sonra gitmiştim gene aynı oldu.Neden böyle yapıyor ki?

• quote:

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Bir de yakıt deposu dolmadan pompa atıyor.Simdiye kadar dolduramadigim için eskisine göre yorum yapamiyacam ama,en son doldurttum ibre en yuksrdaydi.İki çizgi eksildi gittim benzinlige 5 liralık amca aldi attı pompa.Bi süre sonra gitmiştim gene aynı oldu.Neden böyle yapıyor ki?
    Yakıt şamandırası dogru sinyal göndermediğinden yapar.
    Şamandıra arızalı büyük olasılıkla.

• Arkadaşlar bendede Clio 1.4 8v araç var 2001 model aracımda tekleme ve rölanti de dalgalanma var oksijen sensorunden şüphelendim soketini çıkardım motor lambasi bile yanmadı ve aracın hiç bir sorunu düzelmedi aynı şekilde gidiyor.
    Hadi diyelim oksijen sensörü arızalı motor lambasi bile. Yanmıyor ne yapabiliriz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanbatur

Arkadaşlar bendede Clio 1.4 8v araç var 2001 model aracımda tekleme ve rölanti de dalgalanma var oksijen sensorunden şüphelendim soketini çıkardım motor lambasi bile yanmadı ve aracın hiç bir sorunu düzelmedi aynı şekilde gidiyor.
    Hadi diyelim oksijen sensörü arızalı motor lambasi bile. Yanmıyor ne yapabiliriz ?
    Bogaz kelebegi olabilir

• Boğaz kelebeği rölanti motoru ve katalizör değişti LPG de aşırı çok tepki veriyor benzinde daha az tepki veriyor buji buji kablosu motor yağı hava filtresi yag filtresi hepsi degisti

• Merhaba,

Bende 2004 model clio var benzin dış depo kapağı kayboldu. Yan sanayi alıp boyatıp taktım fakat kapak oturmuyor. Orjinali piyasada yok bika servisine sordum 505 TL astarlısı çıkmada alma diyorlar tırnakları kırık çıkıyormuş.Yardımlarınızı rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atasevgi

Merhaba,

Bende 2004 model clio var benzin dış depo kapağı kayboldu. Yan sanayi alıp boyatıp taktım fakat kapak oturmuyor. Orjinali piyasada yok bika servisine sordum 505 TL astarlısı çıkmada alma diyorlar tırnakları kırık çıkıyormuş.Yardımlarınızı rica ederim.
    Bu tip parçalar can sıkıyor...

Arkadaşımda R19 Europa Hatcback (98) için arka stop arıyor. İstanbul gibi yerde bir iki yer hariç bulamadı. Onlarda fahiş fiyat çekiyorlar... (sedan için bol ama hb yok) Model eskidikçe durum daha da vahimleşiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: atasevgi

Merhaba,

Kapak kaybolmamıştır, birisi çalmıştır.
    Oturmaması hiç olmamasından iyidir. 500 liraya degecek malzeme ortada yok.

Herşey bikinçsiz şekilde yapılıyor, kapagı almadan önce satan kişiyle anlaşıp olursa alırım olmazsa almam diye...

Bence malzeme hatalı degilse kapak birşekilde oturur.

• Arkadaşlar merhaba, 2013 Symbolüm var joy paket. Sis bulunmamakta. Daha önceden bu model aracı olupta sis tesisatı çektiren varmı ? İstanbul anadolu yakasında herhangi bir yerde bu işlemi yaptıran veyahut yapabileceğini bildiği bir yer varmı ?

Ön tarafı aynı bu şekilde yapmak istiyorum.

Symbol arabası için led far kullanan varmı ? Hangi markayı tavsiye ederler araca uyumlu güçlü dayanıklı led olarak.
  • 
Sayfa: önceki 13611362136313641365
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.