Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1365. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27.470
Cevap
83
Favori
1.915.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13631364136513661367
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Havalandirmasindan takir tukur ses gelen var mi? nasil cozulebiliyor?
    Araba ilk acildiginda, kapilar acilinca ya da ufleme secenekleri degisince tak tuk ses yapiyor bir sure sanki bir yerlere carpiyor torpido bolumunde.
  • Ankara gocukcu tavsiyesi lazim.
  • TheAngarali T kullanıcısına yanıt
    Dışarda kaput içinde torpido hizasında klepe var.
    O kirden tozdan sıkışmıştır.
    Ses ondan geliyor olabilir.
  •  CLİO SYMBOL GRUBU

Bagaj kapagini acamiyorum kilit tam calismiyor mekanizmasi kurtarmiyor. Nasil acabilirim ? Arka koltuklari yatirsam arkada koltuklarin metal plaka var. Merkezi kilit motoru mu ne bozulmus galiba cok zayif calisiyor.
  • Renault Symbol 1.4 2001-2007 Bosch Nikel Buji 4 Adet 73,33 TL yerine 65,26 TL
    urun.n11.com
    Renault Symbol 1.4 2001-2007 Bosch Nikel Buji 4 Adet Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/buji/renault-symbol-14-2001-2007-bosch-nikel-buji-4-adet-P292562479

Bu buji orjinal mi ? Orjinal bujisi ngk marka mi ? 1.2 16v symbol icin buji bakiyorum.
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    orjinali ngk ama bosch markada kullandım hiç farkı yok.şase numarasına göre kontrol ettir.
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Fiyati uygun alayim o zaman. Sanayide kim.bilir kac para isterler.
    ben ngk yı bosch dan ucuza almıştım,farketmez iki markadayıda kullandım.

belli olmuyor ,geçenlerde fren balatası almıştım sanayide daha ucuzdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 17 Ağustos 2020; 12:3:44 >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    internette 55-60 tl kargo dahil sanayide orjinal en ucuz 90 tl ye almak mecburiyetinde bulundum altı üstü klasik buji iridyum değil bişey değil. Aracın sıkıntısını çözmek için mecbur değiştirdik 90 tl girdi sorun buji ve ateşlemeden değilmiş lpg enjektöründen çıktı. 4.silindire giren enjektörde kaçak var araç benzinde çalışırken bile enjektör gaz kaçırıyor. Ondan dolayı motor aşırı sallantılı çalışıyormuş.

Şimdi albien ultra 2 ohm enjektör seti buldum 150 tl ye onu alıp taktıracağım.
  • kolay gelsin arkadaşlar.

led ampul(far) almak istiyorum fakat ne alacağımı bilmiyorum aslında biliyorum fakat hem en uygun hem de en performanslı ürünleri arıyorum. cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim(araç clio2)
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/usta-kazik-atti-mi--145150595#145198592

Vehbi usta sözen otomotiv
    Öyle bir dünya yok, subabları degiştirip gelişi güzel ayar yapıp iki üç gün sonra gelir subab ayarına para alırım mantıgı yok...

Burda sahtekarlık söz konusu.

Bugün ara konuş, benim tüm tanıdıklar subablar degiştiyse mecbur subab ayarı yapılcak kafasına göre para istemişsin de.

Savunmak için sana ben bubab ve işçilik dedim digerleri için fiyat çekmedim diye bilir.

Sende aracımı sana bıraktıgımda subab ayarı vardı bozmuşsun ozaman der yapıştırırsın lafı.
    Yok adama ben biraktigimda motor sokulmustu rektefe etmesi icin biraktim. Rektefe etti arabayi verdi sonra 3000 km sonra lpg arizasi icin goturdum o zaman lpg sorununu yaptiramadik cepte para kalmadi neyse lpg.ustasi sen bunu motor ustana gotur benzinde de cok saglikli calismiyor sallantili,sesli calisiyor dedi. Goturdum o da subap ayari yapilacak 250 tl dedi. Sonra duz 200 tl ye olur dedi.

Adam motora sifirdan rektefe yapti rektefe yaparken,yapilirken sibop ayari yapmasi mi gerekiyordu ? Parcalarin birbirine alismasi ,bekleme suresi vesaire icin mi sonradan yapti diye dusunuyorum ama linkini yolladigim konuda millet oyle demiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Yok adama ben biraktigimda motor sokulmustu rektefe etmesi icin biraktim. Rektefe etti arabayi verdi sonra 3000 km sonra lpg arizasi icin goturdum o zaman lpg sorununu yaptiramadik cepte para kalmadi neyse lpg.ustasi sen bunu motor ustana gotur benzinde de cok saglikli calismiyor sallantili,sesli calisiyor dedi. Goturdum o da subap ayari yapilacak 250 tl dedi. Sonra duz 200 tl ye olur dedi.

Adam motora sifirdan rektefe yapti rektefe yaparken,yapilirken sibop ayari yapmasi mi gerekiyordu ? Parcalarin birbirine alismasi ,bekleme suresi vesaire icin mi sonradan yapti diye dusunuyorum ama linkini yolladigim konuda millet oyle demiyor.
    Hocam kesinlikle haklısın sana fiyat çekerken herşey içinde fiyat çekilir. Bu şerefsiz yarına gelmelik gelişi güzel subabları sıkıp teslim etmiş.

Hatayı burda yapmışsın. Suban ayarı için gittiğinde sende para talep ettiğinde arkadasım sen bana fiyat çekerken hersey içinde cekmedin mi??? Cektin subab parası neymiş deyip kendi hatanı düzelt deyip yaptırcaktın.

Yapsa bile subabları iyi sıkmazdı 1-2 haftaya şangırdardı. Yine ayara götürürdün vehbiye yada baskasına...

Yaptırdıgın iş sıradan iş degil, subab ayarını unut.
    Önemli olan yapılan işçiliğin sorunsuz olması. Hafta bir , 2 haftada bir motor yagını kontrol et düz zeminde, aynı şekilde motor sogukken su hazne içini kontrol et.
    Olabildiğince gözle motoru incele yag akma , terleme varmı diye.
    3,4 ay gözetim yap, yakıt tüketim hesabı yap. Performas kontrolü yap , çık otobana 170-180 lere dayan çıkıyormu. Dikkatli şekilde.

Eryaman opet çıkış otobanından cık elvankent dönemecine kadar bas. Ben 200 bastım

Baktın hersey normal,
    Ustanı degiştir, bakıma ıvır zıvıra oraya götürürsün.

İçinde kalmasın ara konuş, sen benden durduk yere niye subab ayar parası aldın, arkadaslar rektefiye edilirken söylenen fiyatta hersey dahildir dedi dersin. Sen neden aldın bir daha geleyim mi diye... bir dahada gelmem. Hakkımı helal etmiyorum dersin kapatırsın
  • Bagajını yaptırdın mı
    Bagaj duruyor yaptirmadim daha kaportaci 1200 tl istiyor boyanacak edilecek cart curt gocukcu 500-600 tl... bagaj kilidi aldim 30 tl ye vehbide degistirdik acilmiyordu bagaj lpg sikintisini giderdim... birde arabanin tekleme sorunu vardi gittim 90 tl ye buji aldirdi megerse lpg enjektoru gaz kaciriyormus benzinde calisirken bile ondan dolayi tekleme ve sallantili calisma yapiyormus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 25 Ağustos 2020; 18:16:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Bagaj duruyor yaptirmadim daha kaportaci 1200 tl istiyor boyanacak edilecek cart curt gocukcu 500-600 tl... bagaj kilidi aldim 30 tl ye vehbide degistirdik acilmiyordu bagaj lpg sikintisini giderdim... birde arabanin tekleme sorunu vardi gittim 90 tl ye buji aldirdi megerse lpg enjektoru gaz kaciriyormus benzinde calisirken bile ondan dolayi tekleme ve sallantili calisma yapiyormus.
    Göçükcüye sormuşsun, kapırtacıya sormuşsun.
    Birde servise komple degişime sor. Yada çıkmacıya sor

Göçük yaptırmada sıkıntı yok yapılınca yine lokal boya veya komple boyama gerekecek.

Kaportacı
    Olabildiğince göçüğü alıp macunlayıp komple boyancak.

Degişim yapılması bana göre iyi ama ne kadar tutar arastırmak lazım.

Her bir sarsıntılı çalışmada bir buji degiştirilir fakat degiltirmek için bujilere bakılır uygun görülürse degiştirilir. Degişim yapmasında da sıkıntı yok millet her bakımda her 2 yılda bir 3 yılda bir degiştiriyor.
    Ama Yine yapmış yapacagını.
  • Selamlar. 1.2 symbol landirenzo lpg li aracım bir ay önce arıza yaptı sorun yolda giderken arıza lambasının yakıyor ayrıca yokuşta çekmiyordu motor sarsıntılı idi tamirciye gittim bujileri değiştirdi azalsa da sorun yine tekrarladı sonra,arttı
    araç çekmiyor arıza lambasını daha fazla yakıyordu ayrıca motor vites brodway gibi sarsıntılı çalışıyordu işin garip tarafı düz yolda pek yapmıyordu. Kırmızıda durunca ve dik yokuşlarda arıza lambası yakıyor sarsıntılı çalışıyor çekişi düşüyordu.Benzine alınca düzeliyordu. Bu sefer tekrar farklı bir tamirciye tatilden dönünce gittim
    ben LPG enjektörlerinden şüpheleniyordum Enjektörler kontrol edildi arıza olmadığı anlaşıldı sonra buji , buji kablosu, Lpg filtresi, hava filtresi ve bobin değişti problem azalsa da hala sürüyor ilk takılan bujilerden birisi patlamıştı aynı zamanda tamirci motorun iç aksamında bir arıza olabileceğini subaplardan şüphelendiğini söyledi Bu da çok pahalı bir çözüm acaba subaplarda arıza olsa bu sorunu sürekli yapmaz mı ayrıca subaplardan ise buji ve kablosu değişince sorun niye azaldı Geçen sefer de aynı şey oldu ilk önce düzelir gibi yaptı Sonra problemleri artarak tekrarlamaya başladı bu konuda bilgisi olan bir arkadaş var mı çözüm önerileriniz var mı sizden yardım bekliyorum
    subap tamiri
    boğaz kelebeği aklıma gelenler
  • yavuz06hasan Y kullanıcısına yanıt
    Ariza lambasi yandigi anda cihaz baglayip.bakacaksin ariza koduna neymis ancak oyle sonuca varabilirsin. Bir suru parca degismis yazik gunah deneme yanilmayla bu sorun cozulmez bende de sirkeleme oluyor ayni motorlu arac lpg de iken 2.viteste alt devirlerde hizlanirken ugrasmaktan biktim, kendi haline biraktim. Kac para harcadin bu parcalari degistirmek icin ? Orjinal mi taktin ?

Internetten elm327 al, car scanner uygulamasini indir bak. Benzinde kullan ayni sikinti yapacak mi ? Birde benim arizam 4. Silindir atesleme hatasi,missfire veriyordu megerse lpg enjektor basiyormus benzinde calisirken bile gaz gonderiyormus isiyormus usta degistirdi duzeldi 100 tl ye cikma lovato enjektor taktim.
  • 
Sayfa: önceki 13631364136513661367
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.