Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1367. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
27.470
Cevap
83
Favori
1.915.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13651366136713681369
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu lpgli arabaların sıkıntılarını okuyunca da midem bulanıyor hepsi bizim eski stilo un her daim verdiği arızalardı kurtulduk gitti 3 yıldır 1.5 dci sümbüle biniyoz 66 bin kmdir daha bakımlar dışında tık dediği yok maşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav baskı balata sinyal veriyor bide 180 bakımına 14 bin kaldı bak aklıma geldi şimci123 binde triger değiştiydik serviste 180 bakımında babam ustasına götürür de inşallah triger le birlikte devirdaimi de değiştirir ustababam 160 bakımında ilk kez gitti o ustaya fren hidroliği direksiyon hidroliğine de Bi bak diyince onlar para tuzağı özelliğini falan kaybetmez demiş nası iş anlamadım çok tuhafıma gitti

• adem0730 A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam iki yakıt türünde de yapıyor boğaz kelebeği subap ayarı kaldı zaten yapılmayan inşallah dediğimiz gibidir .

Ancak lpg ile binilmez se tasarruf olayı ortadan kalkıyor. çok verimli bir motor değil sanki

• Arkadaşlar merhaba
    2008 symbol 1.4 lpgi aracım var.
    1 gün önce markete gittim geldim. tabiri caizse yarım marşta çalışan araba bugün marş bile basmadı.

Anahtarı takıp çevirince sanırım göstergenin arkasından drrrrrrrttt gibi bir ses geliyor. Marşa ateşlemeye ulaşamıyor bile

Akü üzerindeki gösterge yeşil. Farlar uzunlar normal şekilde yanıyor

Hava karardığı için sağını solunu kurcalayamadım. Aracımın kronik bir problemi yok.

Sizce ne olabilir

Tahmininiz varmı

• Arkadaşlar 2001 rna 1.4 clio var 145 binde yağ tavsiyesi verecek var mı Motul 8100 düşünüyorum olur mu bizim araca

• quote:

Orijinalden alıntı: Bravrhaa

Arkadaşlar 2001 rna 1.4 clio var 145 binde yağ tavsiyesi verecek var mı Motul 8100 düşünüyorum olur mu bizim araca
    Birseyin reklamı iyi yapılırsa, o marka milletce agızdan agıza dolaşır.

Düzenli olarak aracına bakım yapıyorsan yag markasının hiçbir önemi yok. bir marka kötü bir yag üretmez üretirse zaten batar, dolayısıyla markanın hiçbir önemi yok.

Zamanında yag konusunu ciddi bir şekilde arastırdım, youtub da birisinin videosuna denk geldim ve kişi tüm markaların yagını basit bir düzenekle test ediyor
    Ve sonuç olarak

Atıyorum
    Motul 5-40 da iyi sonuç verirken 5-30da iyi sonuç vermemiş
    Mobil 5-30da iyi sonuç verirken 5-40da iyi sonuç vermemiş
    Elf 5-40da iyi sonuç vermiş ,5-30da iyi sonuç vermemiş
    Shel 5-30da iyi sonuç vermiş, 5-40 da vermemiş
    Vs vs

Yani sonuç olarak bir markanın tüm ürünleri iyi olacak diye söz konusu degil.

Evet sizi anlıyorum en iyi yagı alıp, motorunuzu en iyi sekilde korumak istiyorsunuz
    En iyi koruma yöntemi kaliteli orjinal markanın yagını alıp düzenli sekilde bakım yapmanız.

Renault elf marka kullanıyor , 200-300 lük araclara bu markayı kullanıyor kimse demiyorki elf kötü marka motoru elimize alcagız.

Önceki aracım symboldü yetkili servis bakımlıydı sıfır aldım 4 yıl boyunca elf 5-40 koydular bir sıkıntı problemim yoktu

Şuanki aracım focus sıfır aldım koydukları marka opet
    2. Bakıma soktum sıkıntı yaşamadım opet markada.

Aracımı sanayide bakım yaptırsam kesinlikle opet almazdım.
    Koydugu yagın teknik özelliklerine baktım başka markayla kıyasladım

Yukarda anlattıgım youtub videosunu baz aldım opet iyi olduguna kanaat getirdim.

Yerinde olsam çok para verip motul almazdım, elf markada işini görür, shelde, mobilde, castrolde.

Daha önce aracın nasıl kullanıldı bilinmez, motorun sağlıklıysa 5-40 yag koymanı tavsiye ederim.
    10-40 dan daha faydalı bir yag.

Önceki aracım 1.4 8v 75 beygirdi yani 2000 model symbol ile
    2009 model symbol motoru aynı 2009a 5-40 koyuyorsa 2000 modelede koyulur. Aynı teknoloji nokta degişkenlik yok.

5-40 koyarsan ne olur, motorun ilk marşda zorlanmaz, motor daha fazla koruma sağlar, yolda gidişi gaza tepkisi güzel olur.

Motorun sağlıklı degilse segmandan yag kacırıp yakar buda yag eksilme sorunu oluşur.
    5-40 almayı düşünüyorsan haftalık yag kontrolü yapmanı tavsiye ederim. 2-3 ay 5000 kmde yag yakma sorunu yoksa devamlı kullan. Yoksa 10-40

Her 5-40 5-30 kullanılmaz, motor için renaultun onaylı kodu var. RN0700 ,RN0710 yagın üzerinde bu onaylar yazması gerekli.

Teknik dökümanına bak
    Ordaki yanma, donma vs vs degerler var
    Motul ile kıyasla o degerlerden hangi yag düşükse onu al.
    Yanma, parlama noktası en yüksek olsun bu önemli.

Misal
    katalog.total.com.tr
    EVOLUTION 900 SXR 5W-40 | Total & Elf Madeni Yağlar Ürünleri
    https://katalog.total.com.tr/tur-website-total-elf/tu/products/buv-4/EVOLUTION-900-SXR-5W-40

• Hutchinson atibaba kullanıcısına yanıt
    Atibacigim kotu lpg li araba yoktur cahil sahip vardir. Montaji onemli eger duzgun yerde yapilmazsa sok at o sistemi. Onemli olan motora gore uygun enjektor,regulator secimi ve montaj konumlari.

Lpg li arabada 60-100 bin km arasinda kitin kalitesine gore ya enjektor bozulur ya da regulator onun disinda bas agritmaz. Ariza lambasi yakmaz, eskide kaldi o problemler italyan muhendisleri catir catir arge yapiyorlar bizdeki 1.2 symbol lovato canavar gibi. Atikerde 2019 da ataga kalkti revizyon gordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Atibacigim kotu lpg li araba yoktur cahil sahip vardir. Montaji onemli eger duzgun yerde yapilmazsa sok at o sistemi. Onemli olan motora gore uygun enjektor,regulator secimi ve montaj konumlari.

Lpg li arabada 60-100 bin km arasinda kitin kalitesine gore ya enjektor bozulur ya da regulator onun disinda bas agritmaz. Ariza lambasi yakmaz, eskide kaldi o problemler italyan muhendisleri catir catir arge yapiyorlar bizdeki 1.2 symbol lovato canavar gibi. Atikerde 2019 da ataga kalkti revizyon gordu.
    Haklısınız vallaha bizim eski tipoda tüp döşettik berbat döşediler arabada her türlü sıkıntı vardı, stilo da döşettiğimiz yer çok iyi döşedi araba hiç hissettirmiyodu ama kronik sıkıntıları vardı işte beyin arızası kelebek boğazı gibi sattık kurtulduk onu

• leon_312 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam

• hamidowic kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sorun bende de oldu, bir elektrikçiye git akü gücünü ölçtür, ben de marş motorundan diye düşünmüştüm, akü göstergesi yeşildi, farlar ve korna çalışıyordu, ama aküyü ölçtürünce düşük çıktı, değiştirdim , sorun geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esteban06 -- 26 Eylül 2020; 21:37:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar.

2009 model bir Clio Symbol araca sahibim. Orijinal CD çalarlı teybini kullanıyorum. Bu araca aux girişi ekleyebilir miyim? Yapan arkadaşlarımız olmuş muydu acaba?

• bu konu fikir verebilir diye düşünüyorum;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi websosyal -- 26 Eylül 2020; 23:51:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • websosyal kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler.

Dediğiniz konuyu inceledim fakat anladığım kadarıyla benim istediğimden farklı bir konu gibi duruyor. Ben de biraz daha araştırma yaptım.

Gittigidiyor’da aux soketi ve kablosu buldum. Satıcının koyduğu fotoğraflara göre araçla uyumlu ve benim teypte aux özelliği bulunuyormuş. Bugün ben de gerçekten var mı yok mu özellik bir deneyeceğim. Varsa bağlantı kablosunu alıp takmayı düşünüyorum.

Bahsettiğim aux soketi ve kablosu :
    gittigidiyor
    Renault Megane-Clio-Kangoo-Modus-Scenıc 1,5 mt Aux Teyp Sökme Anahtarlı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/renault-megane-clio-kangoo-modus-scenic-1-5-mt-aux-teyp-sokme-anahtarli_pdp_464083062

• bakone B kullanıcısına yanıt
    Belki işe yarayabilir, örnek uygulama (teyp onay isterse alttaki işlemler):
    www.renaultfanclub.com
    Symbol araçlarımıza aux bağlantısı(Okumanızda fayda var)
    http://www.renaultfanclub.com/renault-symbol-kulubu/89597-symbol-araclarimiza-aux-baglantisi-okumanizda-fayda-var.html

CLİO SYMBOL GRUBU

CLİO SYMBOL GRUBU

CLİO SYMBOL GRUBU

CLİO SYMBOL GRUBU

CLİO SYMBOL GRUBU

CLİO SYMBOL GRUBU

BEEP SESİ DUYANA DEK BU TUŞA BASIN "AF OFF" YAZMALI
     CLİO SYMBOL GRUBU

SONRAKİ PARÇA BUTONUNA BASIN
     CLİO SYMBOL GRUBU

AUX ETKİNLEŞTİRME "+" BUTONU İLE
     CLİO SYMBOL GRUBU

AUX ETKİNLEŞTİRME ONAYI "SRC" BUTONU İLE
     CLİO SYMBOL GRUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi websosyal -- 27 Eylül 2020; 22:17:30 >
  • websosyal kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi bu şekilde yapılabiliyor olmalı. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için, konuyu da inceleyeceğim.
  • 16_MJT_05 1 kullanıcısına yanıt

Ortalama hiz 33 km/h nasıl şehirici acaba şehirlerarasi ?

• 1.2 16v motor kullanicilari sehirici ne yakiyor ? Lpg li kullanimda herhangi bir sorun yasadiniz mi ?

• Arkadaşlar selamlar öncelikle Clio tarzı araba düşünüyor iseniz donanım bakımından daha üstün olarak opel corsa modelini öneririm daha iyi.

• Herkese merhaba, 2010 model 1.5 dci symbol aracım var. Son 2-3 gündür araç giderken gaza basınca ekranda aşağıdaki işaretler yanıyor, ayağımı gazdan çekince sönüyor. Kızdırma bujileri ile ilgili bir işaret olarak biliyorum ama ne olmuş olabilir acaba? Sadece gaza basınca çıkıyor ekranda.

CLİO SYMBOL GRUBU
  • 
Sayfa: önceki 13651366136713681369
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.