Önce mazot filtresinde su varmı kontrol edin.Filtrenin altında küçük musluk var. Filtre yeni mi?Eski ise değiştirin. Su yoksa filtre yeni ise ,acilen enjektör kontrolü. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
CLİO SYMBOL GRUBU (1368. sayfa)
-
-
Fabrikasyon LPG sorunlarını Yukarıda yazdım boğaz kelebeğini dahi temizledik yine düzelmedi hala benzinde ve LPG titriyor benzinde daha az yapıyor Hatta bazen hissedilmiyor ancak LPG her zaman problem vuruntu yapıyor yokuş çıkarken ise düşük devirde arıza lambasını yakıyor buji buji kablosu buji bobini Lpg filtresi hava filtresi değişti boğaz kelebeği de temizlendi ama maalesef sorunlarım düzelmedi araç fabrikasyon landirenzo Hiçbir sıkıntısı yoktu ama şu an Bedeli ağır olacak gibi çünkü subaptan başka maalesef hiçbir şey kalmadı sadece sensörler belki Yani LPG gerçekten ekonomik ama acısı daha sonradan çıkmakta
Ha bir de renonun bize bir sürpriz var landirenzo beyinlerine 2012 yılında hepsine şifre konulmuş hiçbir LPG girip ayar yapamıyor sürpriz yani sadece enjektörlerin çalışıp çalışmadığını kontrol edebiliyor işin ilginç tarafı Renault servisinde bu şifrelerin olmayabileceğini öğrendim Çünkü bu uygulama ya Daha sonra son verilmiş olduğunu landirenzo yetkili servislerinden birisi bana iletti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 50000 kilometre kullandım 1 litre LPG 9 kilometreden aşağı gitmez yani benim için Ankara'da böyle bu şehir içi geçerli bir rakam Ancak kışın Bu rakamlar birazcık daha artar motor ısındıktan sonra da fark etmez
https://forum.donanimhaber.com/motordaki-bu-garip-parca-nedir--146084142#146084142
1.2 symbol 2009 bu nedir ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_mighttps://forum.donanimhaber.com/motordaki-bu-garip-parca-nedir--146084142#146084142
1.2 symbol 2009 bu nedir ?
Fotografı yeni çektiysen motorda su kalmamış, max seviyeye getir. Antifreez yoksa normal suda koyabilirsin damla erikli gibi
parca konusunda bir fikrim yok
quote:
Orijinalden alıntı: yavuz06hasanFabrikasyon LPG sorunlarını Yukarıda yazdım boğaz kelebeğini dahi temizledik yine düzelmedi hala benzinde ve LPG titriyor benzinde daha az yapıyor Hatta bazen hissedilmiyor ancak LPG her zaman problem vuruntu yapıyor yokuş çıkarken ise düşük devirde arıza lambasını yakıyor buji buji kablosu buji bobini Lpg filtresi hava filtresi değişti boğaz kelebeği de temizlendi ama maalesef sorunlarım düzelmedi araç fabrikasyon landirenzo Hiçbir sıkıntısı yoktu ama şu an Bedeli ağır olacak gibi çünkü subaptan başka maalesef hiçbir şey kalmadı sadece sensörler belki Yani LPG gerçekten ekonomik ama acısı daha sonradan çıkmakta
Ha bir de renonun bize bir sürpriz var landirenzo beyinlerine 2012 yılında hepsine şifre konulmuş hiçbir LPG girip ayar yapamıyor sürpriz yani sadece enjektörlerin çalışıp çalışmadığını kontrol edebiliyor işin ilginç tarafı Renault servisinde bu şifrelerin olmayabileceğini öğrendim Çünkü bu uygulama ya Daha sonra son verilmiş olduğunu landirenzo yetkili servislerinden birisi bana iletti
Dediğim gibi iyi döşenmezse illallah ettiriyo
iyi döşenmesi lazım o yüzden bu işi taksicilere soracaksın. Adamlar 7-24 araç çalıştırıyorlar lpg önemli, iyi yer neresi biliyorlar. Aklınızda olsun lpg montajı yaptıracağınız zaman en yakındaki taksi durağına bir çay içmeye gidin
-
Polen filtresini degistirmem lazim ama kendim degistirebilir miyim ? Bilmiyorum , filtre 10 tl ama yakin bir yere ozel servise sordum adam 40 tl deyince kalsin dedim
Kendin degiştirirsin fakat zorlanırsın.
silecegin altındaki siyah parcanın altında, eski modellerde iki parca yapmışlar, bizimkiler tam bir bütün, fazla yukarı kaldırırsan esnetirsin parca tam cama oturmaz felan. Sonuç itibariyle yaparsın.
olaya 10 lira gözüyle bakma.
ikisi aynı markaysa eyvallah ama kalite kalite degişiyor. Gercektende gelen havayı hissediyorsun.
fordun orjinali 200 lira, yan sanayisi 100 lira.
arada bariz fark var . Gözü kapalı hissedersin o derece.
Sunu alacagim zaten kirleniyor 3-4 ayda pis havadan. Klima dijital son kademede manuel klimaya gore daha guclu ve sert ufluyor. Su antifriz olayida hikaye gibi geldi, yok organik inorganik olayi var. Kapali sogutma sistemi icinde antifriz olsun yeterli. Arabanin herseyini yaptirdim bi bunlar kaldi :) 1000 tl muayene gideri oldu. Vehbi usta sozen oto acik yag mi koymus kalitesiz yag mi... cok akiskan yagi rengi sarimtrak.
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migSunu alacagim zaten kirleniyor 3-4 ayda pis havadan. Klima dijital son kademede manuel klimaya gore daha guclu ve sert ufluyor. Su antifriz olayida hikaye gibi geldi, yok organik inorganik olayi var. Kapali sogutma sistemi icinde antifriz olsun yeterli. Arabanin herseyini yaptirdim bi bunlar kaldi :) 1000 tl muayene gideri oldu. Vehbi usta sozen oto acik yag mi koymus kalitesiz yag mi... cok akiskan yagi rengi sarimtrak.
Olaya nasıl bakıyorsun bilmiyorum, 3,4 ayda kirleniyor olması gittiğin yol durumuna, bulundugun sehre göre degişir, kaliteli , kalitesiz almak senin bütceye bakar.
antifreez olayına gelince, senin mantıgınla hareket edilseydi şuan herkes egeaya symbole biniyor olmakıydı, oda dört teker oda, ondada klima var. Vs vs
petlasda lastik michelinde vs vs
kaliteli kalitesiz durumlarla çok karşılaştım.
bu yüzden herkesin düşüncesine saygım var.
vehbi olayına gelince, birsey diyemem.
ne koydu ne yaptı siz gözle takip etmeniz gerekirdi.
ben tavsiyede bulundum fakat, aracı teslim et gerisine karışma demedim, be yapıyor ne ediyor her an aracın başında duracaksın.
ben o na veya sanayideki ustaya gitsem kendi yagımı filitremi kendim alırım.
motor yaptırmışsın eyvallah.
motor hazır oldugunda beni ara, yagına suyuna dokunma ben kendim alıp getircem der noktalardın.
bu yüzden kafan karışmazdı, kaliteli kalitesiz, akışkan vs vs.
servis focusa 5-30 yag koyuyor, kullanım kitapcıgı zor durumlarda (bulamazsan )bu yagı kullandiyor,
asıl konulması gereken 5-20
ben buna 100-200 fazla para verip koyduruyorum.
belki enayilik belkide akıllılık. En azından için rahat.
bu yüzden herşeyi boş verme, bütcene göre hareket edip en iyi ürünü aracına koyman gerekli.
elf marka alman yeterli
Butceye bakar dogru ama lastik olayina katiliyorum. Continental ile petlas,starmaxx lastikleri kiyaslarsam cok fark var. Conti parasinin hakkini sonuna kadar veriyor hemen yipranmiyor, arabayi sarsmiyor ve yol tutusu falan efsane. Lastikte ucuz,pahali farki yani kaliteyi hissetiriyor. Polen filtresini evi karistirirken buldum motrio uretimi orjinal mi bilmiyorum ama orjinal duruyor. Antifrizde evde cikti onuda buldum. Fakat su eksiltme olayini napacagim 3-4 ayda bir takip etmek gerekiyor. Su tikayici urunler var, atiyon kapatiyor. Bende 99 model fiat uno vardi devirdaim den su kaciriyordu oyle bisey attim kesmisti. Bayagida kullanmistim sehirlerarasi bile gittim. Bu arabaya da atarsam is gorur mu ? Birde lpg katkisi urunler var temizliyor vs deniliyor. Arabanin lpg enjektorler eskidi bazen stop ediyor. Orjinal italyan lovato enj. var uzerinde takimi artik 800 tl gittigi yere kadar kullanacagim, atiker vs taktirmak istemedim.
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migiyi döşenmesi lazım o yüzden bu işi taksicilere soracaksın. Adamlar 7-24 araç çalıştırıyorlar lpg önemli, iyi yer neresi biliyorlar. Aklınızda olsun lpg montajı yaptıracağınız zaman en yakındaki taksi durağına bir çay içmeye gidin
Candan mühendisliğin popülerliği yüksek çoğu kişi başka illerden İstanbula gelip ona döşetiyor ben öyle bir şeyde herhalde ona giderdim
Merhabalar 2009 symbolün gene bagaj kilidi motoru bozuldu. Önce orjinal bozuldu, 30 tl ye yan sanayi aldım gene bozuldu. Kronik sorun mu ? WD-40 la yağlamak falan mı lazım ? Bagajı açması mesele içeriden kolla falanda açılmıyor açana kadar canım çıktı.
Saygılar
-
Valla benimki 10 senedir hiç değişmedi.
Kapıları birer birer değiştirdim.Ama bagajı hiç.
Aldıkların iyice dandik marka mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbolcu -- 28 Ekim 2020; 18:6:47 >
30 tl ye almistim yerli uretimde bagaj kapaginda hasar var belki kastiriyor cektiriyor ondan da olabilir. Birde kapi kilidinin bir tanesi benimde bozuldu, ne kadara yaptirdiniz ? Kilidi kaca aldiniz ? Ben kendim kolayca yapabilir miyim ?
Sol on cam krikodan cikti bozuldu 130 tl ye yaptirmistim da adam nasil yaptiysa catir cutur ses geliyor giderken biseyler sallaniyor calismasinda sorun yok. Bisey bozulunca fabrikasyon ayari tutmuyor,yakalanmiyor insanin sinirini bozuyor.
Ben hep kendim değiştiriyorum.
En son 3-4 sene olmuştur değiştireli.
O zaman 15 tl idi
Bende kendim degistireyim alet edavat ne lazim ? Sokmesi kolay mi ? Cam krikosu tamiri zor ama camci bile yarim saate yakin ugrasmisti tamir icin, cam cikmis dusmustu kapinin icine.
Selamlar 2020 symbol joy pakette arka kapı hoparlör tavsiyesi vermeniz mümkün mü? Hoparlör yerinde kablo tesisatı çekilmiş midir? Hoparlör takılınca kapılardan zırıltı sesi geliyor mu? Kapı döşemesi sökülmüş iken kapılara ses yalıtımı yaptırmak gerekir mi? Bagaja bir bas hoparlör koymanın faydası var mı? Radyo ünitesi değiştirmeden bunları yapmak mümkün mü? Not: bu konularda hiçbir bilgim bulunmamakta. Montaj için Ankarada tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bagajı hiç sökmedim.
Kapılara uygun tork anahtar lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X