Şimdi Ara

CLİO SYMBOL (VE DİĞERLERİ) hakkında genel yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 95 model 1.6 RT europamı satmaya karar verdim
    almayı düşündüğüm kafamdaki arabalardan biri de clio

genel olarak arkadaşlar bu arabaları anlatabilirseniz çok sevinirim

daha önceden yanılmıyorsam 2005 model 1.4 bir clio kullanmıştım ve hiç hoşnut olmamıştım kendi 1.6 litrelik europamdan sonra araba beni tatmin edemeyecek kadar ağır ve hantal gelmişti bu arabaların içlerini de pek sevmiyorum bana dar ve basık geliyorlar kafamdaki olumsuz fikirlere rağmen yinede clio almayı düşündüğüm araçlar arasında ilk sıralarda geliyor

genel olarak ucuz, çok tutulan, yeni model, parçası ucuz, çok az yakan bir araba düşündüğüm için clioları araştırmaya karar verdim bu araçlar acaba km benzinli modelleri kaç lt yakıyorlar istediğim özelliklere uyuyorlarmı

kendimizde ayrıca 2007 model logan 1.5dci var bi çok bakımdan harika bir araç olmasada gerek 1.5 dci motorun çok seri oluşu iç hacminin geniş ve ferah olması ayrıca o kadar pazarlamacı arabası olarak ayda 10bin km yol yapmamıza rağmen bize hiç 141bindeki aracımızın hiç sorun çıkarmaması bize çok cazip bir araç olarak geldi 100bin km yol yaptık bu aracımızla europadaki konforu ve rahatlığı bulamasamda loganlarda bu bakımdan cazip

arkadaşlar genel olarak clioları bana anlatıp tanıtabilirseniz 1.4 lerinin benzinlilerini ve lpglilerin kadar yaktıklarını modellerini bana anlatıp yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim

ayrıca 1.5 dci clio symboller daha fazla ön planda duruyor benim için fakat dizelde 2. elde şüpheyle yaklaşmak gerekiyor tabi

almayı düşündüğüm ilk kafamda belirlediğim araçlar
    logan 1.5dci yada 1.4-1.6mpi olabilir
    clio symbol 1.4ler
    clio symbol 1.5dci
    megane1 (1.6é motor olanları)
    fiat albea

not:olabildiğince yeni model az yakan ve ucuz araç arıyorum yeni fikirlere de açığım

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

• Clio Symbol için bu link sana yardımcı olacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_24135806/mpage_180/tm.htm

Bu seçeneklerden tavsiyem sana Megane I olur. Ancak galiba en yenisi 2003 veya 2004 model. 2004'de Megane II'ler çıktı çünkü. Symbol dediğin gibi, arkası özellikle dardır. Symbol 1.4 motoru Ekim 2004'den beri kullanıyorum. Arabam şu an 46800 küsür km. de ve periodik bakım harici servisin içerisinden girmedim. Çok şükür bir sorun çıkartmadı bana. En son 2 ay önce dört lastiğimi de değiştirip 41 bin km. de 45 bin bakımını da yaptırdım (yola gidecektim çünkü erken yaptırdım) gayet memnunum. Arabam klimalı. 1.4 8V/75HP'lik motora sahip. Şehir içerisinde yeterli canlılıkta. Şehirler arası yolda da çok fazla yormuyor. Yani düz de iyi kaptırdıysam klima açık bile olsa fazla baymıyor. Ama iyi kaptıramadıysam bayıyor ve rampayı çıkarken klimayı kapıyorum.
    Benzin sarfiyatına gelince, bir depo ile İstanbul içerisinde 550 km. yol yapabiliyorum. Bazen 580 km. ye çıkıyor menzil. Şehirler arası yolda ise bir depo ile 740-750 km. yol yapabiliyorum. Ve ortalama 110-120 ile gittiğim halde ve yer yer 140-150 ve üstü hızlara da anlık çıktığım halde.
    Symbol ne çok iyidir, ne çok kötüdür. Arabanın karakterini tanıdıktan sonra ve virajlara da girmen gereken hızda girdikten sonra yol tutuşta sorun yaşamazsın. Benim ki 2005 model ve ön konsol 2007'lere göre biraz garip geliyor. Ama ne yapayım, aldığım senesi o vardı onu aldım.
    Symbol'ün dizelini de düşünebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 18 Eylül 2009; 11:53:28 >

• daha yeni model bir araç düşündüğüm için megane1 i daha alt sıralara yazma gereği duydum sınırlı bir bütçem var

öncelikli olarak kendi arabamı satışa çıkarıp sattıktan sonra bir araç almayı düşünüyorum piyasa araştırması daha yapmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

Clio Symbol için bu link sana yardımcı olacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_24135806/mpage_180/tm.htm

Benzin sarfiyatına gelince, bir depo ile İstanbul içerisinde 550 km. yol yapabiliyorum. Bazen 580 km. ye çıkıyor menzil. Şehirler arası yolda ise bir depo ile 740-750 km. yol yapabiliyorum.

kaç litre alıyor deposu brkcad34 ?
  • Bende 2002 model clio symbol 1.4 16v 98 beygir expression (yeni kasa) (13.900 TL Kasım 2008),
    Kayınpederde 2005 clio symbol 1.4 8v 75 beygir otantik (13.750 TL 2009 4.-5. ay),
    Babamda 2000 Europa 1.6e 90 beygir alize (12.500 TL ama 2 yıl oluyor) var.

Benim aracım diğerlerine oranla daha dolu ama dolu olsa ne olmasa ne bu hafta 385 tl bayılınca bobinler için soğudum iyice.

Şimdiki aklım olsa R19 europa alırdım yada sıfır almaya uğraşırdım.
    Enjeksiyonlu, tüplü R19 u Babam o kadar devirsiz kullanır ama 7-8 litre lpg yakar. Ama listenizde yok.

2 clio arasında kesinlikle 8v valf olanı alırdım, triger 16v de 730, 8v de 250-300, yağ değişimi vs bakımlarıda 16 v de biraz pahalı. Fark devir saati, elekt gövde rengi ayna, alaşım jant, kaput ve bagaj yalıtımı, arka tavan tutacaklar ve kafalıklar, yatan arka koltuk, sis farı vs. çokmuş gib geliyor ama sanayide bakım parası verirken keşke diyor insan. 8v clio tüplü 0,20 kr Ankara daki lpg ile yaktığını söylüyor kayınpeder. 16v ş içi 7,5 - 8 LT uzun yolda 6,5 LT yakıyor.

Logan 1.4 8v ler clio daki motor ancak cliodan daha fazla yaktığını kullananlar söylüyor, şanzıman megane belki ondandır?
    Bütçen nasıldır bilmiyorum ama sıfır alabiliyorsan sıfır al, 14-15 e alacağın arabada 400-500 devir + sigorta, 400 lastik, 100 muayene, 300-500 motor fren bakım yaparsın, ve adam binlerce km nasıl kullanmış bilemeyeceksin.

Yerinde olsam logan dizel, albea dizel, clio dizel sıralaması yapardım. Dizele o kadar soğuk olmam rağmen cepten çıkan benzin parası dizele sıcak baktırıyor.

Seçiminde Allah kolaylık versin.

• teşekkür ederim yeşil duman
    açıkçası europamdan çok memnunum ama aracımın yaşı oldukça ilerledi 2 yıldır bende 7 yıldırda ailemizde bu araç fakat artık eski arabadan iyice baydım o yüzden olabildiğince yeni model bir araba düşündüğüm için artık miladı dolmaya başlayan europayı listeden çıkardım yinede ben europarlı sıraladığım araçlar içinde (megane1 hariç) en üst sırada tutarım ama artık yeni model bana masraf çıkarmayacak ve elimde kalma ihtimali olmayan yeni model araç istiyorum yoksa hala 1.6é RTE ler benim gözde arabalarımdan

yakıt olarak tüpte 20 kuruş yakması clionun bana biraz fazla geldi ben kendi aracımla 16 kuruş yakıyorum izmirde 1.68 lpg fiyatıyla

bende senin gibi düşünüyorum sıralamamı yardımların için şimdiden teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsuyoi -- 18 Eylül 2009; 12:39:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.