Şimdi Ara

Clio ve Clio Symbol hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Clio araştırıyorum. Araçlar hakkında pek bilgim olmasa da internetten edindiğim bilgiler ölçüsünde bir şeyler öğrendim sayılır. ikinci el araba sitelerinde Clio araştırırken özellikle Denizli'de çoğunlukla Clioların dizellerine rastlıyorum.Ben Lpgli arıyorum da dizelliler çok sayıda var dikkatimi çekti. 2003- 2004 - 2005-2006 modellerde var. Yani yeni daha. Çok olunca acaba sorun mu yartıyorlar diye bir şey aklıma geldi.

Diğer taraftan Clioların Symbol modellerinin de diğerlerine oranla pek tutulmadığı izlenimi uyandı bende. Clioların hangi modelleri acaba daha çok aranıyor.

Bilgisi olan var mı arkadaşlar?

• Symbol ile ilgili şöyle +/- şeklinde izlenimlerimi belirteyim. 2004 Ekim ayından beri kullanıyorum imzamda yazan arabayı.

Kullandığım araba, 2005 model 1.4 8V / 75 HP Authantique - AC.

Bana göre + özellikler ;

+Düşük yakıt tüketimi (Özellikle şehirler arası yolda 47-48 litre ile tam 742 km. yol yapabiliyorum)
    +Şehir içinde fabrika verilerinde yakıt tüketmesi (İstanbul trafiğinde 550 km. yol yapabiliyorum)
    +Şehir içinde istekli ve canlı motor (Bazen 4.vites2ten 3'e atmadan hızlanabiliyorum ve hatta 5'ten 4'e atmayada gerek kalmadan hızlanabiliyorum)
    +Geniş bagaj
    +Yaygın parça ve servis
    +Kliması
    +Direksiyon altından kumandalı radyo/teyp
    +En güzeli de istediğim zaman beni istediğim her yere götürmesi
    +Bu araba için ideal hızın 140 km/h olması
    +Her türlü yolu sorunsuzca gitmesi ve rampaları keçi gibi inatçı şekilde çıkabilmesi
    +Rezistansın çalışıp, arka camın buğusu dağıldığı zaman kendiliğinden kapanması
    +Farlar açıkken gece karanlıkta özellikle, ön cam düğmelerinin aydınlanması

Bana göre - özellikler ;

-Arka tarafın dar olması (şükür ev ahalisi normal boylarda olduğundan sorun olmuyor)
    -Yüksek hızlarda virajlarda savurması (Arabanın karakterini bildiğimiz için sorun olmuyor)
    -Klimanın olup, devir saatinin olmaması (Neymiş efendim Authantique donanımmış, Allahtan 2007'den itibaren standart oldu)
    -Düşük plastik kalitesi, yazın klima açıkken ön konsoldan bazen ses gelmesi
    -Aldığım günden beri emniyet kemeri bağlantı yerlerinden gıcırtı gelmesi
    -Yüksek oturuş pozisyonu (Renault'a özgü özellik)
    -Direksiyonun hidrolik olmasına rağmen özellikle durduğu yerde çevirirken çok da hafif olmaması
    -140 ve özellikle 150 km/h üstü hızda kendini kaybetmeye hazır olması. Çok nadir, yol müsaitse denemek amaçlı yazın en fazla 1dk. çıkıyorum bu hıza
    -Kumandaya basıp kapıları açıp veya kaparken çıkan TAK sesinin 10 metreden bile fark edilmesi, yanından geçeni ürkütmesi
    -Islak zeminden geçerken ve özellikle su birikintisi üzerinden geçerken çamurluk içlerinden su sesinin duyulup, arabanın içinin su bastığı sanılması
    -Klima açıkken eğer iyi kaptırılmadıysa düzde, rampada bayması
    -Klimayı kapadıktan sonra pis bir kokunun kokması
    -El freninin etrafında bakalit olmaması, yerde halının üzerinde durması
    -Kapılar kapalıyken bile elinle bastırdığın zaman boşluk olması

Bunlar diyorum. Ama alırken bunları bilerek aldım, en azından bir kısmını bilerek ve görerek, her şeye rağmen içime sinerek aldım. 38 bin km.ye merdiven dayadım. Çok şükür memnunum arabamdan.
    Periyodik bakım olarak, 15 bin km. bakımında esktra bir masraf çıkarmadı.
    2008 Mayısta en son 30 bin bakımına girdim. Harici olarak ön fren balatalarım, viraj demirim vs. değişti.

Symbol ; Renault'un ucuz modeli ve genelde dizelleri şirketler, rent a car'lar, taksiciler tarafından tercih edilir. İlaveten dizelini ve benzinlisini aileler de alıp kullanmaktadır. Hatta son zamanlarda taksiciler yine benzinlisin ialıp + LPG olarak kullanmakta. Arabaya bakıldığı sürece hiç bir sorun çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 4 Mart 2009; 17:20:28 >

• brkcad34 arkadaş güzel açıklamış benim sana diyeceğm bi bin sür .bana göre o araç özellikle arkda tarafı küçük geldi yine siz bilrisiniz .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.