Şimdi Ara

CLİO YAKIT SARFİYATıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim forumda buna benzer konular çok var ama çok dağılmış durumda.bilgi edinmek isteyenlerin kafası karışıyor.tıpkı benim arabayı alırken karıştığı gibi.onun için tekrardan bir başlık açtım inşallah bilgisi olanlar olmayanlara yardımcı olur.sonuçta bu aracı alanlar donanım ve konfor için değil yakıt tasarrufu için tercih ediyor

şimdi asıl konuya gelelim.bende 2005 model clio 1.4 authentique var.alalı 2 hafta oldu ve tüpünü ben taktırdım.brc marka.yanlız yakıt sarfiyatı hakınnda tereddütlerim var.arabayı az yaksın diye aldım 100 kmde uzun yolda 7,5-8,5 ltre arası yakıyor.bana çok fazla geldi.bu araç için normalmi bu tüketim.

• hacı benzin pahalı. arabalar çok yakmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakmert9

eğer ki 90-100 km hızla gidiyorsanız sürekli fazla tüketim
    fakat genelde 110-120-130 gibi hızla gidiyorsanız normal tüketim
  • Tüpü yeni ise ilk ayarlamaya kadar fazla yakması normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

Tüpü yeni ise ilk ayarlamaya kadar fazla yakması normal

araca 4 gün önce 2000km ayarı yapıldı.ortalama hızım 100 km/h.ayardan önce 100 kmde 10 lt yakıyordu şimdi söylediğim değerlere düştü ama ilk taktırdığımda 5lt değerini gördüğüm hatırlıyorum ondan sonra birdaha ulaşamadım o değere
  • Araç 8v olduğundan uzun yolda çok ekonomik olmuyor
  • 7,5l iyi kötü değil lpg'de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

araca 4 gün önce 2000km ayarı yapıldı.ortalama hızım 100 km/h.ayardan önce 100 kmde 10 lt yakıyordu şimdi söylediğim değerlere düştü ama ilk taktırdığımda 5lt değerini gördüğüm hatırlıyorum ondan sonra birdaha ulaşamadım o değere

5 lt. yol bilgisayarı verisi mi ölçüm mü? Pek olabilecek bir rakam değil gibi çünkü. Yol bilgisayarı ise lpg de kafası karışabiliyor
  • quote:

quote:

quote:

5 lt. yol bilgisayarı verisi mi ölçüm mü? Pek olabilecek bir rakam değil gibi çünkü. Yol bilgisayarı ise lpg de kafası karışabiliyor

bu modellerde yol bilgisayarı yok depoyu doldur,km sıfırla tekrar doldur. aldığın tüpü km ye böl taktiğiyle yaptım

• 5lt. çok imkansız geldi bir an. Muhtemelen ilk dönemde deponun %80 sınırıyla ilgili bir sensör hatası vs. olmuştur. Eğer öyle bir tüketim elde edilebiliyor olsa montajcı bunu kesinlikle uygular. Sonuçta tüketiminiz düştükçe reklamı ve geliri artıyor.
  • quote:

5lt. çok imkansız geldi bir an. Muhtemelen ilk dönemde deponun %80 sınırıyla ilgili bir sensör hatası vs. olmuştur. Eğer öyle bir tüketim elde edilebiliyor olsa montajcı bunu kesinlikle uygular. Sonuçta tüketiminiz düştükçe reklamı ve geliri artıyor.

peki ben aracın 7,5-8,5 lik yakıt tüketimi normalmi
  • Büyükbabamda var, çok uzun süreli kullanmadım ancak hatırladığım kadarıyla sizin tüketimle tutarlı, hatta daha fazla yakıyordu o araç. Sakin kullanımda 7,5-8 iyi bir rakam clio için
  • kardes ben 1250kg agirliginda stilo ile 7,5 litre yakiyorum ppgre clio icin cok fazla bir deger max 6litre lpg yaknasi lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzinden 1.5-2 lt fazla yakar gazda...
  • quote:

quote:

5lt. çok imkansız geldi bir an. Muhtemelen ilk dönemde deponun %80 sınırıyla ilgili bir sensör hatası vs. olmuştur. Eğer öyle bir tüketim elde edilebiliyor olsa montajcı bunu kesinlikle uygular. Sonuçta tüketiminiz düştükçe reklamı ve geliri artıyor.

Aracınızın, lpg takılmadan önce Benzinle yapılan ş.içi/ş.dışı değeri nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

quote:

şehir içini bilmiyorum aldığım gün taktırdım lpg yi ama uzun yolda 5,5 civarıyıd

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

quote:

şehir içini bilmiyorum aldığım gün taktırdım lpg yi ama uzun yolda 5,5 civarıyıd

Sizin kullanımınız ile şehirdışı, 5.5-6lt arası desek. Kabaca %20 fazla yakar hesabından yola çıkarsak,

5.5lt ye göre 6.6lt
    6lt ye göre 7.1lt yapar.

Bu duruma göre 7lt -gibi- lpg yakması gerekirmiş.

Bu durumda 0.5-1lt bir fazlalık gözüküyor. Tabi! Yol durumu, şartlar, yük, kullanım şekli, lpg ayarı vs. gibi etkenleri de hesaba katmak lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.