İnternette CM nin tüm taktikleri yok. Olmayanları buradan soru-cevapla öğrenelim dedim.
Mesela benim şöyle bir tane var: Genelde tek forvetli 4-5-1 tarzı takımları severim. Mutlak kanattan hücum ederim ve varsa ortadan da bir tane hücumcu orta saha ile. Savunma genelde dörtlüdür. Kesinlikle en az bir tane defansif orta saham olur. Tarz olarak da saldır seçeneği tercihim elbet.
Gol atana kadar sorun yok, maç tek kale eyvallah. Ama gol attıktan sonra ya anında rakip de atıyor bir tane ya da maçın son 10 dakikası başlıyorlar yüklenmeye. Ben tarzımı değiştirmiyorum ama her defasında bana patlıyor tabii.
İstediğim de şu: golü atayım, üstüne yatayım. Bilmem anlatabildim mi, yani maçın kontrolü bende olsun. Bunun için iyi bir taktik nedir?
3-1-3-2-1 tercih ederim ben sol defans ortada sweeper sağ defans sweeper önünde bir defensive midfielder
orta sahada ortada bi attacking midfielder center onun hemen solunda am left veya center sağında am right veya center
orta sahanın ilerisinde kanatta solda am l veya forward l sağında am r veya forward r ileride ise tek başına bir striker
Bu golü attıktan sonra üzerine yatmak için midir? Neyse deneyip görelim..
golü attıktan sonra üstüne yatmak istiyosan taktiğini oyun içinde değiştirmelisin, Ama cmde ki en iyi taktik 1. 4 lü defanstan vazgeçmeyaceksin 2. orta sahanın ortasındaki adamın çok iyi olacak, passing ve stamina sı özellikle 3. AMC de bir adamın olursa çok iyi olur.
Benim oynadığım taktik;
4-3-1-2
ben 4lu defanstan vazgecmem kesinlikle dmc e eger yeterince iyiyyse ki bu adam kolay bulunan biri olmuyor yani teknigi pas ve uzuntopları yuksek olması 18 civarı. orta 2li eger dmc yoksa 3lu. bir amc ve 2 forvet ilkin biraz zorlanıyonuz ama takım toparlanıp adamlar alısınca iyi oluyor
4 1 3 2 forvette pazzini ve orta saha da zidane veya ayarında topçu olursa tüm kupaları alıyosun. Ya Cm bence saçma bi taktiği tutturdun mu 10 tane 15 tane gol atabiliyosun.
taktigini degistirme belki takım daha alısamamıstır ya da 4-4-2 oynat kanatlar ileri ofansif fena olmuyo
Aziz Yıldırım kovdu beni ya Yok mu arası iyi olan şu adamla, söyleyin de beni tekrar takımın başına geçirsin.
4-4-2 kanatlar forvete dönük alan savunması paslar 2 kanada birden olsun golden sonrada kontra atak oyna en son 2.sezon sampiyonlar ligi senin ayrıca dmc olarak en iyi adam thompson fredy william