Şimdi Ara

Cm:Dirt Ve Çıldırış (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son sürücüler var zaten 162.18 patch de yüklü 1.1
  • quote:

Orjinalden alıntı: tub1s

Sistemim
    Athlon 64 3000+ Venice 1.8 @ 2.4GHZ
    Palit 7900GS @ 620/1600
    2*512 Kingston DDR400 Dual Kit

Bu sistem ile Cm:Dirt (1.1 patch yüklü) oyununu açtığımda 800.640 çözünürlük low ayarlada bile 25 fps yi geçemiorum ki 25 bile alamıoyurm 16 lara düşüyor bu neden olabilir ??

Ben bunun kadar illet bir oyun görmedim çok kasan bir oyun
  • 1024 cozunurlukte ayarlar high, ultra olan yok 4x aa--af kapali....30 35 fps arasi oynatiyor benim sistem...ultraya alınca herseyi 1280 cozunurlukte 20 25 fps arasi...oyunun cok ciddi uyarlama sorunlari var bence, grafikleri guzelde yani cok bayıltıyor kartlari...
  • quote:

yok yani ram kullanımına baktığımda 730 larda ...

İyi de oyun rame göre bellek kullanır.
    1GB bellek varken bunun %70 i 2 GB varken yine %70 i yani 1.40GB.

Net bir şekilde ramin ve işlemcin sıkıntı yaratmış.Tabii CMR DIRT de de 7900GS ile mucize bekleme.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

Net bir şekilde ramin ve işlemcin sıkıntı yaratmış.Tabii CMR DIRT de de 7900GS ile mucize bekleme.

bilmeyen sallamasın bari yanlış bilgilendirme yapmayalım.ne demek rame göre kullanır bi oyunun kullandığı bellek miktarı sabittir ancak bu bellek miktarını ayarlama sırasındaki değişken prog. vs şeyler sıkıntı yaratır.
    o zmn 8gb bellek olsa bizde dirt 6 gb rammi kullanacak.

• 7900 Gs ancak şu an 7900 Gt'den dahi güçlü bir kart o. 2.'si CM Dirt'i açtığı zaman bende yanındaydım, swap'e düşmüyordu sistem. Ramle ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum.
    quote:

bilmeyen sallamasın bari yanlış bilgilendirme yapmayalım.ne demek rame göre kullanır bi oyunun kullandığı bellek miktarı sabittir ancak bu bellek miktarını ayarlama sırasındaki değişken prog. vs şeyler sıkıntı yaratır.

Windows'un mantığına göre yorum yaptı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 17 Ağustos 2007; 12:42:52 >
  • merak ettimde 8800gts ultrada kaç fps alıyo
  • 8800 Gts Ulra diye bir model yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cakalpup

quote:

quote:

Ali dost sallamıyorum ben bir defa.

Sprinter cell double agent 2 GB ramli sistemimde 1.31 GB ram kullanıyor 1 GB lı sistemde de mi 1.31 kullanacak?

Onda da 700MB civarı kullanıyor.

Ne diye sallayayım dost sen de kırıyorsun beni ama onca hukukumuz var tanıyamadın mı bizi...

• sen cidden bu işlerden pek anlamıyorsun..eğer bir oyunun istediği ram miktarı sende olan ram miktarından fazla ise kalan ram miktarı sanal bellek ile karşılanır..o yüzden sen 1gb lık sistemde 700mb kullanım gördün..kalan kısmıda windows kullanır..ram kullanımın ort 250-300mb lık kısmı windows undur..kalan kısmıda oyuna gider..eğer bir oyun misal 1gb istiyorsa sanal bellekten 300mb kullanır..(700mb ramden+300mb sanal bellekten)..anlatabildimmi..

quote:

quote:

quote:

quote:

Sprinter cell double agent 2 GB ramli sistemimde 1.31 GB ram kullanıyor 1 GB lı sistemde de mi 1.31 kullanacak?

Ne diye sallayayım dost sen de kırıyorsun beni ama onca hukukumuz var tanıyamadın mı bizi...

• niye silinsin dirt.. ayarları az kısıp oynayın. ben bu kadar gerçekçi görüntü görmedim. oynamaya değer kesinlikle kaçırmayın..
  • oyunu su an indiriyorum.HD2900xt ile deniycem.
  • toca3 bu oyundan daha güzel + sı sistemleri kasmıyor. dirt gibi bir oyun oynuyorsanız ayarların tümünü full e degilde kısılması gereken yerlerde low ve medium a almanız gerekir.
  • dirt sistemleri kastıran bi oyun ve önceki serilere göre ne yazıki optimizasyonu çok köüt yapmışlar.sistemlerinizden umdunuzu kesmeyin yani

bu durumda yapacağın pek bişey yok, işlemcin daha iyi olsa bile 30-35 olur aynı şartlarda.
    senin kart x19650pro ile benzer performansa sahip ve x1950pro+ iyi bi işlemciye sahip arkadaşlarda yazmışlar 25-30 larda oynandığını.

bu arada ram miktarı fps yi çok fazla etkilemez yani oyunda fps düşüşünden kaynaklanan kasılmaya neden olmaz anlık kısa süreli takılmalara neden olur.
    bunun sebebi de sistem belleği yetmediği için hdd den sanal bellek kullanmasıdır.

yani arkadaşın 2gb ram i olsa da gene aynı fps yi alacaktı.
  • Bencede harika bir oyun dirt.Şu anda pc deki en iyi grafiklere sahip.Lost Planet pc ye gelen bence ilk yeni nesil.Düzgün bir sisteminiz varsa.1024*768 Ayarlar Medium-High arası harika bir görüntü kalitesiyle , tabiki sistemden kastım C2D , 1.5 gb ram , 8600gts civarlarında bir ekran kartı ..İşte o zaman dirt nasıl bi oyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkidd -- 19 Ağustos 2007; 11:43:19 >
  • işlemcin kötü ve oyunda zaten gereksiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

8800 Gts Ulra diye bir model yok.

sen anlamadın kardeş.ben 8800gts dırtta ultrada kaç fps alıyor acacaba diye yazmıştım
  • Test Drive Unlimited'ten şaşmam.

Benim P4 2.6GHz işlemci, 2 GB DDR 400MHz RAM ve X1950GT 256MB GDDR3 ile bile, HDR açık - 1280x1024 - AA: 2X - Vsync: Açık - High ayarlarda (bir de arkafonda Game Accelerator programı) sorunsuz oynuyorum. Zaten en erken 2 sene içinde bu sistem gidecek (ÖSS hediyesi).

Araba yarışı değil mi işte, al sana yarış... (NFS Carbon'u saymıyorum. Hatta NFS Undergroun'dan sonrasını saymıyorum).

• arkadaşlar 8800 gts 320 mb lık ekran kartlarındaki fps sorunu 640 mb lıklarda geçerlimi bu ben 640 mb lık olan 8800 gts kartını alsam oc yapsam ii olurmu?? bi yardım lütfen
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yukardaki yazdığım yazıyla malesef arkadaşımı kırmış olduğumu sonradan farkettim.malum herkesin derdi oluyor zaman zaman.daha önceden alışverişimiz olduğu halde msjı sanki onu tanımaz gibi atmışım farkettimki en azından tanıdığın birine yakışık olmayan bi tarzda msj olmuş.

reason kusura bakma amacım ne seni üzmek ne de başka bişeydi.ama oluyor bazen kusura bakma...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.