Şimdi Ara

CM Haf 912 ye Corsair H100 Montaj Serüveni :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
4.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir kaç gün önce forumun ikinci el bölümünden Corsair H100 Hydro sıvı soğutma sistemi aldım.Sistemi almadan önce bir süre kasama sığıp sığmayacağı konusunu düşündüm ve araştırdım ancak hiç bir yerde net olarak cevap bulamadım.Radyatör boyutunun 240 MM olduğunu ve 2x120 MM fan takılabildiğine göre sığar diyerek aldım ancak soğutucu elime geçtikten sonra kötü sürprizler ile karşılaştım.Öncelikle radyatör sığıyor ancak radyatörü taktıktan sonra arka bölümde bulunan 12CM lik egzoz fan bölümü kullanılamaz hale geliyor bununla birlikte soğutucunun kendi fanları veya herhangi bir fan MSI P67A-GD55 anakartımın kuzey köprüsü izin vermediği için soğutucuya takılamıyor.

Buyrun resimler ;

Bunları gördükten sonra bende fanları kasanın üzerine radyatöre üfleyecek şekilde takmayı düşündüm.Ancak burada da bir engel çıktı.Bu sistem ile kullandığımda fanları montajlayacağım vidaların aynı zamanda radyatörü kasaya sabitlemeleri gerekiyordu.Soğutucu ile birlikte gelen uzun fan vidaları araya kasanın yüzeyi girdiğinde radyatöre yetişmiyordu.Böylece aynı vida nın daha uzun olanını aramaya başladım ancak özel kesim 3,5 MM Metric vidalar olduğu için hiç bir yerde bulamadım.Daha sonra aklıma gelen fikir ile orjinal vidalardan daha uzun daha ince olanlarından ve bu vidalara uygun somun aldım. Vida boyutu 3 MM.

Orjinal Vida

Benim aldığım

Bundan sonra bu ince vidaları daha ince oldukları için direk olarak elle tornavida kullanmadan ve soğutucudaki vida dişlerine temas etmeden aşağıdan yukarıya doğru takıp üzerlerine fanları somunlar yardımı ile tutturdum.Bu arada bu işlemleri yapabilmek için sistemi komple anakart dahil kasadan sökmem gerekti çünki aynı şekilde kuzey köprüsü aşağıdan vida takmamı da engelledi.

Yani işin kısası H100 almayı düşünüp Haf 912 kasası olan arkadaşlar bunu bir kez daha düşünsünler.Yok ben illa ki alacağım diyen arkadaşlar için ise montaj için bir fikirleri olmuş olsun.

Son görünüm;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YerliMakina -- 28 Aralık 2012; 0:43:30 >

• Keşke daha önce denk gelseydik birbirimize ben kasa alırken denemiştim arkadaştada aynı kasadan mevcut baktık olmayacak haf 922 aldık tam oturuyor ona neyse yinede emek edip uğraşmışsınız performans veriyormu bu şekil kullanımda hava sirkülasyonu tersine olmuş çünki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle, bilgilendirme için çok teşekkürler. Ben de HAF912 kullanıyorum ve bir ara H100 almayı düşünüyordum(sonra vazgeçtim gerçi). Bu durumu baya araştırmıştım. Kullananlar vardı böyle. Sanırsam sizin anakartınız yüzünden de biraz sorun çıkmış. Yine de iyi kötü H100'ü kullanabilmenize sevindim Ki ben hava soğutmanın birincil olarak tercih edilmesi taraftarıyım ama hobi vs. için hazır soğutma sistemleri değil de, kullanıcı tarafından modifiye edilmiş el emeği göz nuru soğutma sistemleri kullanılabilir diye düşünüyorum (ha derseniz zahmetine katlanmaya değer mi, bence değmez , ama denemeye değer)

Not: Acaba HAF912'ye Noctua NH-D14 sığar mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

kaan101

Keşke daha önce denk gelseydik dediğiniz gibi Performansa gelirsek hiç bir aksilik yok kasa kapağındaki 12 Cm lik fanı egzoz fana çevirdim sirkülasyon şu anda iyi. Performansa gelirsek en düşük fan devrinde ve fanlar dışarıda olmasına rağmen sessiz devri yükseltince durulmuyor yanında ama yükseltme ihtiyacı duymuyorum 2500K işlemcim voltajsız 4,2 Ghz de çalışmakta 75 DK lık prime testinde ise 1 çekirden bi an 55 dereceyi gördü diğerleri 51 dereceyi geçmedi.

quote:

mebrar
    Aynen anakartım sorun çıkardı ancak günümüz anakartlarında kuzey köprüleri aşağı yukarı aynı yerde olduğundan bütün anakartlarda yaşanır bu sorun diye düşünüyorum. Hava soğutma kullanmama sebebim ise birazcık zevk ( kaşıntı da diyebilirsiniz )
    birazda sabit ses olmaması yüzünden.Yani sesli de çalışsa belli bir ses düzeyinde kalsa tamam ancak fan devri işlemciye binen yük yüzünden düşüp yükseldikçe ben rahatsız oluyorum.Bu sistemde sürekli sabit bir fan devri ile devam edebiliyorsunuz.

Edit: Noctua sığıyor daha önce kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YerliMakina -- 27 Aralık 2012; 17:15:27 >

• valla bende de HAF 922 var benimde aklımda olan bi soruydu Rampage 4 extreme ile kullanıcam acaba dual fan da sıkıntı çıkarmı diye merak ediyordum kullanan olup bilgi verebilcek varsa şimdiden tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IBreak4LoveI

Haf 922 de sıkıntı olacağını düşünmüyorum zira 912 den bayağı geniş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anıl Özaydın

quote:

Orijinalden alıntı: IBreak4LoveI

Haf 922 de sıkıntı olacağını düşünmüyorum zira 912 den bayağı geniş.

biraz araştırdım çift taraflı fan ile yani 4 adet fan ile olmuyor yani 2 cm lik bi kayıp var ama 2 adet fanı yukarı aldığım zaman ve üstüne toz filtresi taktığım zaman oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cooler master haf 942 kasa aldım
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Neden radyatörüde yukarı almayı düşünmedin ki aşağıdaki ızgaralarada motorun geçeceği kadar kesebilirdin ve altınada 1 tane 20 cm ya da 2x12 cm fan takabilrdin ben 4 fanlı kullanıyordum haf 912 de h100'ü :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmavada -- 28 Aralık 2012; 23:29:56 >
  • hocam peki o üst ızgara mı deniyor o delikli yere tam olarak sığdı mı radyatör?

burdan bakınca köşeler deliksiz kalmış gibi duruyor da.

hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmavada

Açıkcası aklıma gelmedi değil ancak kasaya kıyamadım Yani kendime güvenmiyorum biraz da. Yarın bir gün tutar H100 den vazgeçerim kasa kesildiği ile kalır veya kasa değiştirmek isterim bu kez de kestiğim kasayı satmak sıkıntı olur. Benim burada gösterdiğim kesmeden nasıl yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bz9ai

hocam peki o üst ızgara mı deniyor o delikli yere tam olarak sığdı mı radyatör?

burdan bakınca köşeler deliksiz kalmış gibi duruyor da.

hayırlı olsun

Tam olarak sığdı.Radyatörün hava almadığı bir yeri yok.Köşelerin deliksiz kalması önemli değil zaten sonuçta fanlarında köşeleri var
  • Bilgilendirici bir konu olmuş. Teşekkürler.

Büyük kasa kullanmak, ağır olması ve kapladığı yer açısından çoğu zaman sorun olsa da, içinde sök-tak yaparken ki rahatlığı sebebiyle vazgeçilmez oluyorlar gerçekten.
  • Konuyla alakalımı bilmiyorum ama tek taraflı tek fan yetiyor. Termal macun çok kaliteli kullanılmalı.
  • aynı kasa bendede var, bende h100 yada h100 i yada baska bır sıvı sogutma dusunuyorum yaxza dogru.

aklıma takılan bır konu var

radyatore gıden 2 hortumdan kolayca yerınden cıkıp tekrar takılabılıyormu. sızdırma olmaksızın ?

ben soyle dusunuyorum montajı acıkcası

radyatoru kasanın en ustune montajlamayı.( kasanın ustunde radyator olucak şekilde)
    h100 zunde fanlarını kullanmayıp.
    kasanın ustunde takılı olan 20 cm lık kırmızı COOLER MASTERMEGAFLOW fanında kasa ıcındekı sıcak havayı yukarı radyotore dogru ufleyecek sekılde montemeyı. ki (zaten fan aynen bu sekılde baglı su andada)
    radyator hortumlarınıda cm 912 nın kasa arkasındaki hortum delıklerınden gecırıp monte etmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

aynı kasa bendede var, bende h100 yada h100 i yada baska bır sıvı sogutma dusunuyorum yaxza dogru.

radyatore gıden 2 hortumdan kolayca yerınden cıkıp tekrar takılabılıyormu. sızdırma olmaksızın ?

radyatoru kasanın en ustune montajlamayı.( kasanın ustunde radyator olucak şekilde)
    kasanın ustunde takılı olan 20 cm lık kırmızı COOLER MASTERMEGAFLOW fanında kasa ıcındekı sıcak havayı yukarı radyotore dogru ufleyecek sekılde montemeyı. ki (zaten fan aynen bu sekılde baglı su andada)
    radyator hortumlarınıda cm 912 nın kasa arkasındaki hortum delıklerınden gecırıp monte etmeyi düşünüyorum.

Üstat ilk olarak hortumları çıkartmak ürünü garanti dışı bırakıyor bizzat servisini arayıp öğrendim ki benimde ilk aklıma gelen montaj şekli buydu.Daha sonra kasayı kesip heatskini ordan geçirmek gibi fikirlerde oldu gerçi. İkincisi ise hortumlar sabit yani dönerek vs. çıkartılamıyor.Yani üretim sökülmemesi üzerine yapılmış

• quote:

quote:

aynı kasa bendede var, bende h100 yada h100 i yada baska bır sıvı sogutma dusunuyorum yaxza dogru.

Üstat ilk olarak hortumları çıkartmak ürünü garanti dışı bırakıyor bizzat servisini arayıp öğrendim ki benimde ilk aklıma gelen montaj şekli buydu.Daha sonra kasayı kesip heatskini ordan geçirmek gibi fikirlerde oldu gerçi. İkincisi ise hortumlar sabit yani dönerek vs. çıkartılamıyor.Yani üretim sökülmemesi üzerine yapılmış

cevap ıcın tesekkurler.
    o zman kasanın arkasındaki hortum delıklerini kesip eğip bukup sonra ordan geçerecem anlasılan.

• quote:

quote:

quote:

cevap ıcın tesekkurler.
    o zman kasanın arkasındaki hortum delıklerini kesip eğip bukup sonra ordan geçerecem anlasılan.

Hocam şöyle birde ekleme yapayım hortumların dışarıda olması tehlikeli.Şöyleki hortumlar çok sert ve pompa bağlantısında oynar bir düzenek yok bu durumda çarpma bir yere takılma gibi bir olayda hortumların kırılması da muhtemel.

• aynı kasayı kullanıyorum kafamda h100 vardı coolermaster v8 den performans alamadığım için ama sayenizde vazgeçtim sağolun valla boşu boşuna almış olacaktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: maverick99

aynı kasayı kullanıyorum kafamda h100 vardı coolermaster v8 den performans alamadığım için ama sayenizde vazgeçtim sağolun valla boşu boşuna almış olacaktım

+1

Mecburen Akasa Venom soğutucuma ikinci fan alarak soğutmayı biraz daha iyileştime yoluna gittim, yaza doğru H80i çıksın duruma göre belki H80i alınabilir
  • hocam dvdnin oldugu yerden harddiskin oldugu yere doğru montaj olmuyormu illa kasanın üstünemi olması gerekiyor..hortumlar yetmiyormu..bende aerocool strike-x gt var eger uyarsa almak isterim elden..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.