Şimdi Ara

CM HAF-X Bekleyenler Derneği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
3.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KingTheodon

Vallaha Newegg gibi yerlerde 199$ seviyesini düşünürsek (taksit yok, kargo alıcıya ait) Türkiye'de 219-229$ civarı olması gayet yerinde bir fiyat olur ama nerdeee getiren 250$ dan aşağı etiket koymaz gibi o zaman da kimse almaz ama

vallahi vermeye hazırım gözümü fena kararttım :)
  • 470 liraya kadar hazırım.
  • Bekleyenler için dernek, iimiş..
  • Arkadaşlar bir şey soracağım .. Öndeki usb3 çıkışlarını nasıl kullanacağız ? USB3ün anakarta bağlanan kısmı usb2 anakartla uyumlu mudur ? Usb2 hızında mı çalışır yoksa hiç takılmaz mı yani ?
  • Bak bu konuda kesin cevap verebilirim sana. Bu kasadaki USB 3.0 çıkışları kasanın arkasına takılıyor. Onu istemezsen kasadan anakart üzerindeki USB 2.0 çıkışlarına bağlantı yapabileceğin USB 2.0 kabloları çıkıyor. Cooler Master, usb 3.0 anakart çıkışları konusunda bir standart oluşturulduğunda doğrudan anakart üzerine takılacak kablolar hazırlayacağını söylemişti. Senin o DARK kasa konusundaki sıkıntı da orada zaten: usb 3.0 anakart çıkışları konusunda standart yok çünkü intel henüz çipsetlere usb 3.0 koymadı. Dolayısıyla şimdiden verilen direk anakarta bağlantı yapan kablolarının daha sonra uyumlu olup olmayacağını bilmiyoruz. USB 3.0 hızı için tüm aletlerin 3.0 hızında çalışıyor olması lazım: anakart, kablo, portlar, elindeki cihaz. USB 3'ün usb 2.0 ile geri uyumluluğu var, ama taktığın araç 2.0 hızında çalışacaktır.

Bu arada sabah Segment Bilgisayarı aradım, bana Cooler Master'ın HAF X kasa üretmediğini söylediler. "Sitesinde olan tüm modeller üretimde değil, üretime geçtiklerinde getirebiliriz" dediler, iyi mi? Bu adamların amacı para kazanmak değil herhalde, nasıl tüccar bunlar anlamadım ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: mutercim

Bak bu konuda kesin cevap verebilirim sana. Bu kasadaki USB 3.0 çıkışları kasanın arkasına takılıyor. Onu istemezsen kasadan anakart üzerindeki USB 2.0 çıkışlarına bağlantı yapabileceğin USB 2.0 kabloları çıkıyor. Cooler Master, usb 3.0 anakart çıkışları konusunda bir standart oluşturulduğunda doğrudan anakart üzerine takılacak kablolar hazırlayacağını söylemişti. Senin o DARK kasa konusundaki sıkıntı da orada zaten: usb 3.0 anakart çıkışları konusunda standart yok çünkü intel henüz çipsetlere usb 3.0 koymadı. Dolayısıyla şimdiden verilen direk anakarta bağlantı yapan kablolarının daha sonra uyumlu olup olmayacağını bilmiyoruz. USB 3.0 hızı için tüm aletlerin 3.0 hızında çalışıyor olması lazım: anakart, kablo, portlar, elindeki cihaz. USB 3'ün usb 2.0 ile geri uyumluluğu var, ama taktığın araç 2.0 hızında çalışacaktır.

Bu arada sabah Segment Bilgisayarı aradım, bana Cooler Master'ın HAF X kasa üretmediğini söylediler. "Sitesinde olan tüm modeller üretimde değil, üretime geçtiklerinde getirebiliriz" dediler, iyi mi? Bu adamların amacı para kazanmak değil herhalde, nasıl tüccar bunlar anlamadım ya.

Teşekkür ederim hocam :) Ama zaten usb3 anakarta da direk bağlanabiliyormuş .. USB 3ün anakarta bağlanan kablosunda hepsi delikmiş usb2de bir tanesi doluydu .. Yani usb3 usb2ye takılınca çalışacak ama usb2 usb3de çalışmayacakmış ..

• quote:

Orijinalden alıntı: mutercim

Bak bu konuda kesin cevap verebilirim sana. Bu kasadaki USB 3.0 çıkışları kasanın arkasına takılıyor. Onu istemezsen kasadan anakart üzerindeki USB 2.0 çıkışlarına bağlantı yapabileceğin USB 2.0 kabloları çıkıyor. Cooler Master, usb 3.0 anakart çıkışları konusunda bir standart oluşturulduğunda doğrudan anakart üzerine takılacak kablolar hazırlayacağını söylemişti. Senin o DARK kasa konusundaki sıkıntı da orada zaten: usb 3.0 anakart çıkışları konusunda standart yok çünkü intel henüz çipsetlere usb 3.0 koymadı. Dolayısıyla şimdiden verilen direk anakarta bağlantı yapan kablolarının daha sonra uyumlu olup olmayacağını bilmiyoruz. USB 3.0 hızı için tüm aletlerin 3.0 hızında çalışıyor olması lazım: anakart, kablo, portlar, elindeki cihaz. USB 3'ün usb 2.0 ile geri uyumluluğu var, ama taktığın araç 2.0 hızında çalışacaktır.

Bu kasayı üretmediler mi?

CM HAF-X Bekleyenler Derneği

O zaman uzaylılar icat etti ve Türkiye hariç her yerde satışa sundular. Klavuza da süs olsun diye TR dilini eklediler. OverClock.Net sitesinde de ortalama 200 tane HAF-X kullanıcısı kasayı uzay temin etti ya da kendi imkanları ile üretime geçtiler.

Adamlar resmen kafa buluyor. Bunlar değil distribütör, tüccar bile olamazlar.

• Sorma hocam. Ama adam sana ciddi ciddi böyle dedikten sonra ne diyebilirsin ki? ne desen boş o saatten sonra. Kabahat Cooler Master'da ama, bu adamlar buraya RC690 II'nin advanced modelini getirmedi, haf 932 bir sürü zaman sonra getirdi, ben zamanında aylarca stacker kasa beklemiştim en sonunda Mavi Bilgisayar kendi imkanları ile getirmişti filan. Bunca tecrübeden sonra hala kendilerine ikinci bir distribütör bulamadılarsa denecek bi şey yok. Onlar da Türkiye'de satış yapmak istemiyor demek.

Bu arada ben karar verdim, 15'inden sonra ebay ile Amerika'dan getirecem bu kasayı. 1000TL'ye de gelse verecem parasını, lanet olsun böyle işe. O kadar paraya değeceğinden değil, sırf inat olsun diye. Bu segment bilgisayara yanında kar kalmayacağını bilsem haf 932 alacaktım, ama ödüllendirmiş olacağım adamları şimdi, o yüzden artık getirseler bile almam bu adamlardan.
  • İstanbul'da olsam, 10 kere distribütöre gidip adamların yüzüne söylerdim ancak değilim maalesef. CoolerMaster'ın Tayvan'daki adresine de mail attım cevap vermediler. Hem satış, hem müş. hiz. hem genel olarak ama hiçbir dönüş yapmadılar.

Forumda bir arkadaşa yurtdışından akrabası göndermiş. Yaklaşık 650 TL'ye mâl oldu demişti.

Ebay'dan bakıyorum fiyatlara. TR'ye gönderecek bir ilan buldum. O da 245 $ kasa fiyatı 160 $ kargo ücreti yazıyor. Yani 580 tl ediyor. Haliyle gümrüğe de takılacağı için %20 gümrük komisyon alacağına göre 120 TL de öyle gidecek. 580 TL + 120 TL = 700 TL bu kasanın minimum bize maliyeti olacak. Ben bu kasaya en fazla 500 TL verebilirim kargo + vergiler + vb. her şey dahil olmak üzere. Kaldı ki bu ücreti de 10 taksitle ödeyebilirim. Başka bir alternatif göremiyorum.
  • Valla ben 10-15 gün önce Coolermaster'a mail attığımda yakın zamanda Türkiye'den satın alabilirsiniz demişlerdi ama firma ismi vermediler
  • Corsair Obsidian 800D mi alsak acaba 575 TL'ye düşmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

Corsair Obsidian 800D mi alsak acaba 575 TL'ye düşmüş.

O kasanın soğutması haf 922'den bile iyi değil, asla değmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

Corsair Obsidian 800D mi alsak acaba 575 TL'ye düşmüş.

O kasanın soğutması haf 922'den bile iyi değil, asla değmez...

Sanırım bu yüzden 300 tl civarı bir düşüş oldu. Böyle bir kasa yapıp diğer atx kasalar misali sadece 3 tane 14mm fan takmayı nasıl uygun görmüşlerse artık.
  • EEE Artık hayırlı olsun diyelim arkadaşlar konuya bakın

http://forum.donanimhaber.com/m_43595964/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43596061

ExECaLiBuR
    en çok sen sevineceksin heralde

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RC-942-KKN1

Firebal getirmiş kasayı sonunda 229$+KDV fiyatı peşin indirimi ilede 365TL 'ye falan geliyor. Artık derneği kapatabiliriz.

• An itibari ile siparişi geçmiş durumdayım.

Yarın kargoya verilirse hafta sonu elimde olur. Yoksa sonraki haftaya kadar bekleyeceğim artık.
  • Bende Dün akşam Firebal Showroomdan gidip aldım çok güzel bir kasa bir de düşündüğümden kaliteli HAF 932'ye bakarak süper olmuş diyebilirim. İnceleme de ExECaLiBuR'dan gelir artık benim zamanım olsa akşam yapacaktım ama çalışıyorum hep kuramadım kutusunda duruyor valla...
  • ben de kasamı satışa çıkardım, satabilirsem eğer hemen geçeceğim siparişi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi about_blank -- 8 Ekim 2010; 10:29:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pillibebek

Bende Dün akşam Firebal Showroomdan gidip aldım çok güzel bir kasa bir de düşündüğümden kaliteli HAF 932'ye bakarak süper olmuş diyebilirim. İnceleme de ExECaLiBuR'dan gelir artık benim zamanım olsa akşam yapacaktım ama çalışıyorum hep kuramadım kutusunda duruyor valla...

Dün öğlen haberim olsaydı bende yerinden almaya giderdim. Ancak daha sonra nasıl taşırdım onu düşündüm. En iyi kargo yolu olacak.
  • Excalibur Hocam görünen o ki Türkiye'de ki ilk Haf-X incelesi harbiden sana düşüyor... Söylemicem diyorum ama kıskanıyorum seni duydun işte tamam ama hemen şımarma hayırlı olsun hocam harbiden... Haf-x harbiden herkesin isteyeceği özelliklere sahip bir kasa
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingTheodon

Excalibur Hocam görünen o ki Türkiye'de ki ilk Haf-X incelesi harbiden sana düşüyor... Söylemicem diyorum ama kıskanıyorum seni duydun işte tamam ama hemen şımarma hayırlı olsun hocam harbiden... Haf-x harbiden herkesin isteyeceği özelliklere sahip bir kasa

İlk gözağrım o benim.

6 aydır bekliyorum yahu. Bana askerlik yaptırdı resmen bu kasa. Artık alalım şu tezkereyi.

Yarın akşama elimde olur umarım. Gelsin eve vurcam kırbacı vurcam kırbacı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.