Şimdi Ara

CMD KOMUT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, değerli forum üyeleri bir konu var bilgi almak istiyorum sizlerden.

Bir kaç tane masa üstümde yada Disk C veya D' de ben bu dosyalara komut vererek açmak istiyorum. Örneğin dosyalarımızın adı Takvim, Oyunlar, Flimler gibi adları olsun ben bu dosyları /open flimler gibi bir komutla açmak istiyorum CMD' den.

• Şu komutu bat dosyası olarak kaydedip cmd üzerinden açabilirsiniz. Ama her kısayol mantığı ile soruyorsanız her seferinde dosyayı açmak için kullandığınız eforu bu dizin için harcamış olursunuz.

@echo off
    if "%1"=="flimler" (
    start "" "C:\DiskC\Flimler"
    ) else if "%1"=="takvim" (
    start "" "C:\DiskC\Takvim"
    ) else if "%1"=="oyunlar" (
    start "" "C:\DiskD\Oyunlar"
    ) else (
    echo Komut tanınmadı.
    )

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yukarıda yazdıklarım kayık çıkmış. Ekran görüntüsünü paylaşayım. Oradaki dosya yollarını kendinize göre ayarlarsınız.

CMD KOMUT

• Özür dilerim tam olarak anlayamadım, bunu cmd' ye mi ekleyeceğim ?

• Windows'u İngilizce kullanıyorum. O nedenle yazdığım Türkçe karşılıklar birebir olmayabillir.

Başka bir öneri. Ben sıkçana kullandığım ama Start menüsüne koyamadığım ıvır zıvırım için, görev çubuğuna menü (araç çubuğu deniyor galba) koydum.

CMD KOMUT

Dosyadan kastınız klasör ise, bu çözümü de öneririm. Yoksa tek tek dosyalar (file) için verimli değil.

Yerini değiştirmeyeceğiniz bir yerde bir klasör oluşturun. Örneğin KISAYOLLARIM.

İçini düzenleyin. Kolay erişmek istediğiniz, açılmasını istediğiniz klasörlerin veya dosyaların kısayollarını KISAYOLLARIM klasöiü içinde oluşturun. Mesela sürükle/bırak yaparken CTRL+SHIFT'e basılı tutarak.

CMD KOMUT

Görev çubuğuna sağ tıklayın. AraçÇubukları*YeniAraçÇubuğu seçin.

Explorer, Gezgin, adı her ne ise gezerek KISAYOLLARIM klasörünü bulun, seçin, Tamam deyin.

• yurram Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu bat dosyayı olarak kaydedip her seferinde cmd üzerinden komut ile bat dosyasını çalıştıracaksınız. O da haliyle içinde belirtmiş olduğunuz kısayolu çalıştıracak. Aşağıdaki hocamın belirttiği de daha zahmetsiz mantıklı. İsterseniz onu uygulayın. Bunuda deneme amaçlı yaparsınız. YouTube a cmd üzerinden komutla bat dosyası açma yazın anlatım videoları çıkar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.