selamlar, windows 7 home basıc kullanıyorum. 2 gün öncesine kadar günlük yedeklerimi kendi hazırladığım .bat uzantılı dosyamla yapıyordum. dün akşam işyerimi kaparken gene yedek.bat dosyamın linkine tıkladım ama pencerenin açılması ile kapanması bir oldu ve işlem gerçekleşmedi, bir kaç defa denedim ve sonra bakarım deyip bilgisayarımı kapattım. bu sabah bu konuya eğilmek üzere tekrar denediğimde gene aynı şey oldu. bu sefer direk çalıştır kutucuğuna cmd yazdım gene sonuç aynı bir pencere belirip kapanıyor. sorun ne olabilir? virüs bulaşması mı? şu satırları yazarken sfc /scannow komutunu verdim sonuçlanmasını bekliyorum. bundan önce de windows 7 nin kendi oluşturduğu sistem onarım cdsini çalıştırdım o da sorun bulamamıştı. tam bir virüs taraması yapacağım. antivirüs olarak microsoft security essentials kullanıyorum. yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.
virüs değilda spyware falandır büyük ihtimal..combofix le bi taratmanı öneririm
sorun çözüldü. yani tam çözülmedi de atlatıldı. sistem geri yükleme noktalarına bakarken dün ve bugün 2 adet "kritik güncelleme" geri yükleme noktası gördüm ve onlardan önceki ilk noktaya geri döndürdüm bilgisayarımı. her şey düzeldi. tabii sistem gene o güncellemeyi yapmak istiyor. neymiş diye baktım, microsoft security essentials a ait bir güncelleme imiş. şimdilik güncellemeleri kapatarak sorunu erteledim ama o güncellemeyi gün gelip de illa olacak diye şart koşarsa ya antivirüs programımı değiştireceğim, ya da yedeklemede karmaşık bir yol seçmek zorunda kalacağım. hazırladığım toplu iş dosyası yedeklememi istediğim şekilde yapıyordu.
bence güncelleme ile alakası yok. virüs bulaşmış sende geri yükleme yapınca sorun çözülmüştür.
Bunu anlamak için tekrar güncellemeleri açmam yeterli.