Merhaba arkadaslar Az önce bilgisayari actigimda acilirken CMOS Battery Low mesaji gecti ve BIOS SETUP a girdim bir tusa basarak mecburen orada hic bir degisiklik yapmadim haliylen ciktim restart yapti ve normal acildi
Nedir bu ve ne yapmam gerek fikri olan var mi ? Tesekkurler
biıos ta yaptığın değişiklikleri tutan pil zayıf pil değişmen gerek ama önemli bir sorun değil pil biterse bıosta yaptığın değişiklikler eski ayarına döner yeni bir pil takmalısın
yani değiştirmezsem de bilgisayarın açılmasını engelleyen bir durum yok değil mi
benim bildiğim bu pil bilgisayar açıkken şarj olabilir cinstendi.
bu piller saatlerde de kullandığımız pillerdir yani şarj olmaz.ZAten hemen biten birşey değil.Eğer değiştirmezsen her res attığında bios ayarlarını yeniden yapacaksın.Pili söküp saatçiye git aynısından al
quote:
Orjinalden alıntı: sailors70
Merhaba arkadaslar Az önce bilgisayari actigimda acilirken CMOS Battery Low mesaji gecti ve BIOS SETUP a girdim bir tusa basarak mecburen orada hic bir degisiklik yapmadim haliylen ciktim restart yapti ve normal acildi
Nedir bu ve ne yapmam gerek fikri olan var mi ? Tesekkurler
dostum pili değiştir pili değiştirdikten sonra bioos ayarlarını yeniden yap
Öyle gözüküyor dostum, bios ayarlarını yeniden yap derken çok köklü bir değişiklik olur mu pil çıkartıp takdığımda yani harddiski vs tekrar tanıtmak mı gerekecek biosta yoksa boot seçenekleri saat tarih vs mi düzenlemek gerekecek sadece
ve bu ilk battery low mesajıydı sizce ne kadar daha gider bu haliyle ? ve bu pil pahalı birşey midir teşekkürler
yok dostum öyle pahalı birşey değil 2 3 milyon birşeydir... pili çıkartırsan sadece bios ayarları ilk günkü durumuna döner sadece ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme