Şimdi Ara

**CMOS CHECKHSUM BAD**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yenı bır laptop aldım Lg E500-G.A290T modeli..içinde yüklü gelen vista yerine Xp pro sp2 yükledim..laptop un tüm sürücülerini yükledim yalnız bios sürücüsünü (sitesinden indirdim) yukledım ve daha sonra acılısta bu yazdıgım hatayı vermeye basladı :

CMOS Checksum Bad
    Press F1 to Run SETUP
    Press F2 to continue with fail-safe setting

F2 ile devam ettiğim zamanda:

"Press<ESC> to boot......9 second " yazıyor ve geri sayıp bılgısayar acılısına devam edıyor ya da direk "esc" e basıp acılısa devam edıyorum..
    Bios tan load defaults bios yaptım yıne eskı halıne donmedı..

Normal hale nasıl döndürebiliriz bu pc yi ? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

Şimdiden Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_enes -- 24 Mayıs 2008; 18:11:51 >

• Yeni bilgisayara neden BIOS update yapma gereği hissettin anlamadım ama yapmışsın bir kere... O halde bir kere daha yap! Bu sefer düzelir belki. Mümkünse başka bir kaynaktan ya da BIOS dosyasından yap kurulumu. Ya da yeni aldıysan garantisi vardır onun götür yapıversinler iki dakikada..
  • farklı bios dosyalarından update yapmaya kalkıyorum hata verıyor..daha sonra bılgısayarı kapamaya calıstıgımda "SysFader" yanıt vermıyor ve pc kapanmıyor.. :S

ayrıca kapama tusuna basılı tuttugum halde pc kapanmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_enes -- 24 Mayıs 2008; 18:23:04 >
  • pili değiştirmeyi denediniz mi? Genelde bu hatanın kaynağı pil olmakla birlikte söylediğini gibi bir durum söz konusu olmuş ise farklı etkenler devrede olabilir. İlk başta anakartın üzerinde bios'u resetleyecbilecek jumper yer alıp almadığını kontrol edin. Eğer var ise oradan da resetleyin. Eğer bu da çözüm olmaz ise kesinlikle Bios Update öneriyorum..

iyi günler..
  • önerileriniz için teşekkürler..uygulayıp sonuclarını paylasıcam..
  • Bence yüklediğin bios uygun değil vrsiyonu kontrol et
  • ıskra +1
    yanlış bios sorunu bencede
  • bence hiç dokunma, garantiye postala
  • bios driver ı olarak ne sitesinde ne baska bı yerde baska bır drıver yok..tek bir driver secenegı var..yalnız drıver kurulum asamasında hata yapmıs olabılırım ondan boyle oldu sanırım..artık teknık servıse goturup gostermekten baska care gozukmuyor gıbı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_enes -- 25 Mayıs 2008; 0:06:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.