Şimdi Ara

CNBC: Türkiye 2 hafta içinde S-400'den Vazgeçmezse Yaptırımları Yiyecek! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
491
Cevap
5
Favori
110.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rahip konusunda, tutuklu yabanci gazeteciler orneklerinde de gordugumuz gibi Turkiye’yi yoneten kisilerin dik durmak, taviz vermemek gibi bir dusunceleri yok. Dik durabilmeniz icin omurga sahibi olmaniz gerekir. Bizim yoneticilerimizde de o yok malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 22 Mayıs 2019; 11:46:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RTE bu ülkenin geleceğini düşünse kendi damadını ekonomi bakanı yapmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss

Siz de güzel açıklamışsınız hocam durumu. Şüphe ve endişe etmekte haklı olduğunuz yerler var elbette. Gördüğüm, duyduğum ve bilgisine güvendiğim insanlar üzerinden yaptığım çıkarımlarla cevap vereyim.

Abd başlangıçta bize Patriot vermedi. Defalarca kez istedik ama bir türlü vermedi. Sonrasında ise Türkiye yeni arayışlara girdi. S-400, Patriot'a kıyasla daha iyi bir sistem ama burası çok önemli değil. Bu işin güzelliği; bizlerle teknoloji paylaşımı yapacak olmalarıdır. Rusya, S-400'ün kodlarını Türkiye'ye vermeyi kabul etti. Bu çok ama çok önemli bir şey. Savunma sistemlerini az biraz takip ediyorsanız, yazılım ve kod gibi konuların ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur zaten. S-400'le birlikte Türkiye teknolojisini geliştirmiş ve kendi sistemlerini geliştirmek için fırsat bulmuş olacak. Rusya'nın "Türkiye ile beraber ortaklaşa S-500'ü geliştireceğiz." sözünü de unutmamak gerekir.

Olaya askeri gözden cevap verdim. İşin bir de politik kısmı var elbette. Türkiye, Fetö deşifre olduğundan beridir Nato'dan hızla uzaklaşmakta ve buna göre önlemler almaya çalışmakta. Söylediğiniz gibi Nato'ya öyle bir bağımlı hale getirmişler ki bizi, bağımsız hareket edemiyoruz bir türlü. Türkiye bir süredir boynuna geçirilen tasmayı çıkarmaya ya da en azından gevşetmeye çalışmakta. Ne kadar başarılı olabiliriz onu zaman gösterecek. O tasma ya kopacak ya da bizi boğacak. Her halükarda şimdiki gibi kalamayacağımızı biliyorum ama.

Son paragrafınıza da hak veriyorum. Böyle ucuz ve hamasi söylemler ancak cahilleri gaza getirir. Türkiye'nin girmekte olduğu süreç, bizleri korkutması gereken bir süreçtir. Canımızı çok fena yakabilir. Lakin emekli komutanların söylemleri olsun, tanıdığım bazı muvazzaf subaylardan duyduğum şeyler olsun, hepsi de benzer şeyleri söylüyor. Devlet birçok şeyi göze almış durumda. Bu işlerden nasıl en az zararla çıkarız diye çabalıyorlar sadece. Hiçbir şeyden vazgeçmeye niyetleri yok yani.

@Düşük_Baglanti
    Olası bir Doğu Akdeniz savaşı veya yüz bini geçen Pyd'ye karşı, Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma çabasıdır bu.

Alıntıları Göster
    Aynı şey Çin füzesinde de dendi 2-3 sene sonra Çin teknolojisini vermedi deyip vazgeçildi

Rusya ne nükleer santralinde ne de s400 de teknoloji vermeyecek , füzelerin kontrolünü verecek sadece

• Sen de Ülke yönetimini, siyaseti tek taraflı, TEK boyutlu at gözlüklerini takıp izlediğin Ahaber vb yandaş medya ile takip etmeye devam et.

• quote:

Orijinalden alıntı: tsalci

Akdeniz Ege Bulgaristan Ermenistan ırak ve İran her yanımıza yığınak yapılıyor . Nedenini araştırın TR işgal edilecek adamların planı bu bunları göremeyen ya kördür ya vatan haini
    Öncelikle tartışmak istemem hocam ama bırakın bu hayalleri yok etrafımızı sarmışlarmış yok öyle böyle çevremizi kuşatıyorlarmış. Adamlar şuan bakın şu dakikada rte yada kim olursa olsun ülkenin başından gönderilsin kararını aldılarmı o iş bitmiş gitmiştir! Sana karadan havadan yada silahlı bi savaşı neden açsın malmı bu adam? İçerisi karışık doğu karışık ekonomi poh gibi ya şimdi bi yaptırımla dolar 15tl patates 20tl çıksın bak s400 yada 400s mes fes kalmaz alayı iptal olur. Bu ülke 100 sene önce masa üstünde satılmıştır! Yatalak bi hastadır. Hani yatalak hastaya yemeğini suyunu dışarıdan verilir ya yada temizliğini dışarıdan yaparlarya hah o hacım.

• huawei gibi atara atar, gidere gider yapabilir miyiz, yer mi,

bence tek bir şartla yer,

gerçekten milli birlik ruhu içinde birleşip topyekün hareket edebilirsek başarabiliriz,

bunun için muhalif %40lık kesimin bu sürece dahil edilmesi gerekiyor,

ama kürtçü faşist hdpyi kesinlikle devre dışı bırakmalıyız, bunların kafa ayrılıkçı yapıda olduğu için çözüm sürecini nasıl manüpile ettiğini gördük,

kesinlikle ikinci bir şansı haketmiyorlar, RTE nın bugüne kadar nadir takdir ettiğim 19 mayısa davet etmeyişini yerinde buluyorum,

bunlarla pilav yiyenin kaşığı kırılır, yarı yolda bırakırlar ..
  • Bundan bir kaç ay önce yabancı haber kanalını izlerken dikkatimi çekmişti bu durum, haberde şöye diyor,
    "türk milletinin gelişmelerden pek haberi yok yada haber kaynakları kısıtlı olduğu için durumun farkında değiller ama durum bu şekilde devam ederse ülkelerini bir krizin beklediği aşikar" döviz yine fırlar hatta develüasyon olabilir, olan gariban halka oluyor diyeceğim ama tanzim kuyruğunuda seviyorlar... (70 li yıllardaki tüp, yağ, şeker kuyruğunu hatırladıkça o dönemim yönetimine nefret kusan millet şimdi soğan patates kuyruğunu savunuyor ya diyecek söz yok.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neoklasik -- 22 Mayıs 2019; 12:16:50 >
  • Her şeyin ilkini başkaları mı yapacak, ne var S-400 kullanan ilk Nato üyesi Türkiye olsa yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: McManamann

huawei gibi atara atar, gidere gider yapabilir miyiz, yer mi,

bence tek bir şartla yer,

gerçekten milli birlik ruhu içinde birleşip topyekün hareket edebilirsek başarabiliriz,

bunun için muhalif %40lık kesimin bu sürece dahil edilmesi gerekiyor,

ama kürtçü faşist hdpyi kesinlikle devre dışı bırakmalıyız, bunların kafa ayrılıkçı yapıda olduğu için çözüm sürecini nasıl manüpile ettiğini gördük,

kesinlikle ikinci bir şansı haketmiyorlar, RTE nın bugüne kadar nadir takdir ettiğim 19 mayısa davet etmeyişini yerinde buluyorum,

bunlarla pilav yiyenin kaşığı kırılır, yarı yolda bırakırlar ..
    Muhalefetin desteğini istiyorsanız sizde Erdoğan'a biat etmeyi bırakın. Ülkeye demokrasi gelsin, k.evren'in getirdiği seçim kanunu niye değiştirilmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

Rahip konusunda, tutuklu yabanci gazeteciler orneklerinde de gordugumuz gibi Turkiye’yi yoneten kisilerin dik durmak, taviz vermemek gibi bir dusunceleri yok. Dik durabilmeniz icin omurga sahibi olmaniz gerekir. Bizim yoneticilerimizde de o yok malesef
    Omurgalı olmak kadar bir insan suçluysa tutuklanır rehin almak amacıyla, tutuklu takası yapmak için tutuklama yapılamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

Her söylenen zorlarına gider ama baksan ağızları Allah için azıcık rahat durmaz.

Hiç uzağa gitmeden soruyorum şu bölümde neden sizden başka kimse yok. Saysan 1 elin parmağını geçmez. Sizin gibi düşünmeyenlere neler dediklerinizi yazayım mı? Çünkü sayenizde her gün okuyorum.

Ya da sosyal medyada görüp bir örnek üzerinden milyonları aynı kefeye koyup hakaretlerinizi mi yazayım?

Sizin derdiniz dediklerin olsaydı ilk başta siz yapmazdınız. Onun için ağlamaya hacet yok. Ajitasyon da yapma.

Konu için ise ben ne dedim. Bu olayın iç siyaset ile alakası yok. Siyaset üstü meseleler bunlar dedim. Anlamamışsın yapacak bir şey yok.

Alıntıları Göster
    Benim gibi düşünmeyen insanın başımın üstünde yeri vardır, ama hayatı yalan, kumpas, iftira ve haram üzerine kurulu insanlara methiyeler yazacak halim yok, linç kültürüde size ait, herkes kimin ne yaptığını çok iyi biliyor, bana siz demişsiniz, sizin gibi bankamatik memuru değilim, görüşlerim bana ait, hiç bir partiye destek vermiyorum, ama şunu belirteyim önceki partiler vatandaşı soyduysa emin ol şuan 10 katı 100 katı soyuluyor, benim tek isteğim ekonomisi bağımsız, laik bir hukuk devletinde yaşamak.

Gelelim konumuza, bankamatikten çektiğiniz maaş gözünüzü kör etmiş olacak ki iç siyasetin dış siyasete olan yansımasını göremiyorsunuz, hükümet milletin tamamını kucaklamadigi sürece, milletin tamamının görüşlerini önemsemediği sürece, birini diğerine kırdırdığı sürece adam sana ambargoyuda koyar, suriyede sözde kürt devletinide kurar, akdenizdeki doğal gazlarada çöker, bu ülke nasıl kuruldu ? Milli mücadeleyi nasıl verdik ? Millet olmadan sen bu orta doğu bataklığında nasıl sağ kalacaksın? Her geçen gün milli ruhumuzu biraz daha kaybediyoruz, bunun en büyük nedeni de ötekileştirici, kutuplaştırıcı zihniyet. Bu arada şunu belirteyim bu yazdıklarımı sana yazmıyorum, konuyu okuyan diğer insanlar için yazıyorum, yoksa senin gibi insanlara diyeceğim bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MağaraAdam -- 22 Mayıs 2019; 13:1:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neoklasik

Bundan bir kaç ay önce yabancı haber kanalını izlerken dikkatimi çekmişti bu durum, haberde şöye diyor,
    "türk milletinin gelişmelerden pek haberi yok yada haber kaynakları kısıtlı olduğu için durumun farkında değiller ama durum bu şekilde devam ederse ülkelerini bir krizin beklediği aşikar" döviz yine fırlar hatta develüasyon olabilir, olan gariban halka oluyor diyeceğim ama tanzim kuyruğunuda seviyorlar... (70 li yıllardaki tüp, yağ, şeker kuyruğunu hatırladıkça o dönemim yönetimine nefret kusan millet şimdi soğan patates kuyruğunu savunuyor ya diyecek söz yok.)
    70 li yıllara döneceğiz zaten 1-2 yıldır burda da yazıyorum, her 5-10 yılda 1 devalüasyon oluyordu ülkemizde ama ülkemizdeki çoğu şey satıldığı için 2001den kötü olacak 70 li yıllara döneceğiz döviz kıtlığı başgöstereceği için... Zaten dövize vergi ve bekleme süresi de geldi geçen yıllarda da cebinde döviz taşıyana terörist denmişti bu 70 li yıllarda varmış Özal bu yasağı kaldırmış

• Bu Aktrollere birşey öğretmişler, başı sıkışınca savunacak argumanlar bulamayınca, Sizin zamanınızda da şöyleydi, böyleydi, çalınıyordu, biz yapıncamı sorun oldu. Bizimkiler yapıyor ama aynı zaman da bizi de görüyor.Blaa bla blaa
    Madem AKP den önce de vardı bu düzen, madem bunları kendini savunmak için değil de, yanlış olduğunu bilip, farkına vardığın için, Müslüman sın ya Düzeltseydin ya,
    Ne yapayım benden önceki de yemiş, bir doğru benmiyim, doğru olup, onca yanlışın için de 3 yanlış bir doğruyu götüreceğine, bir ben enayimiyim ben de yanlışa doğru diyip yiyeyim, yedireyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 22 Mayıs 2019; 12:10:8 >
  • Hala;

Milli birlik... topyekün hareket... başarabiliriz...

Safsata , hikaye anlatmayı bırakın bence. Daha önce yazdım gerçi ama S400'ler Edirne'den içeri girmemesi gerek.

Ayı-Dayı meselesi önümüzde duran konu. Türkiye zaten milli çözümlerini geliştiriyor. Hisar-A 2020 Hisar-O 2021 yılından envantere girecek. Bir yandan SİPER projesi. Diğerleri artık kaç sene sonra.

Yapmamız gereken uzun menzilli hava savunma sistem acil ihtiyaç meselesi ABD'den PAC3 siparişi vermemiz gerekir.

ABD şu an hiç olmadığı kadar Yahudi-Siyonist-Evangelist zihniyetin tesiri altında. Kongreye sunulan her yasa tasarısının altında bu senatörlerin imzaları var.
    Arda Mevlutoglutwitter
    Arda Mevlutoglu
    https://twitter.com/orko_8/status/1129187890506928129

Trump sizce Türkiye'nin kara kaşı kara gözüne mi kanacak yoksa bu zihniyete mi? Cevap basit gibi.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Eldorado_ -- 28 Şubat 2020; 7:12:29 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Eldorado_ -- 28 Şubat 2020; 7:11:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

İnsanları kutuplaştır, ötekileştir, çaldılar de, iftira at, sonra bunu insanların anlaması lazım artık, yemezler, samimi değilsiniz, derdiniz ülkenin bekası olsaydı, bu kriz döneminde yok yere seçime gitmezdik. Sizin beka sorununuz ranttan başka bir şey değil.

akp akıllanıp iç cepheyi güçlü tutmadığı sürece, maalesef ülke olarak çok daha zor günler görürüz.

Alıntıları Göster
    Kutuplastirmadan bahsediyorsun kullandığın kelimeler hep genelleyici , e sen ne yapmış oluyorsun ? Şimdi mesela örnek verecek olursam bende sana , sen vatan dusmani zamaninda gezi diye ülkeyi yakıp yikmadin mı devletin mallarına zarar vermedin mı , birde utanmadan arlanmadan milliyetçilik Ataturkculuk rolüne girismediniz mı ? Desem sana ayıp etmiş olurum dimi ?

Bu arada anlaşma yapıldı , bakalım önümüzde ki süreçte neler olacak ..

• quote:

Orijinalden alıntı: _Eldorado_

ABD'ye kafa tutmuyorsun zaten coğrafyanı korumak kendi bütünlüğünü korumak adına yaptığın hareketleri aldığın kararları tehditle engellemek istiyorlar. Seni sömürmek istiyorlar hiçbir zaman gelişmeni istemiyorlar. Bütün yeraltı zenginliklerini kendilerine hak görüyorlar.

Boyun mu eğeceksin buna? Sıkıntı çekmeden bir yere varılmıyor uzun bir süre böyle devam edecek malesef. Ne zaman ihracatımız ithalatımızı geçer üretim yaparız, refah da o zaman gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

ABD'ye kafa tutmuyorsun zaten coğrafyanı korumak kendi bütünlüğünü korumak adına yaptığın hareketleri aldığın kararları tehditle engellemek istiyorlar. Seni sömürmek istiyorlar hiçbir zaman gelişmeni istemiyorlar. Bütün yeraltı zenginliklerini kendilerine hak görüyorlar.

Boyun mu eğeceksin buna? Sıkıntı çekmeden bir yere varılmıyor uzun bir süre böyle devam edecek malesef. Ne zaman ihracatımız ithalatımızı geçer üretim yaparız, refah da o zaman gelir.

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Eldorado_ -- 28 Şubat 2020; 7:11:1 >

• Abd'ye boyun eğerek güçlü ülke kalınamaz. Geçen yıl papazla bu yıl s400 konusunda ekonomik yaptırımlarla tehdit eden abd . Başka bir problem çıktığında istediğini yaptırana kadar yine yaptırımlarla tehdit edecek. Fırat'ın doğusuna operasyon yapacağımız zaman trump ne demişti, Eğer Türkiye kürtleri vurursa ekonomik olarak mahvederiz.(Terör örgütünü masum kürtler gibi göstermeye çalışıyor biliyoruz) Düşün yahu terör örgütüne operasyon yapma konusunda engel olan bir ülkeden bahsediyoruz. Amerika'yı cici ülke olarak göstermeye çalışmayin artık.
    Rusya ve Çin de dost olunabilecek ülkeler değil. Bugün Abd nin yaptığını Rusya ve Çinliler' de yapabilir. O sebepten hiçbir ülkeye güvenmemek ve kendi sistemlerimizi geliştirmek zorundayız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.