Şimdi Ara

CNBC: Türkiye 2 hafta içinde S-400'den Vazgeçmezse Yaptırımları Yiyecek! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
491
Cevap
5
Favori
110.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 s400 ler alınmalı alınmaz ise akp benim için biter
    2 bu ülkede yaşayan tüm ırklar tek bayrak altında birleşmeli siyasi görüşü yüzünden ötekileştirilmemeli ister Akp Li olsun ister CHP ister MHP benim çoğu arkadaşım akp Li olduğunu söylemeye çekiniyor iste bu chp nin ötekileştirme ve zoraki dayatmalarından kaynaklı. Ama herkes rahatlıkla ben chp liyim diyebiliyor ?? İnsanlar akpli diye kızını vermiyor vs. Ülkeyi bu hale getiren kesinlikle Atatürk’ün adının arkasına saklanmış batı hayranı chplilerdir. Oysaki biz birlik olmalıyız.( hdp yi saymıyorum terörist parti Amerika’nın kurduğu bir örgütün siyasi ayağını destekleyenleri saymıyorum)
    3 savunma sanayine daha fazla para yatırılmalı gerekirse aç kalınmalı ama atom bombası hbomb hatta tsar gücünde bombalar yapmalıyız ki bilsinler bu ülkeye herhangi bir işgal girişiminde tüm dünyayı yakarız.
    4akpli değilim MHP lide değilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: senpaituyun

Hayırdır genç buna mı takıldın

Alıntıları Göster
    3 tane s400 ile koskoca ülkeyi savunabileceğiz sanmaniz komik geldi. Gerçek savaşta 3 gunluk omru olur.

• Biz ekonomi, silah sanayi, ihracat ve ithalat ile batıya entegre olmuş bir ülkeyiz. O yaptırımlar gelirse karnımızı bile doyuramayız. Kuzey kore ye döneriz.

Birinin şahsi ihtirası ile o s400 ler sipariş edildi. Şahsi ihtiras yüzünden ülke mahvolmak üzere.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Eldorado_

Alıntıları Göster
    Çamur at izi kalsın mantığıyla yorum yapman yanlış. Saman, şeker pancarı, patates, soğan ihraç etmekle olmuyor bu işler. Sen tonlarca saman ihraç et adam 5gramlık işlemciyi kaç yüz dolara satıyor. Ha fabrikaların kapatılması doğru mu değil orası ayrı konu. Vardır bir bildikleri diye düşünüyorum. Belki üretim ulaştırma fabrika giderlerine bakılınca ithal edilmesi daha uyguna geliyordur. Ama gene de temel besinlerde dışarıya bağımlı olmak yanlış.

• ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    "savunma sanayine daha fazla para yatırılmalı"den sonrasını okumadım.
  • Necmettin Erbakan in bir lafı vardı. Suriyeden sonra Turkiyede diye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu turp ne içiyor merak ediyorum.

Türkiye füze almasın, avrupa ordu kurmasın, çin telefon satmasın, iran açlıktan ölsün, kuzey kore nükleer yapmasın, rusya kafayı kaldırmasın, latin amerika ülkeleri sözümüzden çıkmasın bla bla bla

Dünyada amerikayı seven bir suud hanedanı birde bizim kürtçüler kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parsbey

Biz ekonomi, silah sanayi, ihracat ve ithalat ile batıya entegre olmuş bir ülkeyiz. O yaptırımlar gelirse karnımızı bile doyuramayız. Kuzey kore ye döneriz.

Birinin şahsi ihtirası ile o s400 ler sipariş edildi. Şahsi ihtiras yüzünden ülke mahvolmak üzere.
    Bu ülkenin senin midenden daha büyük dertleri var.

Amerika'nın elinde ki en büyük güç, ondan sınırsız korkan sizin gibi basiretsiz kesimdir. Bu bir hakaret değil yanlış anlama. Net sayınızı bilmiyorum ama umarım Irak'ta ki kadar fazla değilsinizdir. Vietnam vatandaşları ortalama birer çiftçidir ve korkuya teslim olmayıp bu gözünüzde büyüttüğünüz adamlara pes ettirdi yalanlar söyletti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

3 tane s400 ile koskoca ülkeyi savunabileceğiz sanmaniz komik geldi. Gerçek savaşta 3 gunluk omru olur.

Alıntıları Göster
    600 km radar
    400 km füze menzili var
    her hedefe iki füze kilitleyerek, eşzamanlı 80 hedefi vurabiliyor.
    Türkiye 4 tane satın aldı
    Yunanistan da bile s300 var

Şimdi senin derdin ben anlamadım alınması mı savaşta yaramaz düşüncelerin mi
    Bu millet savaş olursa gerekeni yapar tr nin savaş gücü 4 tane S400 olacak sanma sen genç düşünme bunları

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

Etliye sutleye karışmayacaktık

Suriyede pkk devleti kurulsun ne uğraşacağız
    Doğu akdenizde gazlara çökulsun ne işimiz var
    Dibimizde savaşlar çıksın ne işimiz var
    Içimizde hainler dolaşsın ne işimiz var

Yahu bırakalım isteyen istediğini yapsın. Ne işimiz var.

S400 u niye alıyoruz
    Suriyeye niye giriyoruz
    Doğu akdenizle niye uğraşıyoruz

Biz deliyiz deli deli. Kafa yok bizde. Etliye sütlüye ne karışıyorsun. Ah ah panpa işte anlamıyorlar. Ama ben seni çok güzel anlıyorum .

Konuyu açan kardeş. Bak panpam bunları diyor. Sen de daha ne diyorsun. Dolar uçuyor ekonomi batıyor. Ne gerek var. Dolar yükselmesin 3 kuruş az kazanmayalım varsın s400 olmasın, varsın dibimizde devletler yıkılsın, varsın doğu akdeniz gazını elin gavuru yesin. Ama benim cebim yanmasın, kursagimdan lokmalar eksilmesin. Arabam şekil olsun havam 90 bassın.

Bak benim panpam bunları diyor.

Panpa be. Ben şunları yazarken bile yazan parmaklarıma küfrettim de sen bunları nasıl düşünüyorsun? Hani empati yapıp sen olayım dedim ama 1 dk daha devam edersem kendime küfredecem o kadar ifrit oldum sen bunları kendine nasıl yediriyon ?

Bence accuk düşün. Accuk ülkeni ve dünyayı anla. Neler donuyor biz ne yapmalıyız iyi anla. Bölge ne halde, kimler neler hedefliyor bir bak. Accuk diyorum bak accuk. Çok değil.

Alıntıları Göster
    tek bir soru sorucam biz bu dediğin şeyleri yaptık ya hani, eğer yapmasaydık şuan ki halimizden ne fark olacaktı 4 milyon suriyeli ve onlarla birlikte gelen ekonomik kriz harici

• Orucuz yaptırımları yiyemeyiz desek olma mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 22 Mayıs 2019; 15:50:35 >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    ABD’li askeri uzmanlar bile S-400’e karşı ne yapılabilir tam olarak bilmiyorlar bazı çözümler kesin vardır ama aşırı kayıp ile birlikte bir çok şeyin aynı anda yürütülmesi ile olabilecek bir şey deniyor.

Çünkü önce yüksek irtifa, sonra orta irtifa ve en son düşük irtifayı geçmeleri gerek S-400 ü yok etmek için.

Bizde diğerleri var kendi üretimimiz zaten. Bir bu eksikti oda tam oluyor.

En kapsamlı ordunun bile direkt silahı yoksa buna karşı biz bunla bölgede kral oluruz. Biraz sorunda bu zaten sözümüzün daha çok geçecek olması.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yisin anam dolara bastım parayı söyle 10 lira eyi olur mikemmel bi ülke burası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chn_yldz_ -- 22 Mayıs 2019; 16:2:43 >
  • Düşük_Baglanti kullanıcısına yanıt
    Bugün dost tanıtılırsa yarında düşman tanıtılır yeterki bu s400 gücü elimizde olsun rahat olun

• Asya ve avrupa ya açılan kapıdayız bu bölgenin hava sahasını elimiz de tutmak bğyğk güç demek abd nin ortadoğuya açılan kapısını kapatmak gibi birşey peki arkadaşlar biz abd ye dostuz dediğimiz halde neden engelliyor.

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    3 günlük ömrü olan bir alet için Amerikanın bu tepkisi neden?
  • Her ne kadar AKP karşıtı olsam da S400 'ün alınması taraftariyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senpaituyun

600 km radar
    400 km füze menzili var
    her hedefe iki füze kilitleyerek, eşzamanlı 80 hedefi vurabiliyor.
    Türkiye 4 tane satın aldı
    Yunanistan da bile s300 var

Şimdi senin derdin ben anlamadım alınması mı savaşta yaramaz düşüncelerin mi
    Bu millet savaş olursa gerekeni yapar tr nin savaş gücü 4 tane S400 olacak sanma sen genç düşünme bunları

Alıntıları Göster
    4 tane s400 yeterli olmayacağı düşüncesindeyim. ABD Akdenizden 1000 tane füze ateşlese bunların hedefe ulaşması yaklaşık olarak 30 dk sürse bu süre içinde 4 tane s400 bu füzelerin hepsine yetebileceğini düşünmüyorum. Bu sedece olasıklıklardan bir tanesi. Gerçek savaşta binlerce İHA ve bu güne kadar karşılaşmadığımız savaş teknolojisi olacak. Birde ABD'nin FETÖ ile orduya sızdığı gerçeğini de unutmamak lazım. Ordu da hala FETÖ'cülerin olma ihtimali yüksek. Dışarıdan bir müdahale olmadan da s400 imha edilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Kusura bakmayın. Düşünceleriniz baştan aşağıya çocukça. Vuralım, kıralım asalım keselim edebiyatlarını artık bırakın.

Türkiye ne yazık ki öyle kendimizi dev aynasında görebileceğimiz gibi bir ülke değil. İnsanımız ve toplum öyle bir millet de değil. Tarihte kılıçla, bilekle kazandıklarımızı cehaletimiz, üç kağıtçılıklarımız yüzünden kaybettik ve devam ediyoruz. S400 olmazsa olmaz diyorsunuz da bir taraftan tank-palet fabrikasını satıyorsunuz. Fabrikaları satıyorsunuz. Biraz cehaletten kurtulup at gözlüklerle bakmayın artık. Boyumuzdan büyük işlere kalkışıp halkı sefil , aç, perişan duruma düşürmenin bir anlamı yok.

Siyasetçilerin rant, hırs ve arzularının bedelini millete ödetmenin etik bir tarafı yok. Canımızla, malımızla, geleceğimizle bedel ödeyeceğimiz konularda siyasetçilerin hatalarını göz göre göre alkışlamanın gereği de yok.

Kendi hava savunma sistemini yapmaya çalışırsın anlarım. İşte o zaman malımı canımı geleceğimi feda ederim. Hep birlikte edelim. Suriye'yi karıştıran biziz, suriyelileri başımıza bela eden yine biziz. 30 - 40 Milyar dolar para harcamışız. Rahat durup bu paralar ile ne hava, deniz savunma sistemleri kurulurdu kim bilir.

Sizin gibi bedavaya şovenistlik yapanlardan bıktık, usandık artık. Bu zihniyet Osmanlı'yı yedi bitirdi. Binler, milyonlar hayatını verdi. Yetyer artık, biraz kitap okuyun, aklınızı çalıştırın da bu zihniyet yüzünden yine aynı bedelleri bu millete ödedmeyin..
    Beni tanıyor musun? Biliyor musun? Kaç mesajımı okudun bugüne kadar? Sıfır. Ama maşallah her türlü genellemeyi yemişim bir mesajda. "Siz" değil arkadaş "sen" diyeceksin bir şey diyorsan. Hele o ikinci paragrafın ne öyle? Sırf S-400'ü almalıyız dedim diye mi badem bıyıkların partisinden oldum bir anda?

Defalarca kez söyledim S-400'ün Akp ile bir alakası yok diye. Hangi parti olursa olsun şu an yine aynı şeyler yaşanacaktı. Şunu anlayın artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 22 Mayıs 2019; 17:10:24 >

• kkratoss kullanıcısına yanıt
    Sizi tanıyorum, çok da iyi biliyorum. Sizin zihniyetiniz bir çok ülkeyi, devleti yerle bir etti. Tarihte onlarcası var. Badem partisinden olduğunu iddia etmedim. Partizanlık yapmadım. Şovenizm ve partizanlık aynı şeyler değil. Zaten yazdıklarımı anlamadığın için anlamsız bir şekilde cevap vermişsin.

Tam bağımsız Türkiye için gerçekten yerli üretimler şart. Telekom yani haberleşme, işletim sistemlerin ve bir takım stratejik konularda dışa bağımlı olmamak lazım. S-400 konusu da, F35'de aynı konu. Eğer S-400 veya F35 benzeri bir takım stratejik üretimleri yapamıyorsan birilerinin kucağına oturmaya mahkumsun.

Bugün ABD'nin yarın Rusya'nın veya öbür gün Çin. Kimin kucağına ne zaman oturacağız tartışması yapanlar bağnazdır. S-400 milli bir mesele değildir. Politik bir tercihtir. S-400 benzeri bir savunma sisteminin yerli yazılım ve donanımla beraber üretilebilmesi için çalışmak milli bir meseledir.

Eğer S-400 alalım dersen birisi de çıkar Çin'den alalım veya diğer Amerika'dan alalım der. Bu da basit bir tabirle kimin kucağına oturacağının tartışması yapmaktır. Ötesi hikaye. Ve bu politik tercihler yaparken, yapılabilecek hatalar nedeniyle halkı sefil ve perişan duruma düşürmek milli bir duruş da değildir.

Kalkıp millilikten bahsedenler eğer tank-palet fabrikasını bile satıyor, ülkeyi saman ithal eder duruma getiriyorsa ben orada durup düşünürüm. Ne yapacağız S-400'lerle? İkinci Sivastopol neresi yada kimler olacak?

Biraz kitap okuyun, ufkunuz gelişsin. Youtube veya televizyonda gördüğünüz sığ tartışmalardan fikirler çıkartıp sağda solda birilerinin akıllarını satmayın artık. İşte bu yüzden diyorum sizi tanıyorum diye. Aynı zihniyet. Amerikan mandası mı olsun, Alman mı, İngiliz mi.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.