Şimdi Ara

cny70 çalıştırmak için entegre lazımmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkese merhaba daha yeni olarak girdiğim pic dünyasında kendime bir çizgi izleyen robot yapmak istiyorum. çizgi sensörü olarak cny70 kullanmaya karar verdim ancak cny 70 i nasıl kullanmam gerek bir entegre kullanmam gerekiyormu 74hc148 entegresini birkaç kişi kullanma gereği duymuş kullandığım pic modeli 16f877a bu modele en uygun şekilde cny70 leri nasıl bağlarım veya entegreli entegresiz hangisi benim için daha yararlı olur. teşekkürler

• 74hc148 değil de 74hc14 kullanırsanız devreniz daha kararlı çalışır.
  • Cny70 tek basınayken 0-5 v arası Analog sınyal verecek. Entegre kullanarak onu lojık sınyale cevırırsen pıc daha rahat okur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve ya araya hiç entegre koymadan cny70 in 0-5v çıkışını pic in analog bacaklarından 0-255 yada 0-1024 dijital değerleri ile okuyabilirsin.

Entegre yerine biraz yazılım ile halledebilirsiniz.
  • Proteus 8 kullanıyorsan pm at devre şemasını yollayayım. Bu konuda yardım eden fazla samimi olmadığım arkadaş, 74hc14'e cny70'leri bağlayacaksınız dedi, doğal olarak hepsi yandı, demiyor ki kullanmak için direnç vs. lazım sonra buldum ama cny70 yoktu, altıktan sonra da uğraşamadım vizelerin yoğunluğundan dolayı. ama deneme amaçlı yaptığım parmağımı koyduğum motorlardan biri yavaşlıyordu.
  • arkadaşlar bir tablo gibi birşey olursa daha iyi anlayabilirim bu şekilde fazla anlayamıyorum internette bakıp bulabildiğim en basit olan bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Proteus 8 kullanıyorsan pm at devre şemasını yollayayım. Bu konuda yardım eden fazla samimi olmadığım arkadaş, 74hc14'e cny70'leri bağlayacaksınız dedi, doğal olarak hepsi yandı, demiyor ki kullanmak için direnç vs. lazım sonra buldum ama cny70 yoktu, altıktan sonra da uğraşamadım vizelerin yoğunluğundan dolayı. ama deneme amaçlı yaptığım parmağımı koyduğum motorlardan biri yavaşlıyordu.

ben devre şemasını alabilirim :Dproteus 7 var bakalım çalışacakmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bersis576

quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Proteus 8 kullanıyorsan pm at devre şemasını yollayayım. Bu konuda yardım eden fazla samimi olmadığım arkadaş, 74hc14'e cny70'leri bağlayacaksınız dedi, doğal olarak hepsi yandı, demiyor ki kullanmak için direnç vs. lazım sonra buldum ama cny70 yoktu, altıktan sonra da uğraşamadım vizelerin yoğunluğundan dolayı. ama deneme amaçlı yaptığım parmağımı koyduğum motorlardan biri yavaşlıyordu.

ben devre şemasını alabilirim :Dproteus 7 var bakalım çalışacakmı.

proteus 7de calismiyor. ama pc başına gecince farkli kaydet vs ile bulmaya calisirim cozum yolunu atarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.