Sürekli Bozulan Dc Çıkış Kaynağı?
Herkese iyi günler,190v dc ile çalışan bir bobin var bu bobin asansör frenini açtırıyor,bobine gücü fren kontrol modülü veriyor,sistem şu şekilde çalışıyor,asansör hareket edeceği vakit a kontaktörü çekiyor modüle 220v ac veriyor,modül içerisinde bunu 190 v dc ye dönüştürüyor ve b kontaktörünün çekmesiyle bobine ileterek frenin açmasını sağlıyor,fakat asansör duracağı vakit freni kapatması için ilk önce b kontaktörü bırakıyor,bu durumda ac voltajdan önce dc çıkışın bobine gitmesi engellenmiş oluyor yani dc çıkış direk kesiliyor ve fren modülü içerisindeki kare diyotlar veya triyaklar bozuluyor,eğer b kontaktörü çekiliyken a kontaktörü bıraksa yani önce ac voltajı kesebilsek böyle bir problem olmayacak,fakat belli standartlar gereği bunu yapamıyoruz,bana fren modülünün bozulmaması için dc çıkışa bağlayabileceğim bir malzeme önerirmisiniz?
Ben en kötü ihtimalle 190v dc ile çalışan ve düşük akım çeken bir bobin sardırıp bunu b kontaktöründen önce direk modülün dc çıkışına bağlamayı düşünüyorum, bu sayede b kontaktörü bıraktığında ve frene bobinine dc voltajın gitmesi engellendiğinde bile dc çıkışın gidebileceği başka bir bobin bağlamış olacağım ve içerideki enerji bobin sayesinde boşalarak fren modülü bozulmamış olacak.
Veya buraya yüksek güç ve ampere dayanıklı varistör bağlayabilirmiyim?
Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Teşekkür ederim.
Windows 10 Satın Almak
Arkadaşlar şirketimiz için windows 10 pro satın almak istiyoruz tabi bunun amacı elimizde bir faturanın olması,fakat satın alma ekranında adresi kart bilgilerini girdikten sonra fatura adresi girmeden satın alma işlemini tamamlıyor,şirket adına faturalı bir biçimde almayı başaran varmı?
Konu silinsin
|
|
Güneş Gözlüğü İç Kaplamasından Anlayan Varmı?
3 Boyutlu Paslanmaz Çelik Veya Lazer Sinterleme
Aldatma/Aldatılma Ciddi Konu(Konu Kapanmıştır)
|
Ortopedik Yastık Tavsiyesi(Alındı)
|
yurtdisina pasaport yollayacagim yardim?
|
PIC 16F877 Sıcaklık Ölçme Ve Seçim Yapma
|
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.076
İkinci El Bölümü Mesajları: 55
Konularının görüntülenme sayısı: 14.417 (Bu ay: 219)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 29 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware