Arkadaşlar aşağıda gördüğünüz şekilde bir ödevim var,yapması gerekenler belli sıcaklık değerlerin bir seçim yapacak ve sıcaklık değişene kadar o seçimde kalıp,seçmde kaldığı süre içindede roleyi açık tutacak,bunları lcd de gösterecek,fakat benim yaptığımda sıcaklık değeri değişse bile seçimi değiştirmiyor,çok karışık oldu,bir yerde hata var ama çözemiyorum,yardım ederseniz sevinirim.
DEFINE LCD_DREG PORTC 'LCD data bacakları PortC de bağlı DEFINE LCD_DBIT 4 'LCD data bacakları 4. bitten başlıyor DEFINE LCD_EREG PORTC 'LCD Enable Bacağı PortC de bağlı DEFINE LCD_EBIT 3 'LCD Enable Bacağı 3. bite bağlı DEFINE LCD_RWREG PORTC 'LCD RW Bacağı PortC de bağlı DEFINE LCD_RWBIT 2 'LCD RW Bacağı 2. bite bağlı DEFINE LCD_RSREG PORTC 'LCD RS Bacağı PortC de bağlı DEFINE LCD_RSBIT 1 'LCD RS bacağı 1. Bite bağlı DEFINE LCD_BITS 4 'LCD 4 bit olarak bağlı DEFINE LCD_LINES 4 'LCD 2 sıra olarak çalışıyor DEFINE OSC 4
ADCON0=%10000000 ADCON1=%0111
TRISA=%001111 TRISC=0 TRISD=%00000111
SICAKLIK Var Word ' Sicaklik Degsikeni Kalan Var Byte ' Kalan Degiskeni Derece_say Var Byte ' Her Santigrad icin derece sayimi Degiskeni
DS Var PORTA.4
SYMBOL TUS1=PORTA.0 SYMBOL TUS2=PORTA.1 SYMBOL TUS3=PORTA.2