Şimdi Ara

COCA COLA ZERO HAKKATEN ŞEKERSİZ Mİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
37.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şeker yok belki ama şekerden daha kötü bir şey olan aspartam var. Bu da sanırsam onu içtikten sonra vücudun yenilen yemekten daha fazla kilo almana sebep oluyor.
  • Yapay tatlandırıcı mevcut ki daha da tehlikeli. Beyne zarar veriyor. İçinde aspartam asefulfam sakkarin siklamat olan şekersiz yapay tatlandırıcılı şeyler vücuda daha çok zarar veriyor.

Ben hiç içmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbdyed

Ben kimyagerim. Okulda şeker testi yaparken istediğimiz şeyden yapabiliyorduk (meyve suyu, kola, aklına ne gelirse). Normal kola ve zero koladan tayin yaptık ve karşılaştırdık. Zeroda gerçekten 0 şeker var. Ben çok şaşırmıştım az da olsa vardır sanıyordum gerçekten 0.

kimyager bile bu kadar cahil olduğuna göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kappa Face

Tatlandırıcı var stevia dışındaki tatlandırıcılar da zararlı

Stevia candır. Yanlış hatırlamıyorsam, şekerden 300 kat daha tatlı ama sıfır kalori.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ifyouprickusdowenotbleed

quote:

Orijinalden alıntı: ProJelly

Ayran iç, cevap ta şeker yok ama 1 kilo tatlandırıcı var.

tatlını yanında ayran gitmiyo boğazın yanması lazım şöyle.

tatlı yeme, su ve maden suyu dışında içeceğe zaten gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yumurtacık

İçerisinde şeker yok fakat tatlandırıcı bulundurmakta.

kilo yapar mı

Hocam asiri icerseniz seker hastasi bile yapar da, abartmazsaniz kilo yapmaz.

Genel anlamda midede kaynamaya sebep olur, karacigeri yorar, bobrekleri de yorar vsvs.

İçinde şeker olmayan Cola Zero nasıl şeker hastası yapar Allah için açıkla da bilelim.

Not: Her tatlı şeker değildir.

Cola Zero'da yapay tatlandırıcı denilen ve kimyasal değişimler sonucu veya atom yapısına müdahale edilerek sentezlenen yüksek derecede kanserojen maddeler içerir. Cola zero da Asesulfam K, Aspartam ve Sukraloz adındaki yapay tatlandırıcılar bulunur. Bu tatlandırıcılar sıfır veya sıfıra yakın kalori içerirler. Bu yüzden de ne kadar içerseniz için kilo alamazsınız. Lakin bu yapay tatlandırıcılar fareler üzerinde yapılan testlerde kansere yakalanma ihtimalini neredeyse garantileyen sonuçlar veriyor(ki yüksek oranda sukraloz tüketimi farelerde DNA bozulmasına yol açıyor).

Ben beyaz şeker tüketimimi en aza indirgeyip doğal tatlandırıcı kullanmaya başladım(Stevia kullanıyorum). Stevia'nın bilinen bir zararı yok çok şükür. Zaten kendisi geniş yapraklı doğal bir bitkidir. Aktarlarda bulunabilir

(tadı şekerden biraz farklıdır, dilinize koyduğunuzda hafif acı ve soğuk gelir).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubSteq -- 3 Mart 2017; 22:2:10 >

• Gazlı içecekler dolaylı yoldan kilo yapar arkadaşlar.gaz midenin genişlemesine,yemekle birlikte tüketiliyorsa geç doymaya neden olur.Dünyaca ünlü yemek yeme şampiyonu matt stone videolarına bir göz atın,muhakkak kola,enerji içeceği tarzında gazlı içecekler içtiğini göreceksiniz.

Sakızlarda da durum benzerdir mesela.Sakız ,çiğnedikçe beynimizi kandırır,acıkmaya başlarız.

• _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Hocam şeker yemekle şeker hastası olmanın bi alakası yok sanıldığının aksine.Genetiktir şeker hastalığı.O genler sizde mevcutsa bi yaşta olacaksınızdır hasta zaten ister için ister içmeyin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.JohnWatson

Kola sağlığa zararlıdır arkadaşlar içmeyin içtirmeyin.

ne içelim başka bişeyler içmem lazım

Soğuk çay. Yıllardır içiyorum kolayı bıraktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DubSteq

quote:

quote:

quote:

kilo yapar mı

Genel anlamda midede kaynamaya sebep olur, karacigeri yorar, bobrekleri de yorar vsvs.

İçinde şeker olmayan Cola Zero nasıl şeker hastası yapar Allah için açıkla da bilelim.

Cola Zero'da yapay tatlandırıcı denilen ve kimyasal değişimler sonucu veya atom yapısına müdahale edilerek sentezlenen yüksek derecede kanserojen maddeler içerir. Cola zero da Asesulfam K, Aspartam ve Sukraloz adındaki yapay tatlandırıcılar bulunur. Bu tatlandırıcılar sıfır veya sıfıra yakın kalori içerirler. Bu yüzden de ne kadar içerseniz için kilo alamazsınız. Lakin bu yapay tatlandırıcılar fareler üzerinde yapılan testlerde kansere yakalanma ihtimalini neredeyse garantileyen sonuçlar veriyor(ki yüksek oranda sukraloz tüketimi farelerde DNA bozulmasına yol açıyor).

Ben beyaz şeker tüketimimi en aza indirgeyip doğal tatlandırıcı kullanmaya başladım(Stevia kullanıyorum). Stevia'nın bilinen bir zararı yok çok şükür. Zaten kendisi geniş yapraklı doğal bir bitkidir. Aktarlarda bulunabilir

(tadı şekerden biraz farklıdır, dilinize koyduğunuzda hafif acı ve soğuk gelir).

Aciklayayim efenim. Vucut ici reflekslerden oturu agizdaki cigneme ve yutkunma hareketleri mide ve bazi salgi bezlerini besin geldigine yonelik sinirler ile uyarir. Mideye salinan salgilar midenin asidik ortamini daha asidik hale getirip reflu ve gastrite sebep olabilirken, pankreasa giden sinyaller ise kana emilecek seker sebebiyle karacigere gitmesi uzerine glukagon salgilar ve karaciger kanda gezen sekeri depolamaya baslar.

Bu surecteki bilimum etkenler, vucut dengesini uzun surecte bozarken, erken acikmaya ve seker dusmelerine de sebep olabilir.

Ayrica seker hastaligi icin fazla seker tuketimi gerekmez siz de pek ala bilirsiniz. Tatlandiricinin kanserojen oldugunu soylemissiniz ne ala.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yenibirmesajvar

Hocam şeker yemekle şeker hastası olmanın bi alakası yok sanıldığının aksine.Genetiktir şeker hastalığı.O genler sizde mevcutsa bi yaşta olacaksınızdır hasta zaten ister için ister içmeyin

Sekere yatkinligi genetik oldugu gibi seker hastaligini bu tur urunler de tetikleyebiliyor. İnsulin direnci seker hastaligindan daha yaygin ve bu tur tatlandirici kullanimlari vucuttaki hormon dengelerini bozdugu icin (ozellikle kan sekerini dengeleyen insulin ve glukagon) seker hastaligini tetikleyebiliyormus.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kilo yapar mı

NE İÇİCEZ SUDAN BAŞKA

Ne aradigina bagli dostum. Sirf yemeklerde icmelik biseyler ariyosan soda ic, ayran ic, dogal meyve sularindan ic. Yok ben gun ici cok sivi aliyorum suyu sevmiyorum dersen, suya tat verecek seyleri dene. Mesela limon at meyve at vs.

Ben gecen yaz evde 1,5 litre suya 1 limon sikip, cilek falan atiyodum.

Yemegin yaninda meyve suyu veya meyve ymegi curutur. Meyve veya meyve suyunu yemekten 1 saat sonra tuketmek gerekir

• Asidik gazlı içecekleri tüketmiyorum. Sen de klasik veya zero diye ayırt etmeden hiçbirini tüketme.

• Zero icin konuşuyorum : Keske şeker olsa...

Normal Kola icin konuşuyorum : Keske içerisindeki en zararlı sey şeker olsa.

Bilmem anlatabildim mi

• Kezzapta da şeker yok
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Hocam genel olarak kabul görmüyor bildiğim kadarıyla.Kuzenim 7yaşında şeker hastası ve hayatında en fazla 2 3kez çikolata yemiştir ailesi çok hassastı bu konuda.Belirtilerle doktora başvurunca ortaya çıktı hastalık.

Doktorun dediği bu şekilde aynı zamanda okuldan öğrendiklerimde

• quote:

Orijinalden alıntı: lordinas

quote:

quote:

lan o daha zararlı

• quote:

Orijinalden alıntı: DubSteq

quote:

quote:

quote:

kilo yapar mı

içince kilo aldırıyo zero da

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lordinas

quote:

quote:

lan o daha zararlı

asitli değil diye tercih ediyorum. Şişirmiyor, içimi güzel. Yorumum sağlık açısından değildi.

• ifyouprickusdowenotbleed kullanıcısına yanıt
    Bilimsel bir kanıtınız var ise buyrun. SAdece daha fazla tatlı yeme isteği uyandırıp iştahınızı açar ki bu da başka gıdaları fazla tüketerek kilo almanıza olanak tanır. Cola Zero günde 5 litre de içseniz enerji vermeyeceği için vücutta depolanması imkansız.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.