Şimdi Ara

COCA COLA ZERO HAKKATEN ŞEKERSİZ Mİ ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
36.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dediklerinizin çoğu doğru lakin bazı tatlandırıcılar bu otonom tepkilerin ortaya çıkasını engelliyor . Misal Stevia. PAraguay yerlilerinin kullandığı bir bitki iken 50 yıldır Japonya'da bilfiil kullanılır oldu. Kısırlığa sebep olduğu iddiası var ki o da kanıtlanmış değil. Şu an için en masumu stevia olarak gözüküyor. Ben de sadece kahve içerken(günde 1 kere) bir adet küp formunda olandan kullanıyorum. Kek, çikolata vb. ürünlerle zaten kullanılması pek mümkün değil yapay tatlandırıcılarda olmayan çünkü acımsı bir tadı var. Abartılmadığı sürece şeker tüketimini azaltmak için birebir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DubSteq

Dediklerinizin çoğu doğru lakin bazı tatlandırıcılar bu otonom tepkilerin ortaya çıkasını engelliyor . Misal Stevia. PAraguay yerlilerinin kullandığı bir bitki iken 50 yıldır Japonya'da bilfiil kullanılır oldu. Kısırlığa sebep olduğu iddiası var ki o da kanıtlanmış değil. Şu an için en masumu stevia olarak gözüküyor. Ben de sadece kahve içerken(günde 1 kere) bir adet küp formunda olandan kullanıyorum. Kek, çikolata vb. ürünlerle zaten kullanılması pek mümkün değil yapay tatlandırıcılarda olmayan çünkü acımsı bir tadı var. Abartılmadığı sürece şeker tüketimini azaltmak için birebir.

Stevia yi dogal oldugundan duymustum evet. Yani zaten kendim cay ve kahveyi sinav senemde cok tukettigim icin sekersiz icmeye baslamistim, buyuk bir sikinti da cekmedim. Yani aslinda burda konusuyorum fakat ben seker kullanimina da karsi degilim. Sadece 5-6 kilo bir fazlam var bunu atmak icin su disinda bir sey icmiyorum, ayni sekilde fastfood vb de yememeye gayret ediyorum.

Kabaca olay surda bitiyor. Hazir gida tuketmeyin arkadaslar zor degil. Kolayi 2 hafta icmezsen caninin cekmesi bitiyor. Ayni sekilde eger burgerdan vb 3 hafta yemedigin zaman vucut o gidayi unutuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yenibirmesajvar

Hocam genel olarak kabul görmüyor bildiğim kadarıyla.Kuzenim 7yaşında şeker hastası ve hayatında en fazla 2 3kez çikolata yemiştir ailesi çok hassastı bu konuda.Belirtilerle doktora başvurunca ortaya çıktı hastalık.

Doktorun dediği bu şekilde aynı zamanda okuldan öğrendiklerimde

Ne okudugunuzu bilmiyorum. Seker hastaligi genetik olabiliyor buyuk olcude. Fakat bazi hasta gruplarinda sekere yatkinlik seklinde vucut buluyor. Bunun sebebi de seker hastaliginin cekinik genle tasinmasi. Sekere yatkinlik da ise kilonun fazlaligiyla ne bileyim hareketin az olmasiyla insulin direnci bas gosterebiliyor bunun ileriki seviyesinde seker hastaligi bas gosteriyor. Eger hasta insulin direnci oldugu vakit fazla kiloluysa mesela kilo verdiginde bundan kurtulabilir de.

Mesela benim annemde insulin direnci vardi zamaninda. Ara ara insulin ignesi de yaptirdi. Kilosunu verince hicbir rahatsizligi kalmadigi gibi kan degerleri de saglikli bir insanla bir.

Genetik aktarildigi dogrudur fakat bu hastalik direk genetik kodlardan da ortaya cikmiyor yine hormonal bozukluklar buna sebep olabiliyor.

• ifyouprickusdowenotbleed kullanıcısına yanıt
    Anlamadım?

• Tatlandirici var icinde o da insulin direncine neden oluyor sekerden farksiz ama beyaz sekerden daha az ve daha yavas kg aldiriyor hatta aldirmiyor deniyor.Tadi daha guzel ama normal kolaya gore

• şeker yerine tatlandırıcı falan kullanıyorlar o daha tehlikeli.anlık hafıza kayıplarına yok açıyor.
  • GaravelUsta kullanıcısına yanıt
    "Meyve Suyu" sağlıklı değildir demek yanlış bilgidir. Sizin dediğiniz "Meyve Nektarı". Gıda Mühendisi olarak olaya el atayım

Meyve Nektarı ile Meyve Suyu kavramları karıştırılmakta.

Meyve Nektarında pastörize edilmiş %40 meyve pulpu + su + şeker veya fruktoz şurubu + asit düzenleyici sitrik asit bulunur.

Meyve Suları ise şeker ilavesiz %100 meyve suyundan oluşmak ZORUNDADIR. Tebliği bu şekildedir.

Kola, Gazoz ve Meyve Nektarlarında şekerden ziyade sıvı fruktoz şurubu kullanılır. Şekerin kg fiyatı 3TL iken fruktozun fiyatı 1,40 TL'dir. Prosesi de daha kolaydır fruktozun. Çuval taşıma işçilik masrafları yoktur. Tankerle gelir pompalarla aktarılır.

Şekersiz diet ürünlerde ise Fenil Alanin adlı tatlandırıcı kullanılır. Fenil ketanuri hastaları bu maddeyi sindiremedikleri için sakıncalıdır. İçtikten sonra ağızda hafif mayhoş ve acımsı bir tat bırakır fenil alanin. Ben tadından farkediyorum içinde fenil alanin olan ürünleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 4 Mart 2017; 14:7:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkangelevo

"Meyve Suyu" sağlıklı değildir demek yanlış bilgidir. Sizin dediğiniz "Meyve Nektarı". Gıda Mühendisi olarak olaya el atayım

Meyve Nektarında pastörize edilmiş %40 meyve pulpu + su + şeker veya fruktoz şurubu + asit düzenleyici sitrik asit bulunur.

Meyve Suları ise şeker ilavesiz %100 meyve suyundan oluşmak ZORUNDADIR. Tebliği bu şekildedir.

Kola, Gazoz ve Meyve Nektarlarında şekerden ziyade sıvı fruktoz şurubu kullanılır. Şekerin kg fiyatı 3TL iken fruktozun fiyatı 1,40 TL'dir. Prosesi de daha kolaydır fruktozun. Çuval taşıma işçilik masrafları yoktur. Tankerle gelir pompalarla aktarılır.

Şekersiz diet ürünlerde ise Fenil Alanin adlı tatlandırıcı kullanılır. Fenil ketanuri hastaları bu maddeyi sindiremedikleri için sakıncalıdır. İçtikten sonra ağızda hafif mayhoş ve acımsı bir tat bırakır fenil alanin. Ben tadından farkediyorum içinde fenil alanin olan ürünleri.

Özür dilerim.

• cola yerine ayran soda şalgam iç gerçi ayranda 4.75 koladan pahalı arkadas yogurtla su karıştırıyolar alt tarafı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

İyi bari doğru olanı içiyor muşum.. MC Donalds 'tan hamburger menü alırken hep cola zero olsun diye seçim yapardım şimdi biraz daha sevindim bu videoyu izleyince..

• Hayır dogrudan alakası var

Çok yemek yersen

Çok şeker tüketirsen

Şeker hastası olursun

Ama kalıtımında zaten varsa istersen hiç tüketme yinede olabilirsin

İnüsilin direnci yada yakın akrabanızda varsa şeker tüketmeme diyetine girmek yerine ideal kilonuza düşün şekeride abartmayın hatta yakın akrabanda şeker varsa aniden 20-30 kilo alırsan yine olursun

• Zamanında iyi araştırmıştım bu konuyu şimdi şöyle bu durum:

1 kilogram vermek için yaklaşık 7000 kalori açığa çıkarmak zorundayız. Yani her 7000kcal açıkta 1 kilo veriyoruz. Ama burada şöyle bir şey var. Bu verdiğimiz kilolar maalesef kas ağırlıklı da olabilir yağ da.

Yağ yakmak için ise kandaki insülini düşük tutmak şart, aksi halde vücutta fazla bulunan insülin, birikmiş yağların çözülmesini engelliyor.

İnsülin'de kan şekerini düşüren hormon. Bu hormon yemeklerden sonra salgılanıyor kan şekerimizi normal seviyelere düşürüyor. Ve bu insülin hormonu en çok karbonhidrat ağırlıklı yemeklerden sonra salgılanıyor.

Evet coca cola zero gerçekten 0 şeker ve 0,1 kalori ama zeronun içindeki tatlandırıcı aspartamın garip bir şekilde kan şekerini yükselttiğini ortaya konmuş. Haliyle kan şekeri yüksek olunca da insülün salgılanıyor. E az önce de dediğim gibi kandaki yüksek insülin seviyeleri yağın çözülmesini engellediği için bize yağ yakımını zorlaştırıyor.

Kısacası evet gerçekten sıfır şeker ve 0,1 kalori. Siz yine Zero içerek kalori açığa çıkarsanız dahi vücutta nispeten yüksek insülin bulunacağı için, yağ yakımını az ya da çok düşürecektir. Bu da verdiğiniz kiloların daha çok kas kaybından olabileceğini işaret ediyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Şeker yok , tatlandırıcı(aspartam) kullanılıyor , zararlarını yukarıdaki arkadaş söylemiş zaten , nadir için , gerekmiyorsa hiç içmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: risus_185

quote:

Orijinalden alıntı: ifyouprickusdowenotbleed

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.JohnWatson

Kola sağlığa zararlıdır arkadaşlar içmeyin içtirmeyin.

ne içelim başka bişeyler içmem lazım

Fanta,Gazoz iç.

COCA COLA ZERO HAKKATEN ŞEKERSİZ Mİ ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yumurtacık

İçerisinde şeker yok fakat tatlandırıcı bulundurmakta.

kilo yapar mı

Hocam asiri icerseniz seker hastasi bile yapar da, abartmazsaniz kilo yapmaz.

Genel anlamda midede kaynamaya sebep olur, karacigeri yorar, bobrekleri de yorar vsvs.

NE İÇİCEZ SUDAN BAŞKA

Kahve,siyah,yeşil,mavi,kırmzıı çay,soda,abartmamak kaidesiyle ayran(tuzdan ötürü)

• PresidentBerke kullanıcısına yanıt
    Bu işin ehli olan uzmanlar var çevremde bu kişiler yıllardır insanlara bunun tam tersini anlatıyor.Tekrar söyleyeyim.SENDE O GENLER YOKSA İSTEDİĞİN KADAR ŞEKER KULLAN ŞEKER HASTASI OLMAZSIN

• quote:

Orijinalden alıntı: darkangelevo

Bilen adam kendini belli ediyor

• Şekersiz olan bütün ürünlerde aspartam var, çay şekerinden 180 kat daha tatlı kimyasal bir tatlandırıcı. Keşke onu da koymasalar piyasadaki ürünlerin tadı nasıl olur çok merak ediyorum.
  • Şeker yerine tonlarca tatlandırıcı katıyorlar çünkü. Ben zero içeceğime normal içerim daha iyi.
  • ne içelim sağlıklı olanlar neler?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.