Dünyada şöyle bir durum yaşanmış mı; evlenmek üremek iyi değil çoğalmayın çocuk yapmayın.. Böyle bir durum yok, böyle bir durum insanlık tarihinde yaşanmadı ve yaşanmaycak. İSlam bunu 630 lu senelerde söylemiş ve gördüğün gibi her devir için geçerli oalcak tek gerçek bu. Anladın mı? Hadi yine yaptığın en iyi şeyi yap sarkazm yap sonra da euguhhuhıu de, sana çok yakışıyor ben sana çok yakıştırıyorum |
Çocuklu Aileleri teşvik eden ve Ailelerin yükünü hafifletmeyi amaçlayan Ülkeler ve miktarları (3. sayfa)
-
-
1 - Herkesin söylediği şeyi söylemen seni kutsal yapmıyor. İslam bunu 630'lu yıllarda söylediği için her devir için geçerliyse bunu daha önce söyleyen Hristiyanlık, Musevilik ve bilumum din ve öğreti daha geçerlidir. Ulu manitu diyerek bunun ironisini yaptım ama senin bilişsel seviyenin üzerine çıktım. Bu benim hatam.
2 - Tarihte çeşitli yerlerde, çeşitli dönemlerde nüfus artışına engel koyulmak istenen durumlar olmuştur. Bilgisizsin araştırmaktan da acizsin.
en.wikipedia.orgHuman population planning - Wikipediahttps://en.wikipedia.org/wiki/Human_population_planning
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 17 Aralık 2024; 0:39:32 > -
Herkesin söylediği şey değil, herkesin söylediği şey olsa dünyada ülkelerde nüfus azalmaz, nüfus yaşlanmaz. Yumurta kapıya dayanınca evlenmeyi teşvik etmek iş değil, insanlar İslam'ı uygulasa teşvik açıklamaları da yapılmayacak.
-
Bu arada verdiğin linkte nüfus planlaması yazıyor yani ; tek çocuk yapın veya iki çocuk yapın şeklinde..Verdiğin linkte hiçbir şekilde çocuk yapmayı tamamen yasaklayan evlenmeyi tamamen yasaklayan bir durum yok, sen yine yan çizdin. Konuştuğumuz şeyle verdiğin linkin alakası yok hatta verdiğin link beni doğruluyor.
-
Kendinle çelişiyorsun, maalesef farkında değilsin. Neyse zaten bunu İslam'dan önce söyleyenler oldu yani. Senin mantığına göre onlar daha geçerli.
-
Ya basit cümleleri bile anlamıyorsun ya da çarpıtıyorsun. Benim nerede evlenmek, çocuk yapmak yasaklandı dedim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 17 Aralık 2024; 0:49:32 > -
Hala islamdan önce söyleyenler oldu diyor ya şaka mıdır nedir. İslamdan önce söyleyenler olmadı, insanlık ne zaman evlenmedi çocuk yapmadı devletler devreye girdi çünkü çocuk yapmak evlenmek gerekli olan bir durum ve bu durum dünya insanlık tarihinde hiç değişmedi ve değişmeyecek, İslam tüm zamanlara hükmeder, insan fıtratı değişmez, 2800-3000 senesinde bile bu durum insanlık için değişmez doğru olacak.
-
Senin bana evlenmenin ve çocuk yapmanın uygun bir durum "olmadığına" dair insanlık tarihinden örnek vermen gerekiyor. Ama gördüğün gibi böyle bir durum insanlık tarihinde yok.
-
Alıntı
metni:İslamdan önce söyleyenler olmadı Yav he he
https://www.crossway.org/articles/10-key-bible-verses-on-children/
-
Bible'ında gerçek olanı orjinal olanı Allah tarafından indirildi zaten, islam derken bozulmamış incil ve tevrat da dahildir bunları öğren herşeyi 5 yaşındaki çocuğa anlatır gibi anlatttıracaksan işimiz var seninle.
-
Hayır benim öyle bir örnek vermem gerekmiyor, öyle bir şey söylemedim. Ayrıca o kısmın konuyla bir alakası da yok. Senin okuduğunu anlama yeteneği kazanman gerekiyor. Kavrayışın çok zayıf.
-
Puahsfaskfhaısfhaksjf . O zaman niye 630 yılı diyorsun? Kendinle çelişiyorsun. Buradan çıkaramazsın uğraşma bence
-
Ben sana bana insanlık tarihinde çocuk yapmanın ve evlenmenin uygun olmadığına dair dönemler örnek ver dedim. Sen tuttun nüfus planlamasına yani; tek çocuk veya iki çocuk yapın denilen zamanlardan örnek verdin. Ben en diyorum sen ne diyorsun, yanlış örnekler verip cevap verdiğini sanıyorsun.
-
Kardeşim incil, tevra zebur da bozulmamış şekilleri Allah tarafından indirildi.
O kitaplarda da benzer şeylerin yazması normal. Söylesene bana "bana 5 yaşındaki çocuğa anlatır gibi anlar ben çok cahilim" deseydin baştan derdim incil tevratr zebur'da da yazabilir derdim.
-
Alıntı
metni:Ben sana bana insanlık tarihinde çocuk yapmanın ve evlenmenin uygun olmadığına dair dönemler örnek ver dedim. Neden? Benim böyle bir iddiam oldu mu? Olduysa göster forumu bırakacağım. Gösteremezsen sen bırak.
-
Boşuna uğraşma bu gol çıkmaz artık
-
Alıntı yaptığın cümle iddiam zaten senin değil, ben sana benden alıntı yaptığın cümleme örnek ver dedim. Tuttun alakasız olarak 1 veya 2 çocuk yapın denilen dönemleri örnek gösterdin wikipedia'dan. Ben senden verdiğin wikipedia'daki şeyi sormadım ki.
-
Dedim ya söyleseydin bu kadar cahil olduğunu sana açıklamalı alt yazılı yazardım. İncil, Tevrat ve Zebur'da bozulmamış hali islamdır bak öğren bunları.
-
Yahu sen dedin 630 yılı diye. Tutarsızsın, çelişiyorsun. Kendi kalene attığın golü çıkarmaya çalışıyorsun. Olmuyor.
-
Ben 630 yılı dediğimi inkar etmiyorum. Bak tekrar yazıyorum; İncil'in bozulmamış hali de islamdır ve Allah tarafından indirilmiştir. Dolayısı ile seninm İncil'den verdiğin link de islam zaten, anladın ??
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X