Çocuk yapmayı kim yasaklayacak böyle salak bir kararı kim alacak ne saçmalıyorsun sen? Uçan fil örnek göstermemi istiyorsun benden. Sonra uçan filin olmadığını senin dininin tarihinin en geçerli şeyi olduğuna dayanak olarak sunuyorsun. Dinini böyle savunarak mı taraftar toplayacaksın küçük mücahit? |
Çocuklu Aileleri teşvik eden ve Ailelerin yükünü hafifletmeyi amaçlayan Ülkeler ve miktarları (4. sayfa)
-
-
Hayır değil, verdiğim link Hristiyanlık kitabı olan İncil. Senin delüzyonun beni ilgilendirmiyor.
-
Bu benim delüzyonum değil bu bir gerçek. Kuran'da bile "kendine kitap verilenler" ile ilgili ayet var . İşte o kitap verilenler dediği; İncil, Tevrat ve Zebur.
Rezil oldun tabi buldun bi yerden kendine göre sündür sündürebildiğin kadar. Sündürmek seni kurtarmaz. Sen Ulu Manitu'ndan örnek ara
-
İşte böyle bir devir insanlık tarihinde yok. İnsanlık tarihinde hiçbir dönem evlenmek iyi değil çocuk yapmak iyi değil diye bir dönem olmadı bunu kafana sok.
Senin islamı yanlışlayabilmen için senin böyle örnek vermen gerekiyor anladın mı? Öyle nüfus planlaması wiki falan kurtarmıyor seni.
-
Kimse sana karşı rezil olamaz ki? Yani sen okuduğun şeyi bile anlamıyorsun ki. Başından beri mantıksal safsatalara başvuruyorsun ve kendinle çelişiyorsun. Bir dediğin bit dediğini tutmuyor. Kuranın kendinden önceki kitaplara değiştirilmiştir demesi nesnel kanıt arayan beni ilgilendirmiyor. Sündüren sensin, yediğin golü çıkaramıyorsun.
-
Alıntı
metni:İnsanlık tarihinde hiçbir dönem evlenmek iyi değil çocuk yapmak iyi değil diye bir dönem olmadı bunu kafana sok Benim öyle bir iddiam olmadı, verdiğim Wiki linkini niye verdiğimi anlamamışsın. Jeton köşeli mi?
Alıntı
metni:Senin islamı yanlışlayabilmen için senin böyle örnek vermen gerekiyor anladın mı? Gerekmiyor. İslam'ı yanlışlamak çok kolay ama oralara girmeyeceğim.
-
Sündürebildiğim kadar sündüreyim ki tartışmadan İncil'in de değişmemiş halinin islam olduğunu bilmediğim ortaya çıkmasın tartışmayı kazanmış gibi poz vereyim havalarını bırak.
İncil'in de bozulmamış halinin İSlam olduğunu sağır sultan bile biliyor. Sen de biliyorsun ama dedim ya amacın sündürmek.. böylece tartışmayı kazanamış olursun değil mi.
Hadi izin verdim tartışmayı sen kazan.
Haa o verdiğin İncil linki de tüm zamanlara hükmediyor bak öğren. Sizin yalan dediğiniz dinler 1400 sene evvel demiştim sen bunu 2000 sene evvel yaptın bravoo
-
Ayynnenn işte senin yaptığın gibi sündüre sündüre anlamamazlıktan gelerek yanlışlayabiliyorsunuz zaten.İncil'in de bozulmamış halinin islam olduğunu bildiğin halde kendi kendini kandırarak islamı yanlışlayabiliyorsunuz kendinle gurur duymalısın.
-
Alıntı
metni:İncil'in de değişmemiş halinin islam olduğunu bilmediğim ortaya çıkmasın Bu senin ve senin inancının iddiası. Nesnel bir veri olmadığı için bilinecek şey değil.
Alıntı
metni:Hadi izin verdim tartışmayı sen kazan. Sen herhangi bir şeye izin veremezsin. Daha ikinci mesajında mantıksal safsataya başvurarak entelektüel anlamda tartışmayı çoktan kaybettin zaten. Ama entelektüel kapasiten sıfır olduğu için anlamazsın.
-
İyice komik duruma düştün. Düz dünyayı savunduğun, AKP ve CHPli belediyelerin su faturalarını karşılaştırırken CHPli belediyenin en yüksek kademe ücretinin baz aldığın ve AKPli belediyenin en düşük kademe ücretini baz aldığın durumdan bile daha zavallı duruma düştün burada. Kendin bile ne dediğinin farkında değilsin :)
-
Evet benim inancımın iddiası. Ben de benim inancım üzerine cevap veriyorum
Sen de benim inancım üzerimden ilerlemek zorundasın.
Yani sen bana; İncil'in bozulmamış hali islam olması beni ilgilendirmez diyemezsin, seni ilgilendirmezse o zaman benimle tartışmaya girmeyeceksin.
Ben senin istediğini yapıyorum, tartışmayı sen kazanmış varsay çünkü sündürüyorsun, bir yerden açıklama eksikliğimi buldun oradan sündürdükçe sündürüyorsun. Senin tartışma ahlakın buysa buyur tartışmayı sen kazan.
Sündürdüğün konuya ilişkin verdiğin İncil linkinin de 2.000 sene evvel olduğunu da unutma. Yalan dediğiniz dinlerin öğretileri bugün hala geçerli.
Kazandığını sandığın tartışmayı İncil örneğinle kendi elinle kaybettin haberin var mı acaba.
-
Sizin seküler dinsiz anlayışınız şu şekilde; evlenmek yok çocuk yapmak yok, zina serbest..
Sizin dinsiz hayatınızla gittiğiniz yer çukur.
Çukur olduğu için devlet müdahale ediyor evliliği çocuk yapmayı teşvik ediyor.
Sizin bizimle tartışacak dermanıznız yok sen ancak sündür olur mu, sündürebildiğin kadar sündür tek çıkış yolun bu.
-
Bak böyle karşındakine bir şeyler dikte etmeye çalışarak bir şey elde edemezsin. Sana bir şey kanıtlamak zorunda değilim ki? Oku kendin öğren. Hala Kuran, incil diye boş boş zırvalıyorsun. Herhangi bir insanlık tarihi kitabını okursan nüfus artışının (yani çok sayıda çocuk yapmanın) çoğu zaman özellikle tarım toplumuna geçişle beraber büyük oranda desteklendiğini görürsün. Bu da islam tabii.
-
Çukurun ne olduğunu görüyorum neyse ki. Sokağa izmarit atmayı savunan biri bana gittiğin yer çukur diyor
-
Neden? Sen eksik yapılmış veya yapılmamış bir açıklama üzerinden konuyu sündürdükçe sündürüp tartışma ahlakını DİKTA ettirince sorun olmuyor mu?
İslam zaten çok ayıda çocuk yap demiyor, evlen çocuk yap diyor, ister 1 ister 2.
Evet insanlık tarihi sürekli nüfus artışı destekleniyor, hiçbir zaman kösteklenmiyor, insanlık tarihinde kösteklendiği bir zaman yok ve olmayacak, islam bunu 1400 sen eevvel söylemiş bu değişmeycek asla kösteklenmeyecek.
Evet insanlık tarihi nüfus artışını destekliyor, bir tek sizin dinsiz seküler hayat tarzınız hariç, kendinle gurur duymalısın
-
Ben çöp vergisi veriyorum, belediye çöpçüsüne de maaşı ben ödüyorum benim izmaritimi de toplayacak, bu benim cevabım.
Senin kendi dinsiz seküler; evliliksiz çocuksuz zinalı etrafta babasının kim olduğunu bilmeyen çocuk çöplüğünü kim temizleyecek onu söyle.
-
Kendi argümanlarını kendin çürütmüş oldun. Yani çocuk yapılmasının iyi olduğunu İslam'dan çok daha önce zaten söylenmiş. Bu itiraf etmiş oldun. Yobaz düşüncelerini kusmaktan ne yaptığının farkında değilsin. Sen beni tanımıyorsun ki hakkımda konuşuyorsun. Ha konuyla alakasız ama söyleyeyim. Evliyim ve bir çocuğum var, bir çocuk da yolda. Dinsizim, sekülerim. Evlenmeyenle, çocuk sahibi olmayanla da ilgilenmem, ayıplamam, yargılamam. Siz yobazlar insanların hayatına karışmayı, tercihleri nedeniyle yargılamayı kendinize hak görürsünüz.
-
Giderek iğrençleşiyorsun. Gergin olduğun için iğrenç düşüncelerine ket vuramıyorsun. Bakalım nereye varacak bu.
-
Avrupada çöplerden bebekler çıkıyorr seküler hayatı gösterdim ben bu benim suçum değil ben evliliği savunan biriyim, bu seküler dinsiz hayatın sonuçları ve bunlar gerçek.
Türkiyede de olacak bunlar, seküler dinsiz kafayla bak sokakta cinsel ilişkye girmeler başladı. İğrençleşen varsa o da dinsiz ve seküler hayat tarzının sonuçları.
Hiç eleştirdğini görmedim mesela
-
Müge Anlı, Esra Erol'da falan, filan? Ayrıca ben dinsizim evleyim ve çocuğum var. Ne olacak? İnsanların sadece kendisini ilgilendiren hayat tarzını eleştirmem elbette. Çöpe bebek bırakmanın sekülerlik ile bir alakası yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 17 Aralık 2024; 2:7:47 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X