Şimdi Ara

Çocuklu Aileleri teşvik eden ve Ailelerin yükünü hafifletmeyi amaçlayan Ülkeler ve miktarları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
1.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yapcak birşey yok.Bana bu Ülkede destekde verseler ben gidip evlenmem çocuk yapmam.Bilinçlendi insanlar artık Evrim teroisi.Herşey yok oluşa veya yeniden doğuşa evrilicek.İnsanlar artık eskisi gibi değil benim zihniyetinde olan çok insan var artık.Tek başıma ölücem kimseyi ilgilendirmiyor neden bu hayata bir çocuk getirmek zorundayım? Nedeni nedir? Birilerinin düzeninini devam ettirsin diemi yok maymun gözünü açtı insanlar gerçeği içten içe kabullendi artık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşvik ederler tabi çünkü bu paraların yanında o doğan çocukların ölene kadar ödediği vergi devede kulak kalır da ondan. Ne kadar az insan olursa, insana verilen değer artar. Veba zamanında İngilterede nüfus azalınca işçi maaşlarında ciddi artış oldu.

• FRANSA

Fransa’da çocuk sahibi ailelere yönelik yardımlar geniş kapsamlıdır ve çocuk başına yapılan ödemeler, vergiden muafiyetler, ücretsiz eğitim ve sağlık gibi teşvikleri içerir.

1. Aylık Çocuk Yardımı (Allocations Familiales)

Ödeme Süresi:
    Aylık (çocuk 20 yaşına gelene kadar)
    Miktar:
    • 1. Çocuk için: Tek çocuk için genelde ödeme yapılmaz.
    • 2. Çocuk için: Aylık yaklaşık 132 Euro.
    • 3. Çocuk için: Aylık 301 Euro.
    • 4. ve Sonraki Çocuklar için: Her ek çocuk için 169 Euro daha eklenir.

Bu ödemeler, hanehalkının toplam gelirine göre de değişebilir, düşük gelirli ailelere ek ödemeler yapılabilir.

2. Doğum Yardımı (Prime à la Naissance)

Ödeme Süresi:
    Tek Seferlik
    Miktar: 1.000 ila 2.000 Euro arasında (gelir düzeyine göre değişir).

Bu ödeme, çocuk doğmadan önceki 7. aydan itibaren başvuru yapılabilen bir yardımdır.

3. Vergi İndirimi (Quotient Familial)

Ödeme Süresi:
    Yıllık (vergiden düşülür)
    Miktar:
    • Her çocuk için belirli vergi indirimi sağlanır. Çocuk başına 1 tam hisse eklenir ve bu, ailenin vergi oranını düşürür.
    • İkinci çocuktan sonra daha yüksek vergi indirimleri sunulur. Büyük ailelere avantajlı vergi muafiyetleri tanınır.

Vergi sistemi, çocuk sayısına göre ailelerin vergi yükünü hafifletir.

4. Doğum İzni (Congé Maternité)

Ödeme Süresi:
    16 hafta (çocuk sayısına göre uzayabilir)
    Miktar: Maaşın %100’ü.
    • İlk iki çocuk için: 16 hafta doğum izni
    • Üçüncü ve sonraki çocuklar için: 26 hafta

Ebeveynlerden biri, doğum izni sırasında maaşını tam alır. Bu süre, çocuğun doğumdan önceki 6 hafta ve doğumdan sonraki 10 haftayı kapsar.

5. Eğitim ve Sağlık Hizmetleri

Ödeme Süresi:
    Sürekli
    • Eğitim: Kamu okulları ücretsizdir.
    • Sağlık Hizmetleri: Çocuklar için temel sağlık hizmetleri devlet tarafından karşılanır.

Fransa’da çocukların eğitim masrafları devlet tarafından karşılanır, aynı zamanda sağlık hizmetleri de çocuklar için ücretsiz ya da çok düşük ücretlidir.

6. Kira Yardımı

Ödeme Süresi:
    Aylık (ailelerin gelir durumuna göre)
    Miktar: 200 Euro ile 400 Euro arasında değişir.
    Düşük gelirli ailelere, çocuk sahibi olduklarında kira yardımı yapılır ve ailelerin konut masrafları hafifletilir.

7. Sosyal Yardımlar (RSA - Revenu de Solidarité Active)

Ödeme Süresi:
    Aylık (gelir durumu dikkate alınarak)
    Miktar: Gelire bağlı olarak, 1 veya 2 çocuk sahibi ailelere aylık 500 Euro civarında sosyal yardım sağlanır. Çocuk sayısına ve gelire göre bu miktar artabilir.

Fransa, ailelerin maddi yükünü hafifletmek ve çocuk sahibi olmayı teşvik etmek için geniş bir sosyal yardım ağına sahiptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 20 Aralık 2024; 10:15:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye'nin doğurganlık oranı, Almanya ve Japonya'ya yaklaştı! Tepe taklak düşüyoruz. İyi seyirler.

Çocuklu Aileleri teşvik eden ve Ailelerin yükünü hafifletmeyi amaçlayan Ülkeler ve miktarları

• İTALYA

İtalya, ailelere ve çocuklara yönelik çeşitli yardımlar ve teşvikler sunmaktadır. Bu yardımlar, ailelerin mali yükünü hafifletmek ve çocuk sahibi olmayı teşvik etmek amacıyla geniş kapsamlıdır. İşte İtalya'daki başlıca yardımlar ve destekler:

1. Aylık Çocuk Yardımı (Assegno Unico Universale)
    Ödeme Süresi:
    Aylık (18 yaşına kadar, belirli şartlarla 21 yaşına kadar uzatılabilir)
    Miktar:

1. Çocuk için: Aylık 175 Euro (düşük gelirli aileler için)

2. Çocuk için: Aynı miktar geçerli, kardeş başına ödeme yapılır.

Gelire Göre Değişiklik: Ailenin yıllık gelirine bağlı olarak bu ödeme azalabilir. Yüksek gelirli aileler için miktar aylık 50 Euro’ya kadar düşebilir.

Bu yardımlar, her çocuğa yönelik olarak düzenli şekilde yapılır ve çocuğun yaşı ilerledikçe devam eder.

---

2. Doğum Yardımı (Bonus Bebè)
    Ödeme Süresi:
    Aylık (doğumdan sonra bir yıl boyunca)
    Miktar:
    Düşük gelirli aileler için aylık 160 Euro, orta gelirli aileler için aylık 120 Euro.

Bu yardım, ilk yılda düzenli olarak ödenir ve çocuğun ilk yaşına kadar devam eder. Gelire göre ödenen miktar değişir.

---

3. Vergi İndirimi (Detrazioni per Figli a Carico)
    Ödeme Süresi:
    Yıllık (vergiden düşülür)
    Miktar:

1. Çocuk için: Yıllık 950 Euro.

2. Çocuk için: Aynı miktarda indirim uygulanır.

3. ve Sonraki Çocuklar için: Daha yüksek indirimler sunulabilir. Gelir düzeyine bağlı olarak bu vergi indirimleri artar.

Vergi indirimleri, her çocuk için yıllık bazda hesaplanır ve ailelerin vergi yükünü azaltır.

---

4. Doğum İzni (Congedo di Maternità ve Congedo di Paternità)
    Ödeme Süresi:
    5 ay boyunca maaşlı izin
    Miktar: Maaşın %80’i.

Anneler, doğum öncesi 2 ay ve doğum sonrası 3 ay olmak üzere toplam 5 ay maaşlı izin hakkına sahiptir.

Babalar için ise 10 günlük ücretli izin imkanı sunulmaktadır.

Bu ödemeler, doğum izni boyunca her ay düzenli olarak yapılır ve annelerin işlerine döndüklerinde de desteklenmesini sağlar.

---

Ödeme Süresi:
    Sürekli

Eğitim: İtalya'da devlet okulları ücretsizdir ve 3 yaşından itibaren okul öncesi eğitim mecburidir.

Sağlık Hizmetleri: Temel sağlık hizmetleri çocuklar için ücretsiz olarak sunulur.

Çocuklar için devlet tarafından sağlanan eğitim ve sağlık hizmetleri tamamen ücretsizdir.

---

6. Kira Yardımı (Contributo Affitto)
    Ödeme Süresi:
    Yıllık (başvuruya bağlı)
    Miktar: 1.200 Euro’ya kadar (gelire göre değişir).
    Düşük gelirli aileler için kira yardımı sunulmaktadır. Bu destek, özellikle çocuklu ailelerin konut masraflarını hafifletmek için verilir.

---

7. Sosyal Yardımlar (Reddito di Cittadinanza)
    Ödeme Süresi:
    Aylık
    Miktar: Aile başına 500-800 Euro arasında değişir. Çocuk sayısına ve gelir durumuna göre ek yardımlar yapılır.
    İtalya’da sosyal yardım programları, düşük gelirli aileleri desteklemek için genişletilmiş olup, çocuk sahibi aileler bu yardımlardan ek olarak faydalanabilir.

İtalya, ailelerin mali yükünü azaltmak ve çocuk yetiştirme sürecini desteklemek amacıyla oldukça kapsamlı bir sosyal yardım sistemi sunmaktadır.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "Gelen insanların yatağını, özelini, ilişkilerini, küfrünü her şeyini ulu ortaya un gibi ama onun kadar temiz değil rezil bir şekilde herşeyi seriyor apaçık her cinselliği anlatıyor anlattırıyor."

Bu program Türk Aile yapısını bozuyor. Toplumumuzu çürüten kültürümüzü çürüten bir program.

• Çocuklu Aileleri teşvik eden ve Ailelerin yükünü hafifletmeyi amaçlayan Ülkeler ve miktarları

Ailecek gidilip kültürlenip eğlenilecek yerler kapatılıyor:

- Sealife Akvaryum
    - Legoland

cnbc-e
    İstanbul'da Madame Tussauds, Sea Life Akvaryum ve Legoland kalıcı olarak kapanıyor
    https://www.cnbce.com/sirket-haberleri/istanbulda-madame-tussauds-sea-life-akvaryum-ve-legoland-kalici-olarak-kapaniyor-h8044

• İZLANDA

İzlanda'da çocuk yardımları ve aile desteği, diğer İskandinav ülkeleri gibi oldukça gelişmiş sosyal devlet anlayışına dayanır. İzlanda, ailelere ve çocuklara çeşitli maddi destekler ve ücretsiz kamu hizmetleri sunmaktadır. İşte İzlanda'da çocuk yardımları ve teşvikleri:

1. Çocuk Yardımları (Barnabætur)

Ödeme Süresi:
    Aylık olarak ödenir.

Miktarlar:

İlk çocuk için: Yıllık yaklaşık 160,000 ISK (~1,170 USD).

İkinci çocuk için: Benzer miktarda ödeme yapılır (160,000 ISK / ~1,170 USD).

Üçüncü ve sonraki çocuklar: Yardım miktarı hafif artış gösterir, ancak tam rakam genelde ikinci çocukla aynıdır.

2. Doğum İzni (Fæ?ingarorlof)

Ödeme Süresi:
    12 ay boyunca (anne ve baba toplamda), maaşlı izin olarak kullanılır.

Miktar: Anne ve baba arasında eşit paylaştırılan 6'şar ay izin verilir. Ödeme, çalışanın maaşının %80'ine kadar olabilir.

Örneğin, aylık maaşı 700,000 ISK olan bir çalışan için yaklaşık 560,000 ISK (~4,100 USD) ödenir.

3. Kira Desteği (Húsnæ?isbætur)

Ödeme Süresi:
    Aylık olarak ödenir.

Miktar: Kira giderine ve çocuk sayısına bağlı olarak değişir.

Çocuklu aileler için ortalama kira yardımı 40,000 - 80,000 ISK arasında olabilir (~290 - 580 USD).

4. Vergi İndirimleri

Ödeme Süresi:
    Yıllık olarak hesaplanır.

Miktar: Çocuk sayısına göre değişen indirimler uygulanır. İndirimler genelde gelir vergisinden düşülür ve yıllık olarak 50,000 ISK'ya (~365 USD) kadar çıkabilir.

İzlanda'da tüm çocuklar için eğitim ve sağlık hizmetleri ücretsizdir. Devlet bu hizmetleri tamamen karşılar.

Devletin sağladığı eğitim desteği yıllık 1,000 - 2,000 USD'ye kadar değerlendirilebilir.

6. Sosyal Yardımlar

İzlanda, düşük gelirli ailelere ek sosyal yardımlar sağlar. Bu yardımlar özellikle çok çocuklu aileler için artırılmıştır.

Miktar: Aylık ek yardım olarak 50,000 - 100,000 ISK (~365 - 730 USD) arasında olabilir.

İzlanda’nın sosyal güvenlik sistemi, çocuk sahibi olmayı teşvik edici ve ailelerin yükünü hafifletici bir yapıdadır. Yüksek gelir seviyesindeki ülkeler arasında yer alan İzlanda, aile destekleriyle sosyal refahı artırmayı hedeflemektedir.

• Orta Şekerli Bir Evliliğin Maliyeti 2025 Ocak
    https://forum.donanimhaber.com/orta-sekerli-bir-evliligin-maliyeti-2025-ocak--160363105

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.