Merhaba, yazın sonunda bir sistem toplamıştım sistemin testlerine baktığımda 120+ fps gözüküyordu fakat kendim oynadığımda 80fps max alabiliyorum. Sebebi ne olabilir özel bir ayarı var mı? Eğer sistem gereksinimleri karşılamıyor ise 144+ fps oynayabileciğim bir şekilde nasıl bir yükseltme yapabilirim. Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler. Bilgisayar donanımlarımı ekte bırakıyourm. |
Cod Warzone 2 Düşük FPS Sorunu
-
-
Driverler lariniz güncel. Windows ta virüs taraması falan yapılmış değil mi.
Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp
sfc /scannow
Bu komutu yazın. Bozuk windows dosyası falan varsa onarsin windows.
Birkac teste baktığım kadarıyla sizin islemciniz 120 +lara çıkamıyor. 100 un altında genelde.
Bize msi afterburneri açıp düşük ayarlarda 1080p dlss balance da falan bir video çekin. Onu buraya upload edin. Video dışında da yerdeyken etrafta gezinirken kaç fps aldiginizi söyleyin. Sonra birde kullandığınız ayarlarda video çekin. Bir bakalım kaç fps veriyor
Video ayarlarını dusurunce işlemci kaç fps verebiliyor onu göreceğiz. Diğerinde de sisteminiz ne kadar fps veriyor imlemci mi yoksa ekran kartı limitli mi çalışıyor göreceğiz.
Birde bios tan xmp ayarını actiniz değil mi.
Size bir video atayim burada 12400 ve 3060 12 gb ile test yapılmış onda bile çatışmada 120 fps kere düşüyor.
NeffyoutubeWarzone 2 Best settings for higher fps Hey! If you enjoyed the video, drop a like and subscribe to the channel!!! Instagram - https://www.instagram.com/neff_uwu/ Twitch - https://www.twitch.tv/uwuninjaaa Warzone 2 - RTX 3060 12GB + i5 12400F - All Settings + DLSS Tested - 1080p Benchmark!: https://youtu.be/PCpcpHQho9w Modern Warfare II - RTX 3060 12GB + i5 12400F - Extreme and Low Settings + DLSS 1080p!: https://youtu.be/5jRJJXSU-dc Middle of the Night🌙(Warzone Montage): https://youtu.be/iicHqYOsN-Y --------------------------------------------------------------------------------- PC Spec: GPU: NVIDIA GeForce RTX 3060 12 GB CPU: i5-12400F Processor RAM: 16 GB RAM(2*8) 3200mhz ----------------------------------------------------------------------------------- Don't forget to Subscribe and Turn on the Notification Bell🔔 __ __ SUBSCRIBE♥️ LIKE👍🏻 SHARE➡️ #warzone #warzone2 #rtx3060 #rtx #i512400f #intel #bestsettings #benchmark #performance #test #higher #fpsboost #fps #lagfixhttps://www.youtube.com/watch?v=xu1elI6ZjCk&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sunu da goz onunde bulundurmak lazim oyun her patch yediginde fps dusuyor sistem ne olursa olsun...
-
Onu farkettim. Farklı harita gelmiş galiba 11 ay önceki testlerde oyun 120 fpslerde alırken simdi 100leri zor buluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
- Driverlarım güncel hepsi orjinal sitelerinden güncel halleri ile kurulu.
- Virüs taramasını defender ile yaptım bir sorun çıkmadı ama bilgisayar arada kasma yapıyor şüpheliyim önerebileceğiniz ücretsiz bir antivirüs programı olursa sevinirim.
- Windows scani yaptım sorun çıkmadı.
- 1080p minimum ayarlarda, dlss balance 50 ayarında video çektim ekte paylaşıyorum. Zaten minimum ayarlarda oynuyorum oyunu.
- Biostan kontrol ettiğimde xmp ayarının disabled olduğunu gördüm onu etkinleştirdim fakat xmp I ve xmp II olarak 2 ayar mevcut hangisini tercih edersiniz.
- Videodan kontrol edebilirsiniz sanırım xmp ayarını açtığım için ilk yere düştüğümde 130fps sonrasında 100-130 arası değişen fpsler gördüm. Sanırım xmp ayarı önemli. Ama onun haricinde dikkat ettiğimde gpu kullanımı hiçbir zaman %100 sınırına ulaşmıyor işlemci %70 civarında olsa bile sebebi ne olabilir yoksa bu normal bir durum mu? Siz incelemeyi daha iyi yaparsanız tabiki söylemiş bulunmak istedim.
-Bunların haricinde sistemde bir problem var mı bu oyunda 144+ fps almak istiyorum yapabileceklerim neler mesela oc vs. yapma gibi bir şansım var mı ? Yoksa ekran kartı, işlemci ,ram vs. yükseltmesi mi yapmalıyım. Yoksa sizin önerebileceğiniz hazır bir sistem vs. satın alabilirim ddr5e geçmeyi tavsiye eder misiniz? Bilgisayarı satmamla birlikte 20-25k civarı bir bütçem oluyor. Sizlerden bir öneri bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
-
Tesekkur ederim. Ayrıntılı bir açıklama ve güzel bir video cekmissiniz.
Bu ayarlardan memnunsaniz işlemci ve tam yükselterek daha iyi fps alırsınız
İşlemci oyunlarda genelde yüzde yüz kullanilmaz. Oyunda bir problem yoksa bizim bakacagimiz ekran kartı kullanımıdır.
Ekran karti Yüzde 80 lerde kullanıyor. Yani 120 fpsleri rahat veriyor.
Önerilerin
Antivirüs olarak bende defneder kullanıyorum. Malware tarama için malware byte kurup onunla temizlik yapıp sonra geri siliyorum
Xmp ayarında 3200 cl 16 yi hangisi veriyorsa onu seçin. Ayarında yaninda verdiği değerinde yazıyor olmalı. Cpuz ile değerleri kontrol edebilirsiniz masaüstünden.
Ayara bir donma oldu onun sebebi tam 15 gb kullanıyor. Artik sınırda o yuzden.
technopat sosyalRehber: Windows 10 için en iyi sanal bellek (RAM) ayarlarıhttps://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-10-icin-en-iyi-sanal-bellek-ram-ayarlari.1919926/Burada şekilde sanal bellek ayarında gidip
başlangıç boyutu 24576
En yuksek boyutu 32768 yapın
Eğer c de yer yoksa d de verin bu değeri. c sistem yönetimli olarak kalsın
Sanal belleği tamamen kapatirsaniz sistem acilmayabilir. Dikkat edin.
Bu ayar donmayi azaltabilir. Ben bazen sanal bellek yetersizliğinden dolayı warzonun kapandığınida görmüştüm. Bu ayarı yapınca sorun olmamıştı. Bu ayarla aradaki donma yine duzelmezse ve windowsunuz sağlamsa 16 gb ram daha gerekiyor demektir.
Oc olarak işlemciye yapamazsınız. Blck değeri değiştirmede yoktur galiba bunda.
İnternetten bakınca ram için yapılıyor diye gördüm. Denemek isterseniz riskleri de aliyorsaniz size bir video atayim ona gore bakin.
Kayıt için hangi programı kullandiniz. Kayıt dışı fps artışı var mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadafa1 -- 8 Aralık 2023; 9:5:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba, donma sanırım video çekerken oldu normal oyunda genelde donmaya rastlamıyorum. Videoyu geforce uygulamasının kendi arayüzünde bulunan video kaydı ile çektim (alt + z) yaparak eriştiğimiz. Kayıtta ve normalde çok fps farketmedi belki 4 - 5 fps oynuyordur ama sürekli değiştiği için pek anlayamadım. Sanal bellek ayarlarını da yaptım son durum bu şekilde. Anlamadığım tek kısım ekran kartının %80 kullanımlarının olması normal mi yoksa farklı bir sebebi mi var şuanki durumda işlemci veya ram yükseltmesi yapılmalı mı veya daha yüksek bir ekran kartına geçmek istesem işlemci yükseltmesi şart mı? Bu arada bir sorum da düşük ayarlarda oynadığımı belirttim şuanki ekran kartım 8GB daha yüksek belleğe sahip bir ekran kartı bir fark yaratırmı mesela 3060 12GB modeli?
-
Normalde herhangi bir işlemci darboğazı olmazsa ekran kartı yüzde 97-100 de çalışır. Şuanda sistemimiz işlemci limitli.
Bu bir sorun değil. İslemcinizin bu oyunda verebileceği fps bu kadar.
Bellek overclock i işlemciye destek verir. Yani daha fazla fps almanızı sağlar.
Sisteminizi geliştirmek istiyorsanız ilk yapmanız gereken işlemci değişimidir.
Ekran kartı belleği kullanımı 6gb civarinda. Yani daha fazla vram e ihtiyacınız yok
3060 12 gb ta farklı olan teksey daha fazla bellek değil. Ayrıca Cüda çekirdeği falan gibi şeyleri de daha iyi olduğu için sizinkinden daha iyi bir karttır.
Teşekkürler tekrardan peki ram ile ilgili ne düşünüyorsunuz sanırım oyun 15-16gb bandında ram harcıyor ram yükseltmesine ihtiyaç var mıdır? Öneriniz doğrultusunda önce işlemci yükseltmesine gideceğim o halde. Bir de işlemci, ram , ekran kartı tek tek yükseltmek mi daha mantıklı şu anki durumda yoksa direk yeni bir sistem toplamak mı mantıklıdır amd seriye geçmek, ddr5 sisteme geçmek vs...?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jubstaaa -- 8 Aralık 2023; 18:36:52 > -
-
Monitorunuz nedir. Butceniz nedir. Birde ulaşmak istediğiniz fps nedir. Bu soruların cevaplarına gore ne yapmak istediğinize karar verebiliriz.
Tam sınırda ama dediğim gibi oyunda takılma yapmadığı surece ram degisimine gerek yok.
Beni etiketlerseniz bildirimlerde bana cevap yazdinizi görebilirim. Yoksa konuyu arayinca buluyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadafa1 -- 8 Aralık 2023; 21:34:35 >
Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Gerçekten görmek istediğim bir tablo bu :D Sizin sistem özellikleriniz nedir.
-
@sadafa1 1080p 144hz monitörüm var. Oyunu oynarken 144fps altına düşmemesi ve akıcılığının bozulmamasını istiyorum aslında ona göre bir sisteme sahip olmak istiyorum. Şuanki bilgisayarım mevcut onun haricinde 6 - 7 k tl bütçem var fakat elimdeki parçaları satıp yükseltme şeklinde ilerleyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jubstaaa -- 9 Aralık 2023; 5:22:19 > -
Videolardan izlediğim kadarıyla 12400 144+sürekli yapamıyor. O yüzden en mantiklisi 7500f gibi bir sisteme geçmek gibi. Tabi ki kesin bu fpsyi istiyorsanız yapilacak şey bu. Yakında olur dêrseniz en kolayı 12400f almak. Aslında 12400f nasıl bu kadar düşük fps alıyor anlamıyorum. Ryzen 2600 ile OCli bir şekilde 120 fpslrde alıyordum. Intel 10400 de de benzer şekildeydi. 12400 un çok daha güçlü olması lazim. Ama galiba activision getirdiği her güncelleme ve haritada düzenli olarak fps düşürmeyi başarmış.
Bir 7500f önemli ölçüde bütçe isteyecektir.
7500f 5700tl
32gb 6000 cl 32 ram 4000tl (almışken bunu alanı lazim çünkü bellek ne kadar hızlı ise o kadar fazla fps verir)
Anakart en ecuzu 3600 tl falan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadafa1 -- 9 Aralık 2023; 8:14:51 >
@sadafa1 Teşekkürler Şuan böyle bir bütçem yok olduğu zaman önerdiğiniz gibi bir sisteme geçebilirim o zaman en mantıklısı ddr5 bir sisteme geçmek 7500f o zaman bu sistemin yanına da 4060 veya 4060ti gibi bir ekran kartı uygun olur sanırım yada amd o tarafı pek bilmiyorum. Bütçe sıkıntısı olduğundan şuanki sistemenden sağlıklı bir performans almak için en azından 90+ 100+ drop olmadan ve ekran kartını %90+ şekilde kullanmam için yapabileceğim en ucuz yükseltme nedir sanırım işlemciyi yükseltmek gerekicek ram yönünde ekstra birşeye gerek yok anladığım kadarıyla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jubstaaa -- 9 Aralık 2023; 8:50:58 > -
Hedefiniz warzone'sa 6700xt bile 4060ti dan daha iyi. O yüzden orda da amd daha iyi çözüm olacaktır.
Hazır almayı düşünüyorsanız şöyle bir sistem bulmuştum. Fiyatını 500 tl arttırmışlar.
20500 olmuş.
gencergaming.comMAMİBESS / RYZEN 5 7500F / RX 6650 XT / 512 GB NVME M2 SSD / 16 GB 5600 MHZ DDR5 RGB GAMING OYUNCU BİLGİSAYARhttps://www.gencergaming.com/mamibess?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
Aşağıda attgim sistem size ne kadar mantıklı bilmiyorum. Çünkü ram 16 gb 5600 mhz kalmis.
Mesajinızın ikinci kısmını görmemiştim. Evet. 12400f almak suanlik en mantıklı iş
Ben olsam ramlare de acimaz. Ki kendi ramlerime acimiyorum. OC yi basardim
@sadafa1 yardımlarınız için teşekkürler bunları dikkate alarak bir yükseltmeye gideceğim sağolun.
-
@sadafa1 tekrardan rahatsız ediyorum ram oc için önerebileceğiniz bir rehber var mı ?
Benzer içerikler
- oyun için amd mi intel mi
- ssaa nedir
- dled nedir
- rx 7600 alınır mı
- bilgisayarımı satmak istiyorum ne kadar eder
- cpu nedir
- arc b570
- darboğaz testi
- en iyi psu markaları
- m4 işlemci
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X