Bildirim
codak z8612is hakkinda tavsiyeleriniz bi bakin lutfen
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Codak ne? Kodak :)) Büyük lensli olmasının sebebi 12 kat optik zoom kabiliyetinin olmasından kaynaklanıyor yoksa büyük lensli fotoğraf makinaları daha iyidir diye genelleme yapamıyoruz maalesef..Bu makina fotoğraf kalitesi olarak ortalamanın az üstünde bir performans veriyor (Genelde reviewlerden 10/7 almış bir makina) Schneider-Kreuznach lens var üstünde canlı ve keskin bir lenstir ama olay lenste de bitmiyor kullanılan ccd sensörün kalitesi,büyüklüğü de önemli aynı zamanda işlemci performansı..Gün ışığında fotoğraf kalitesi gayet yeterli ama az ışıkta makina körleşmeye başlıyor iso değerlerini yükselttiğiniz takdirde de 200 iso da bile çamur gibi fotoğraflar elde ediyorsunuz...Makinanın auto focus'u gayet hızlı çalışıyor her türlü ışık koşulunda hızlı tabii burada af-asist ışığının payı büyük..İşlemcisi gayet yavaş iki fotoğraf arasındaki bekleme süreniz 3 saniye (bir önceki makinam sx100is de 0.80 saniye idi hesaplayın) Telafuz ettiğiniz rakam eğer garantili fiyatsa gayet iyi ama garantisiz ise çok,az bir fark vererek garantili ürün satın alabilirsiniz..Bu fiyat aralıığında alınabilecek en mantıklı mega zoom makinalardan biri ama Kodak'ın daha kendini çok geliştirmesiki,bu pastada payını arttırması için çok çalışması gerekiyor..Saygılar..
-
kodak alma derim.. -
Ben kullanıyorum bu makinayı ve pek tavsiye etmem işlemcisi çok yavaş ve vizör olmaması gündüzleri işinizi zorlaştırır. -
uzun zamandan girmiyorum , is isten gecti satilmisti makina, cevaplarinizi gordum , cevap yazamadan gecemedim, ilginiz icin gec te olsa tesekkurler.... -
bende almayı düşüyorum codak iyi bi markadır aslında ama sizce nasıl? -
quote:
Orijinalden alıntı: kolera13
bende almayı düşüyorum codak iyi bi markadır aslında ama sizce nasıl?
Kodak, iyi bir marka olsada bu modelinde gerçekten eksiklikler var. Dediğim gibi; vizör yok(güneşli havalarda çok zorlanırsınız), işlemci gerçekten yavaş ve bunu hissedebiliyorsunuz, 4 tane arka arkaya fotoğraf çektiğinizde makine tıkanıyor ve 10-20 sn beklemek zorunda kalıyorsunuz(bir fotoğrafı yaklaşık 10 sn de kayıt ediyor) 3 tane hafıza kartıyla denedim sonuç aynı. Bu olumsuzlukları düşünerek hareket edin. -
bende gönül hoşluğu ile kodak alabilirsin bu makinayıda alabilirsin diyorum. zira sana bu fiyata verilecek en fazla özellikleri bu makina verir. trde bu makina satılırken bu makinanın fiyatına canonun 4x optik zoomlularını bile zor alıyordun. ben aldım ve kullandım. ekranı gayet hoş. objektifi hızlı. yani çok çabuk zoom yapabiliyorun. otofokusu gayet hızlı ve video çekerkende sessizce çalışıyor. resim kalitesi güzel. resim kalitesi olarak kodak kötüdür diyenlerin alnını karırşlarım. kodak z740ım vardı herkes bilr eski çıkan ilk 10x optik zoomlulardan. şimdi canon sx10um var. bir hevesle aldım. özellik hız olarak bir şey diyemem ama fotoğraf kalitesi olarak gece ve gündüz olsun 5 mp olmasına rağmen bu canon sx10a on basar. hemde z740ın objektifi öyle markalı birşeyde değil. kodakın kendi objektifi. bence gönül hoşluğu ile alabilirsin arkadaşım. hiç kafana takma. zaten biraz araştırırsan o fiyata başka bir 12x optik zoomlu ve ISlı bir makina bulamayacağını görürsün. gidipte 4x li makinalara aynı parayı vermektense bence bunu al
-
ha birde millet takmış kafaya iso 200den sonra resimler noiseli diye. şunu kesinlike söylebilirimki bu tarz makinalarda yani bu sınıf makinalarda yani sensör boyutu en fazla 1/2,5 yada 1/2,3 olanların hepsi hangi marka olursa olsun hangi lensi olursa olsun iso 200den sonraki resimleri işe yaramaz. çünkü bu iş sensörde bitiyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X