Şimdi Ara

Çoğu ISS Upload hızlarını arttırdı fakat KabloNet'te bi hareketlilik yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başka konuda da benzer bir cevap yazmıştım. Aylık kaç GB internet kullanıyorsunuz? 1TB kullandığınızı varsayalım. 4Mbps internet ile 1TB kullanım yapabilirsiniz 1 ayda. Peki neden 4Mbps'den daha yukarı bir hıza ihtiyaç duyuyorsunuz?

Sorduğunuz soru tam olarak buna benziyor. 7/24 indirme yapamadığımız gibi yükleme de yapamayız.
  • Şu upload hızlarını 2'den 5'e, 5'tekileri de 10'a çıkartmaları lazım. Zaten Sabahtan akşama kadar upload yapacak değiliz, lazım olduğunda işe yarar. Dosya yedeklerken, Youtube'a video yüklerken kolaylık olur, saatlerce yüklenmesini beklemeyiz.
  • karşim yıl 2020 oldu

castin tivi, tiwiçe döndüğünden beri içim ağlıyo, ne bebeler zengin oldu

yeter gari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Er.Ralp -- 17 Nisan 2020; 8:20:44 >
  • Hanedan35 H kullanıcısına yanıt
    Vodafone u aradığımda bana 16 mbts lik tarifeyi ilk 6 ay 65 TL +modem kirası kalan 18 ay 75 + modem kirası ile vermeyi teklif ettiler.(Büyük ihtimal Süperonline altyapısı üzerinden baktılar)En azından Superonline 80 TL (modem kirası dahil) 20 mbts hız veriyor (bu arada 24 alıyorum).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HeroTech kullanıcısına yanıt
    Oyun oynuyorlar, yayin yapiyorlar, video yukleme platformlarini kullaniyorlar. Tum mesels video yukleyip para kazandiklari servislere hizli erisemedikleri icin. Su donemde bir onemi varmi yok tabiki..

Sorsan herkes proje yukluyor, google drive ve icloud kullaniyor surekli :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 17 Nisan 2020; 13:8:38 >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Ne için kullandığının herhangi bir önemi var mı ve ayrıca kime ne istediği şey için kullanır. Bu kafalar yüzünden zaten 5 mbit upload veriyorlar ya bize. Biraz değişseniz.

Avrupa'da herkes yayın mı yapıyor veya youtuber mı da upload hızları 40-50 mbitten fazla ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BraveHeart -- 17 Nisan 2020; 14:29:23 >
  • Çoğu ISS Upload hızlarını arttırdı fakat KabloNet'te bi hareketlilik yok
    Benimde uydunet ve değerler bu şekilde. Fakat yeterli olduğunu asla düşünmüyorum. Diğer sağlayıcılardan böyle bir hareket gelmişken uydunetin böyle yerinde durması hiç bir açıklama bile yapmaması beni üzüyor.
  • KabloNet ekibi covid-19 nedeniyle karantinada galiba. Yoksa bütün ISS'ler upload hızlarını arttırmışken, "tüketici ödüllü" bir ISS, "banane yhaaa ben arttırmıyorum işte" dememeli. Üstelik KabloNet fiberoptik altyapısını kullanıyoruz ve upload hızımız senelerdir 2mbit. Biraz ayıp olmuyor mu, sayın kablonet? Sen yine simetrik yapma ama en azından 20mbit yap şu upload hızlarını.
  • BraveHeart B kullanıcısına yanıt
    Mesele bunlar degil zaten, mesele altyapi meselesi..

• 1 Hazirana kadar yapılan geçici artış sonuçta, olsa ne olur olmasa ne olur? Çok takılmamak lazım 4 mbps yi 6 mbps yapmışlar bende 50 mbps download hızım var Turknet kullanıyorum. Bir şey farketmiyor yani Superonline gibi köklemediler uploadı yani yaptık demek için yaptılar

Rica ediyorum, bize speedtest sonucunu atar mısın?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NT2L N kullanıcısına yanıt
    Çoğu ISS Upload hızlarını arttırdı fakat KabloNet'te bi hareketlilik yok
    Efendim nedir bu hız? İnternet kafe mi işletiyorsunuz yoksa?
    4mbps download yapmak, gazete okumak vs. için yeterli bir hız.

• Ceza yersem yiyeyim artık gına geldi istanbul küçükçekmecede 30bin kişi yaşayan mahallede 15 yıldır alt yapı çalışması var daha vdsl bile gelmedi oyundaki arkadaşlar sezerciğin eşeğine biner gibi ping alıyorlar benle aynı parayı verip 20 gblik oyunları çay doldurup gelene kadar indiriyor şabanın cama ekmek banması gibi bakıyorum aq sikecem böyle sistemi ben daha left 4 dead 2 de 100 mb lik mod mapı indirirken 10 dk bekliyorum. İşten gelip 2 saat oyuna gireyim diyorum 150 ping veriyor. herkes yalancı paragöz olmuş aga gerekirse belediyeden izin alıp kendi kazımı kendim yapacam kabloları da ben döşerim. beştepeye gidip modem mi yakalım sarayın önünde ya da ttnet binasına gidip lan kablosuyla kendimizi mi zincirleyelim. ben müşteriyim abiler para verip hizmet almak istiyorum o da yok. pc alalım dedik 2 ayda sistem topladım. araba almaya çalışıyoruz 1 ay sonra şasi videoları izliyorum ne hale düştük. bir şeye de artık gönül rahatlığı ile sahip olalım. ver parayı al hizmeti. şu olduğu gün mutlu olacam.

• NT2L N kullanıcısına yanıt

1080p ve 4K video izlemeye yetiyor. Netflix kullanımına uygun.

Bizim sorunumuz download değil upload. Uploadın video izlemek ile âlakası olmadığını biliyorsundur umarım. Benim sorunum upload, yayın için ve google drive vs.

Speedtest Global Index
    Speedtest Global Index – Monthly comparisons of internet speeds from around the world
    https://www.speedtest.net/global-index

Ülkelerin hız ortalamaları. Upload sıralamasında 102. ülkeyiz. İnşallah son hız artırımı bu sıralamayı değiştirmemiştir. Yoksa gerçek sıralamamız daha altlardadır.
    Senin mantığına kalsak teknoloji yerinde saysın. Şu an her şey yeterli insanoğlu için. ISS leri zorlamaz isek ne yeteri kadar altyapıya yatırım yaparlar ne de hızları artırırlar. Çağdaş ülkeler ile arandaki makas açılır. Ülkenin çoğunluğu halen çağdışı kalmış adsl teknolojisini kullanıyor. Zamanında altyapı yatırımı yapılmadığı için fiber internet her yerde yaygın değil. Altyapının kaldırmaması kullanıcıların suçu değil. Çağdaş ülkelerin internet hızı ne ise onu istiyoruz.

• Kablonet ne garip bir firma ya. Yıllardır tek bi çizgi var ne ileri ne geri.. Garipler..
    Mesele altyapı meselesi değil. Altyapı için üretilen çoğu cihaz zaten simetrik olur. Bağlantıları simetriktir hızları simetriktir. Keza yurt dışı bağlantıları ve veri merkezi bağlantıları da simetrik olur. Yani sizin kullandığınız altyapı 100Mbps indirmeyi sorunsuz destekliyorsa 100Mbps yüklemeyi de sorunsuz destekler.
    En kötüsünü ve cihazların en ucuzunu düşünelim. En kötü altyapı cihazında bile 1:2 oranı vardır. 10Gbps indirme kapasitesi varsa 5Gbps de yükleme kapasitesi vardır en kötü ihtimalde. Bu durumda bile siz 100Mbps sorunsuz indirme hızı alabiliyorsanız 50Mbps yükleme hızını da sorunsuz alabilirsiniz. Yani ortada altyapılık bir mesele yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.