Arkadaşlar ben şuan okuduğum okulun yıllığı ile uğraşıyorum. Bu iş için çok uğraştık ve güzel bir tasarım yaptık. Okulumuz Ordu'da ve burada istediğimiz özellikler bize çok pahalıya mal oluyordu. Bir arkadaşımızın tanıdığı vasıtasıyla İstanbul'da bir şirketle görüştük ve uygun bir fiyata anlaştık. Tasarımımızı önce pdf olarak istemişlerdi ama sonradan pdf değil psd olarak istediler. Biz tüm çalışmamızı pdf ye çevirip yollamıştık ve dvdlere çekmiştik. Bu işleri okulun bilgisayarlarında yaptık ve oradan öğretmenlerimiz sağolsun silmişler. Şimdi elimizde pdf ye çevrili 145 sayfa yıllık var ama bize psd lazım. Acil bi şekilde halletmemiz lazım bu işi... pdf yi jpg ye onu da psd ye çevirsek filan diye düşündüm ama bunlar için de uygun program bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. Şimdiden teşekkür ederim..
Pdfzilla yı kullanabilirsin.pdf den bir çok formata geçiş yapabiliyor.Ama psd desteği yok sanırsam.
hocam bu işi o dediğin firma yapar 145 sayfalık bir iş 5 - 10 dakikada biter. Yapmıyorsa verdiği fiyat çok düşük olduğundan yapmıyor olabilir. Ama PDF'i PSD'ye çevirmek için yapacağınız tek şey pdfi fotoşopta açıp psd kaydetmek. Birde bunu aksiyona aktardınızmı bu iş 5 dakikada biter. Ama yıllıkta yazılar varsa neden PSD istediklerini merak ettim doğrusu. Neyse yapacağınız şey basit yani. Fotoşopta aç CMYK modunda 300 dpi olarak sonra psd kaydet tüm olay bu.
hocalarınızın sildiği dosyaları "veri kurtarma" programları ile taratıp, format atışmış olsa bile geri getirebilirsiniz.
çoook çook sonra gelen cevap:
ya ben bu başlığı açtığımı unutmuşum :) yardımlarınız için teşekkürler adamın psd istemesinin nedeni bizm bi yanlışımız olmuştu rgb yapmışız tüm çalışmayı cmyk ya cevirmek için istemişler üzerinden çok zaman geçti pdfleri photoshopta acıp yapmıstık o işi sonra yolladık bastılar aldık filan gayet güzel oldu iş :)