Şimdi Ara

Çok Acil Yardım 2.HDD Bağlama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şu anda benim bilgisayarımın işletim sistemi göçtü. Garip bir virüs nedeni ile. Elimde sata2 hdd si bulunan bir pc ye kendi ata harddiskimi bağlayarak verilerimi kurtarmak istiyorum. Fakat 2. hdd olarak taktığım hdd mi bilgisayar görmüyor. HDD bir sorun yok.
    Sata2 harddisk bulunan bir bilgisayara 2. harddisk olarak ATA bir harddiski nasıl bağlayacam. Jumper ayarlarını nasıl yapmalıyım.
    Teşekkürler

Hocam, bahsettiğin gibi yapıyorum. anakartta tek ide girişi var. Ona da CDROM bağlı idi. onu söktüm ve hdd yi bağladım. Jumper'ı çıkarttıktan sonra biostan 2. bağladığım harddiski görüyorum. boot olarak sata olan yani bilgisayarın kendi harddiski boot olarak açılıyor.
    Fakat Windows XP ekranına geldiğinde sistem otomatik olarak yeniden başlatıyor kendini. Yani windows ekranına geçemiyorum.
    Sistem hatalarında otomatik olarak yeniden başlatılsın seçeneğini kaldırdığımda ise, mavi ekran hatası veriyor.
    Hala tanıtamadım sıyıracam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extacy37 -- 21 Temmuz 2008; 14:31:46 >

• jumperi tamamen çikart.sora IDE kabblosunu al.üstünde 3 tane giris vardir. 2si yan yana biris diger uçtadir.tek basina diger uçta olani anakarta tak.di€er uçtaki bosta kalsin.ortadakini hddye tak.özetlemek gerekirse hddnin jumperini çikarttiktan sonra kablonun en ucuna takarsan master, ortadakine takarsan slave olur master yaparsan sistemi o hddden açar.sistem yoksa diste boot hatasi alirsin.slave baglayinca da sistem olsa bile o diskten sistemi baslatmaz, sadece bilgisayrimda görürsün. umarim yardimci olabilmisimdir
  • bu arada baglantiyi söyledigim gibi yaptiktan sonra biostan boot sekmesine gel. orda harddisk drives die bisey görceksinorda her iki diskide görmen lazim ve sistemi baslatçak olan diski seçiceksin.daha sonra yine boot sekmesi altinda boot devices gibi bisey var.ordan hddyi ilk siraya al.daha dogrusu sira önemli diil ama diskten önceki siralarda sadece cd-dvd olabilir.eger floppy olursa isler karisir.

not:boot devices kisminda tek bi sabit disk görürsün.gördü€ün diskte hdd drives kismindan seçtigin disktir.
    not2:hdd drives menüsü sadece birden fazla hdd bagldiginda çikar. bu veya bunu yerine geçen bi menü(bios türüne gre menüler degisir ben AMI biosa göre anlattim) yoksa bi sorun vardir.bu sorun genelde iyi takilmamis bi ide kablosundan ibarettir...

kolay gelsinn...

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaaann -- 21 Temmuz 2008; 11:08:59 >
  • Master olarak 1. ide kanalına bağlarsan sorun olmaz.+Biostan hard disk devices bölümünde gözükmesi lazım.
  • Hocam, bahsettiğin gibi yapıyorum. anakartta tek ide girişi var. Ona da CDROM bağlı idi. onu söktüm ve hdd yi bağladım. Jumper'ı çıkarttıktan sonra biostan 2. bağladığım harddiski görüyorum. boot olarak sata olan yani bilgisayarın kendi harddiski boot olarak açılıyor.
    Fakat Windows XP ekranına geldiğinde sistem otomatik olarak yeniden başlatıyor kendini. Yani windows ekranına geçemiyorum.
    Sistem hatalarında otomatik olarak yeniden başlatılsın seçeneğini kaldırdığımda ise, mavi ekran hatası veriyor.
    Hala tanıtamadım sıyıracam
  • ala alaa ilginç bi durum zayif bi ihtimal ama psu yetmiyo olabilir.kasa içindeki fanlar›n kablolarini çikartip dene bi
  • Abi sıyırmamak elde mi :D
    sanmıyorum dediğin şey çok zayıf bi ihtimal çünkü 500 watt power var :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS 5 HDMI SORUNU ACİL YARDIM
    geçen hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kabloda filan sorun olabilir.baska kabloyla deneme imkanin varsa öle yap.benim kafama takildi simdi.neden olurki böle bisey.
  • bu arada diger arkadas master olarak baglamani söylemis.sen öyle mi yaptin yoksa?? master hdd ana hdd anlamina gelir.yani sistemin baslatilcagi hddd.ama sen sistemi baska diskten baslaticaksin. o yüzden slave baglaman lazim am olarak nerde reset atiy.mavi ekranda hosgeldiniz yazisini görebiliyomusun?? eger oralarda resetleyosa bi çesit virüs.yasadim biliyorum...pc açilir açilmaz kendini resetliyodu. wiacult.exe mi ne öle bi dosya var.windows üstünde oturum açip kapatmani sagliyo.bu virüste oraya yenlesiyo ve srrekli resetliyo makinayi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.