Şimdi Ara

ÇOK ACİL YARDIM LÜTFEN.Ağustos-2008 erken sevk talebi son hafta !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2007 üni mezunuyum ve sonunda yabancı askerlik şubemden muayene kağıdı aldım
    ve yarın (22-05-2008 tarihinde) askeri hastanede muayene olucam...

Fakat bildiğiniz gibi başvuru için son 3 gün (1nisan-25mayıs).Ben yarın muayeneden sonra askerlik şubesinden durum belgesi ve erken sevk dilekçesi alıcam.
    Aynı gün, aldığım evrakları kütüğümün kayıtlı olduğu şubeye APS ile göndericem.
    Fakat evrakların şubeye ulaşması haftaya Pazartesi gününü bulacakmış (kaynak:ptt).

Kapalı zarftaki dilekçenin üzerinde yarının tarihi (22-05-2008) olucak ama,başvuru süresi dolduktan
    sonra dilekçe yerli şubeye ulaşacak.

Bu durumda başvurum geçerli olucakmı dersiniz?
    Olamayacaksa daha hızlı nasıl gönderebilirim?

• hocam başvuru tarihinden sonra ellerine geçen belgeyi hiçbir resmi kurum kabul etmez. Hele de en disiplinli kamu kuruluşu olan ordu da böyle birşeyin olma ihtimali yok. Kayıtlı olduğun şubeyi ara, belki fax kabul ederler. Ama o da zor bir ihtimal. En mantıklısı lazım olan belgelerini alıp şubeye gitmen. Bugün Çarşamba. Cuma ya kadar Türkiye nin en doğusundan en batısına gidilir. bence işini sakata sokma. Fax ı kabul ederiz deseler bile. Bu aralar şube kalabalık olur. Faxın arada kaynar ,sonra birşey iddia edemezsin.
  • tekrar merhaba.
    istanbul'un -belki de- en yoğun askerlik şubesinde ve
    ayrıca muayene için gittiğim askeri hastanede
    yaşamış olduğum uzuuun sıralar ve
    sinir katsayısı yüksek geçmek bilmez saatlerden sonra
    kendimi ÇOK ŞANSSIZ addetmeye başlamıştım ki ...

işim en son güne, yani 23 mayısa, kaldı.
    NŞA'da (bkz: Güneş altında, 35'C sıcaklık, 1.5 ATM basınç ve
    herkesin sorularını yanıtlamaya çalışan bir nöbetçi çavuş :) )
    göndereceğim dilekçe süre dolduktan sonra yerli şubeme ulaşıyordu, APS ile tabiki.

Amaaa,
    yerli askerlik şubemi aradım ve onlar bana dilekçemi faksla da gönderebileceğimi söylediler.
    Ben de zaman kaybetmeden gönderdim.Aradım sordum.Ellerine de ulaşmış.
    Üstelik dilekçenin aslı değil fotokopisini göndermiş olmam da sorun değilmiş.

Şimdi inşallah askerlik yolu gözükecek- öyle umuyorum-.
    Ve askerliği aradan çıkardıktan sonra da daha iyi iş fırsatları yakalayabilirim-öyle umuyorum-.
    Çok mutluyum.Allahım sana 1000lerce kez şükür olsun.
    Darısı sizin başınıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h_orion -- 23 Mayıs 2008; 17:36:45 >

• haydi hayırlısı bakalım.
    valla gitmek için az zamanımız kaldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: h_orion

tekrar merhaba.
    istanbul'un -belki de- en yoğun askerlik şubesinde ve
    ayrıca muayene için gittiğim askeri hastanede
    yaşamış olduğum uzuuun sıralar ve
    sinir katsayısı yüksek geçmek bilmez saatlerden sonra
    kendimi ÇOK ŞANSSIZ addetmeye başlamıştım ki ...

işim en son güne, yani 23 mayısa, kaldı.
    NŞA'da (bkz: Güneş altında, 35'C sıcaklık, 1.5 ATM basınç ve
    herkesin sorularını yanıtlamaya çalışan bir nöbetçi çavuş :) )
    göndereceğim dilekçe süre dolduktan sonra yerli şubeme ulaşıyordu, APS ile tabiki.

Amaaa,
    yerli askerlik şubemi aradım ve onlar bana dilekçemi faksla da gönderebileceğimi söylediler.
    Ben de zaman kaybetmeden gönderdim.Aradım sordum.Ellerine de ulaşmış.
    Üstelik dilekçenin aslı değil fotokopisini göndermiş olmam da sorun değilmiş.

Şimdi inşallah askerlik yolu gözükecek- öyle umuyorum-.
    Ve askerliği aradan çıkardıktan sonra da daha iyi iş fırsatları yakalayabilirim-öyle umuyorum-.
    Çok mutluyum.Allahım sana 1000lerce kez şükür olsun.
    Darısı sizin başınıza.

Aslında bu kadar hevesli olupta işleri son gğne bırakmasaydın keşke neyse ama en azından yiende bi problem çıkmamış ağustos döneminde askersin diyebiliriz şimdiden hayırlı olsun bende geçen sene bu zamanlarda aynı sıkıntılarla boğuşuyodum ama netice itibariyle geldi geçti hepsi bitti çok şükür

• ekstra bir soru daha.

ben yerli askerlik şubeme (onların bilgisi dahilinde)
    askerlik durum belgemi ve erken sevk dilekçemi FAKSla gönderdim.

Telefonda konuştuğum görevli bana "SADECE ERKEN SEVK DİLEKÇE" mi
    göndermemin yeterli olduğunu söylediysede -sonuç olarak- her iki evrak da ellerine ulaştı .

Şimdi, doğrusu nedir?

1)asalın web sitesinde her ikisini de göndermek gerektiği yazıyor...
    2)Bana "sadece erken sevk dilekçesi yeter" diyen kişi ise bir 'asal' memuru...
    Şimdi eğer kendi bildiğini yapar ve sadece erken sevk dilekçemi işleme koyarsa
    eksik bir durum olurmu?
    Yoksa gerçekten sadece erken sevk dilekçesi yetermi?

Bilenler, yardım lütfen !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h_orion -- 26 Mayıs 2008; 9:58:19 >
  • ben de birşey merak ediyorum. 2007 mezunuyum. 2 senelik tecil hakkımı kullandım. Fakat tecil bozdurup askere gitmek istiorum agustos ayında. Geç mi kaldım basvurmak için? Aslında yabancı askerlik şubesini telefonla aradıgımda haziranın 2. yada 3. haftasına kadar dilekçeni ankaraya gönderebilirsin dedi. geç kalmamışımdır umarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CHE

ben de birşey merak ediyorum. 2007 mezunuyum. 2 senelik tecil hakkımı kullandım. Fakat tecil bozdurup askere gitmek istiorum agustos ayında. Geç mi kaldım basvurmak için? Aslında yabancı askerlik şubesini telefonla aradıgımda haziranın 2. yada 3. haftasına kadar dilekçeni ankaraya gönderebilirsin dedi. geç kalmamışımdır umarım.

normalde 1nisan-25mayıs tarihleri arasında YERLİ askerlik şubene bahsettiğin işlem için başvurabilirdin.
    Fakat artık 25mayıs tarihini geçtik.

Şimdi eğer hala kararlıysan, 1-15 Haziran tarihleri arasında ANKARAya erken sevk dilekçesi
    ve askerlik durum belgeni gönderebilir yada istersen elden başvurabilirsin.

Anladığım kadarıyla: Her şehire belirli sayıda kontenjan ayrılıyor.Örneğin Batman'a 50; İtanbul'a 250 falan.
    Sen normal tarihlerde başvurursan, YERLİ şubene ayrılan yukarıdaki kontenjandan faydalanıyorsun.
    Normal süre bittiğindeyse ANKARAya başvuruyorsun. 'Hala' boş kontenjan varsa yerleştirmeler devam ediyor.Ama bu durumda mesela, Konyadaki boş kontenjana Trabzondan başvuran birisi yerleştirilebiliyor.
    Kısacası, YERLİ şubene başvurursan erken gitme olasılığın daha yüksek.

• Merhaba arkadaslar ;

2007 eylülde askerliğimi tecil ettirmiştim.şimdi tecili geri aldırdım Nisan ayında.tecili aldırırken Kasımda gidersin askere dediler.fakat Kasıma cok var ben Ağustos celbinde gitmek istiyorum.Erken sevk dilekçesini ne zaman göndermem gerekiyor...Birde Kargoyla göndersem olur mu ?
  • Yaws ben de 2008 ağustos için erken sevk dilekçesi verdim hem de 20 haziran cuma günü verdim sordum inş çıkar dediler yane süre doldu falan demediler sadece 30 haziran pazartesi gibi belli olacağını söylediler bu konuda bi sıkıntı yok herhalde
  • slm dilekçeni ankara asla mı gönderdin 30 haziranda belli olur diye kim dedi
  • 30 hazirana kadar Ankara Asal'a başvurabiliyorsunuz. Artık çıkar çıkmaz oradan belli oluyormuş. Bende 18 haziranda yolladım. Bakalım sonuç ne olacak.
  • bu bahsettiğiniz tarihler erler için mi yoksa yedek subay adayları için mi
  • 20 haziran da başvurdum ve çıktı sonuçlar belli olmuş arayın şubesinizi öğrenin arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sunset Rider

20 haziran da başvurdum ve çıktı sonuçlar belli olmuş arayın şubesinizi öğrenin arkadaşlar

arkadaşım yedek subay mı, kısa dönemmi gidiyoırsun yoksa 15 ay er mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.