Dün eve geldim. Bilgisayarıma win 7 yüklemek istedim 10 hic güzel değil bana göre. Yüklemeden önce Pc sıfırlayayım dedim. Ayarlardan kurtarma bölümünden sıfırlaya girdim herseyi kaldır yaptım. Bilgisayar 1 kere yeniden başladı ve bidaha açılmadı ve halada açılmıyor. Kasası çalısıyor ısıklar yaniyor fanlar calisiyor ses geliyor monitor sipsiyah oldu baska montir ve kablolara bagladim hala ayni sifirlarken elektrikte gitmedi. Acaba yardim edermisiniz. BIOS menuyede girmiyor normalde f2 yapardim girerdi girmiyor ne boot menuye nede bios menuye.
.Edit: Servise verdim bilgisayarı kadın yalandan telefonla konusmus gibi yaptı. Ve bana dediki anakart arizakı böyl3 bir ihtimal varmi acil yardim edin. Sifirlarken elektrikte gitmedi kapatmadim a pc yi
Selamlar.
Anakartın arızalı olma ihtimali % 0.001 değerlendirin bunu bence .
Bir tane usb bellek bul. 8 GB yeterli olacaktır. Bir arkadaşının evine veya internet kafeye gidip win 7 iso indir ve usb belleğe yaz. Iso to usb gibi basit programlar yardımcı olacaktır. Bilgisayarını kendin formatla.
Bios pilini çıkar 5 dk bekle sonra tak bakim nolcak
Simdi hatirladim da ben bios update de yaparken %89 da donmustu. Iptal ettim oyle sifirlama islemini baslattim acaba ondan mi acilmiyor ama iptal ettigim de gayet calisiyordu pc
mfsaydam
kullanıcısına yanıt
Simdi hatirladim da ben bios update de yaparken %89 da donmustu. Iptal ettim oyle sifirlama islemini baslattim acaba ondan mi acilmiyor ama iptal ettigim de gayet calisiyordu pc Ne yapabilirim?
mfsaydam
kullanıcısına yanıt
Simdi hatirladim da ben bios update de yaparken %89 da donmustu. Iptal ettim oyle sifirlama islemini baslattim acaba ondan mi acilmiyor ama iptal ettigim de gayet calisiyordu pc Ne yapabilirim?
mfsaydam
kullanıcısına yanıt
FerdiY99F
kullanıcısına yanıt
Aynisini yapmistim onceden win 7 yuklu usb de ama bios update yaparken %89 da donmustu iptal etmistim acaba ondan mi acilmiyor?
MehmetSSC
kullanıcısına yanıt
Pcnin elektiriğini kes kabloyu çıkar. Sonra bios pilini çıkar 10 dk falan bekle daha sonra tekrar tak aynı şekilde yerine sonrada açarsın normal olarak googleye yaz bios pili nasil cıkar diye 2dklik iş zaten. Eğer dediklerimi uygularsan bişey olmaz ben yapmıştım overclock yaparken oldu. Bios pilini cıkarinca bios ayarlari sifirlanir.
Peki simdi ben pc yi servsie verdim 10 gun sonra azami is gunu suresi dolacak servisi bekleyeyim mi yoksa pc yi isteyeyim mi?
MehmetSSC
kullanıcısına yanıt
Ben olsam alirim sorunu anlarim kendim yaparim. Boylelikle pc hakkinda bilgin gelisir ama sen bilirsin kendine guveniyorsan al cozumunu bulursun biosla alakali deilse. Foruma bak nerdeyse her konudan cozum var ztn. Dedigim gibi ben olsam alirim ama senin alip almaman guvenine bagli. Bios pili kesin cozum deil potansiyel cozum
Anladim guveniyorum kendimede bilgisayarcinin birine sordum yeni bios yazilir dedi onuda diplomasi olan birine gotur yazar dedi kendi yapamiyormus kararsiz kaldim
MehmetSSC
kullanıcısına yanıt
Olabilir o kadarini bilmiyorum
Direkt HDD söküp biosa girip girmediğine baksaydın HDD gümleme ihtimali oldukça yüksek. HDD söktüğünde biosa girebiliyor olmalısın. Anakart arızası ihtimalini arkadaş doğru yazmış zaten :D
Bios yazarken bilgisayar kapatılmaz. Bios çökmüş ve yeniden bios yazılması gerekiyor. Bırak herkes kendi işini yapsın servis yapar hemde temizler.
emc-2
kullanıcısına yanıt
Ama servise bios hakkinda bisey soylemedim sonradan bilgisayerci oyle dedim aklima geldi
emc-2
kullanıcısına yanıt
Bide Casperin sersivi cok sorumsuzca davraniyorlar her seferinde istanbula gonsrirriz diyip para talep adiyolar arkadasim pc si laptoptu 5400 e almistik fan temizligi ve batarya gemizligi icin verdik tekrar istanbul dediler 4250 tl ucret talep ettiler
quote:
Orijinalden alıntı: MehmetSSC
Bide Casperin sersivi cok sorumsuzca davraniyorlar her seferinde istanbula gonsrirriz diyip para talep adiyolar arkadasim pc si laptoptu 5400 e almistik fan temizligi ve batarya gemizligi icin verdik tekrar istanbul dediler 4250 tl ucret talep ettiler
Garanti süresi devam ediyorsa, hiç bir servis para talep etmez. Laptopta sıvı teması ve ya darbe var ise ücretli işlem yapılır. Teknik servis zaten ne olduğu anlar ve ona göre işlem yapar. Sizin garantiniz var mı eğer yoksa zaten ücretli işlem yaparlar.
emc-2
kullanıcısına yanıt
Garantisi var kasa açılmış dediler oysaki kasa açılmamıştı teşhir ürün faturada yazıyor bu sonradan tamam bişey olmaz dediler. Peki parça değişimini, yada yazılım atmayı da ücretli mi yapıyorlar?