Şimdi Ara

çok basit bir elektrik devresi çizimi lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar bana bir elektronik devresi lazım kısaca soyle anlatayım bende bir tane rc araba var bu arabının altına reşit led döşeyecegim ama ustune bir tane batarya koymam gerekli aracın on farı + ucundan tetikleme ucu olarak yapmam lazım on far 1 adaptorden besleniyor 2 adaptor ise sadece şerit ledi besleyecek bu şekilde bir devre rica ediyorum

en kısa halı on led yandımı 2. adaptorden şerit led yanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturk_mirac -- 22 Kasım 2009; 2:15:18 >

• ön ledler çıkarılacaksa onun voltajını tetikleyici olarak kullanabilirsin böle devreler mevcut biras araştırma aparsan bulabilirsin ben sana kaba örnek vereyim röleli devreler. kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: akak93

ön ledler çıkarılacaksa onun voltajını tetikleyici olarak kullanabilirsin böle devreler mevcut biras araştırma aparsan bulabilirsin ben sana kaba örnek vereyim röleli devreler. kolay gelsin

cvp için ilk önce tşkler ama arac benzinli oldugu için adaptor bujileri besliyor o adaptore fazla yük vermek demek ateşlemeyi duşurmek demek ve hızda kayıp demek transistor beyz ucuna belli bir voltaj verince emiter kollektor arası enerji geciyordu boyle devre yapmak istiyorum bude lise bilgim bilseden sonra bırakınca kalıyorsun işte oyle transistor modeli felan lazım :(
  • sana kolay bir yol söyleyeyim ama öncelikle ön farlar flamenli ampulmü eğer öyleyse biraz zor olabilir dediğim çünkü voltajlar 1.5-2 arası değişir eğer led ise bunu küçük bir röleye bağlarsan (tabi yeterli değerlerde) ön far yandığında röle pasif bacaktan aktif bacağa geçecektir eğer böyle bir şey değilde elektronik röle istersen tabiki transistör ile sürülen sana bulabilirim. Seçim senin kolay mı olsun zahmetlisinden mi olsun ¿¿¿
    ve bir şey daha eklemek istiyorum eğer röle koyarsan belki ilerde elektro mıknatısın çıkardığı ses rahatsız edebilir onuda söylemek istemiştim.
    kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: akak93

sana kolay bir yol söyleyeyim ama öncelikle ön farlar flamenli ampulmü eğer öyleyse biraz zor olabilir dediğim çünkü voltajlar 1.5-2 arası değişir eğer led ise bunu küçük bir röleye bağlarsan (tabi yeterli değerlerde) ön far yandığında röle pasif bacaktan aktif bacağa geçecektir eğer böyle bir şey değilde elektronik röle istersen tabiki transistör ile sürülen sana bulabilirim. Seçim senin kolay mı olsun zahmetlisinden mi olsun ¿¿¿
    ve bir şey daha eklemek istiyorum eğer röle koyarsan belki ilerde elektro mıknatısın çıkardığı ses rahatsız edebilir onuda söylemek istemiştim.
    kolay gelsin

ses sorun degil :D zaten araba oldukca yüksek sesle calışıyor ama led 1.5volt yanıyordu yanlış hatırlamıyorsam 1.5 volt ile röleyi nasıl enerjileyecegim ???

arac hakkında bilgiyi siteden alabilirsin

http://www.bunlarsuper.com/product_info.php/cPath/4_46/products_id/118

• aşağıdaki bilgileri verirsen yardım ederim.

ön farların voltajı,
    şerit led'in çalışma voltajı,
    şerit led'in toplam çektiği akım,
  • quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

aşağıdaki bilgileri verirsen yardım ederim.

ön farların voltajı,

şimdi ön farların 1.5volt(1 aküden besleniyor)
    şerit led 12volt (2 aküden beslenecek)
    akımı bilmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ledse 3,2 - 3v arasıdır akım düşüktür bu yüzden tetikleyici kullanmak daha makul olur bence
  • Ön lambadan alacağınız tetikleme gerilimi 1.5V ise aşağıdaki devre uygundur.far devresinden çekeceğeiz akım 12 mA civarındadır.
    4-5 volttan daha fazla olsaydı, daha güzel bir çözüm olabilirdi, far aküsünden sıfır akım çekerek halledilebilirdi.

quote:

Orijinalden alıntı: ozturk_mirac

quote:

aşağıdaki bilgileri verirsen yardım ederim.

ön farların voltajı,

şimdi ön farların 1.5volt(1 aküden besleniyor)
    şerit led 12volt (2 aküden beslenecek)
    akımı bilmiyorum

• valla helal olsun nowanda usta bende böyle birşeyler demiştim ama kafayı röleye çevrilince kaldı böyle
  • quote:

bu triyaktan önceki direnç 47 ohm mu k mı¿
  • direnç 47 ohm. ledlerin çekeceği akım yüksekse , transistör ısınabilir. duruma göre bir soğutucu takarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 23 Kasım 2009; 15:36:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.