Şimdi Ara

ÇOK ÇOK ACİL ŞEREF CAN ENGİN HAYATİ BİR MESELE LÜTFEN DUYARLI OLALIM (308. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.194
Cevap
0
Favori
230.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ŞEREF CAN IN KAÇIRILMASI BİZLERİN DAVASIYDI VE MUTLULUĞUMUZU ÇOK GÖRMEYİN.AYRICA LÜBNANDA ÖLEN ÇOCUKLARA ÜZÜLMEDİĞİMİZİ NASIL ANLAYABİLDİNİZ MERAK EDİYORUM.

+HİÇBİR ÇOCUK, LÜBNANDAKİLER DE DAHİL ÖNEMSENME HİYERARŞİSİNE TABİ TUTULAMAZ.ONLARIN HEPSİ MELEKTİR TÜM İNSANLARIN VE BİZİM GÖZÜMÜZDE DE.HEPSİ İÇİN DE ÇABA GÖSTERİRİZ.

LÜTFEN BURADA ÖNEMSEMEDİĞİNİZ BİR KONUDA ZAMAN HARCAYACAĞINIZA DAHA ÖNEMLİ KONULARDA FAALİYETLER GÖSTERİN.BİZ BİR UCUNDAN TUTTUK VE KAZANDIK.İNŞALLAH TÜM DÜNYA OTURDUĞU KULAKLARININ ÜZERİNDEN KALKAR DA LÜBNANDAKİ BEBEKLERİMİZ İÇİN DE BİRŞEYLR YAPAR.
  • "ben demiştim" hoş bir cümle değil ama "Şerefcan bulununca damlarlar" diye, özellikle savaş ay için "ben demiştim"
  • quote:

Orjinalden alıntı: kirmizi81

ŞEREF ŞUAN EVİNDE ARKADAŞLAR.
    VE ŞU HAFTALARDIR CEVAP ALAMADIĞIMIZ SAVAŞ AY ABİMİZ DE DAMLAMIŞ ODA ORDAYMIŞŞ...

Ondan da bu beklenirdi. Daha önce farklı şeyler de kulağıma gelmişti bu şahısla ilgili.
    Neyse Şeref Can bulundu ya gerisi faso fiso.

• quote:

Orjinalden alıntı: wil

ŞEREF CAN IN KAÇIRILMASI BİZLERİN DAVASIYDI VE MUTLULUĞUMUZU ÇOK GÖRMEYİN.AYRICA LÜBNANDA ÖLEN ÇOCUKLARA ÜZÜLMEDİĞİMİZİ NASIL ANLAYABİLDİNİZ MERAK EDİYORUM.

+HİÇBİR ÇOCUK, LÜBNANDAKİLER DE DAHİL ÖNEMSENME HİYERARŞİSİNE TABİ TUTULAMAZ.ONLARIN HEPSİ MELEKTİR TÜM İNSANLARIN VE BİZİM GÖZÜMÜZDE DE.HEPSİ İÇİN DE ÇABA GÖSTERİRİZ.

LÜTFEN BURADA ÖNEMSEMEDİĞİNİZ BİR KONUDA ZAMAN HARCAYACAĞINIZA DAHA ÖNEMLİ KONULARDA FAALİYETLER GÖSTERİN.BİZ BİR UCUNDAN TUTTUK VE KAZANDIK.İNŞALLAH TÜM DÜNYA OTURDUĞU KULAKLARININ ÜZERİNDEN KALKAR DA LÜBNANDAKİ BEBEKLERİMİZ İÇİN DE BİRŞEYLR YAPAR.

DESTEĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM WIL.İNSANLARI ANLAMAK GERÇEKTEN ZOR.NEYSE BİZ BAYRAMIMIZA BAKALIM.ŞEREFCAN ANNESİYLE VE BABASIYLA BİRLİKTE ŞİMDİ

• quote:

Orjinalden alıntı: falkonxlife

BEN BUNUNLA İLGİLİ NELER YAZMIŞTIM ALLAHAŞKINA 3 4 SAYFA GERİYE GİDİN

KIRMIZI81 DİYECEK KELİME BULAMIYORSUN DEĞİLMİ

İSTERSEN SENDE BENİM GİBİ BİR LAVOBAYA GİT KUSARSAN RAHATLARSIN DOSTUM

SANA PM ATTIM FALKONXLİFE
  • ASLI70 SAĞOL AÇIKLIK GETİRDİĞİN İÇİN.GALİBA HEPİMİZİN SİNİRLERİ BOZULDU BİRDE UYKUSUZLUK EKLENİNCE BİRDE BİRİNDEN TELEFON ALDIM BAK SEN HERKESİ ARAYIP YARDIM EDELİM DİYORDUN YA ETSEYDİK .NOLURDU? GİBİSİNE AĞZININ PAYINI VERDİM.BİR HİKAYE VARDIR BİRLİRMİSİNİZ.
    NEMRUT HZ.İBRAHİMİ ATEŞE ATMAK İÇİN 10 GÜNLÜK YOLDAN SICAĞI HİSSEDİLECEK ŞEKİLDE ATEŞ YAKTIRIR. HZ İBRAHİM ATEŞİN ORTASINDADIR.KÜÇÜK BİR KUŞ GAGASIYLA SU TAŞIMAKTADIR .BÜYÜK KUŞLARDAN BİRİSİ DERKİ ;SEN KÜÇÜCÜK GAGANLA BU ATEŞİ SÖNDÜREBİLECEĞİNİ Mİ SANIYORSUN?
    KÜÇÜK KUŞ ŞU CEVABI VERİR; MAKSAT SAFLAR BELLİ OLSUN.

BU KUŞ BÜLBÜLDÜR VE CENABI HAK BÜLBÜLE BU DAVRANIŞINDAN DOLAYI BİZLERİN BİLMEDİĞİ İSİMLERİNİ ZİKRETMESİNİ BAHŞEDER.O GÜZEL GÜZEL ÖTERKEN ALLAHIN İSMİNİ ZİKREDİYORDUR.
    DAHASI VARMI? SAFLAR BELLİ OLMUŞ ŞEREF CAN DUALARIN VE İYİ NİYETLİ CANLAR SAYESİNDE KURTULMUŞTUR.SAFIMIZ BELLİDİR.NİYETLER HALİS OLUNCA TAKTİRİ ALLAHA BIRAKIYORUZ.DUA VE İZZET İLE..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperenzeynep -- 2 Ağustos 2006; 15:21:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kirmizi81

ŞEREF ŞUAN EVİNDE ARKADAŞLAR.
    VE ŞU HAFTALARDIR CEVAP ALAMADIĞIMIZ SAVAŞ AY ABİMİZ DE DAMLAMIŞ ODA ORDAYMIŞŞ...

AÇMASALARDI KAPIYI
    HATTA AÇIP SURATINA KAPATSALARDI
    ATTIĞIM 500 MEİLE YAZIK VALLAHİ

• YAA ARKADASLAR HEMEN ARAYIN TURGAY YADA TUNCAY BEYİ SÖYLEYİN SAVAŞ AY AULASMAK İÇİN YAPTIKLAARIMIZI DA ONA CEVAP VERMESİNLER..BEN ARICAM AMA BIKTI ADAM BENDEN AKSAM ÜSTÜ ARAR SÖYLERİM....LÜTFEN HADİ ARAYIN BİRİNİZ LÜTFENNN...
  • ALPERENZEYNEP YAZIN ÇOK ŞEYLER ANLATTI BE

SİZİN GİBİ İNSANLARLA AYNI SAFTA OLMAK BENİ ONURLANDIRDI YA
  • Orjinalden alıntı: opr

Orjinalden alıntı: AYSEEFE

Orjinalden alıntı: sevin2217

ARKADASLAR ŞİMDİ TURGAY BEYİ ARADIM FORUMA ACIKLAMA YAPIN DEDİM MERAK EDİYORUZ DEDİM BANA SUNLARI SÖYLEDİ: ŞEREF CAN ALDIK EVE DOĞRU YOLA ÇIKTIK EVİMİZE GİDİYORUZ.ŞEREF CAN ÇOK İYİ,SAĞLIĞI COK İYİ.HERŞEY YOLUNDA MERAK ETMEYİN DEDİ.SİZİ HATIRLADIMI GÖRÜNCE DEDİM..TABİKİ HATIRLADI HİÇBİRİMİZİ UNUTMAMIŞ DEDİ.YANINIZDA MI ŞU AN DEDİM.ARKADAKİ ARABADA ANNESİNİN KUCAĞINDA DEDİ..MERAK ETMEYİN HER ŞEY ÇOK GÜZEL DEDİ...BİRAZ ZAYIFLAMIŞ YÜZEYSEL OLARAK AMA PROBLEM DEĞİL EVE GİDİNCE TEKRAR KONUŞURUZ DEDİ...SESİ DE ÇOK KEYİFLİ VE MUTLUYDU..GAZAMIZ BİR KEZ DAHA MUBAREK OLSUN .....

ABUK SUPUK YORUM EKLEYENLERE
    LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN VE MÜMKÜNSE
    İKİLEYİN

sen burdan kimseyi koamazsın sen kimsin önce onu cevapla daha yeni geldiniz buraya bir şerefcan tutturdunuz milyonlarca inasnın merhamet duyguları ile oynandı sonuç ne oldu çocuğun nerde olduğunu annesi ya annesi biliyomuş böle bişey varmı suçlu o ve ya herneyse banane ama sizler burdan kimseyi kovamazsınız dh herkeze açıktır

[/

BENİM KİMSEYİ KOVDUĞUM YOK ARKADAŞ BİR AİLENİN ŞEREFİYLE BUKADAR OYNANMAZ

ESKİ DOSTLAR HEPİNİZ HOŞÇAKALIN BU FORMDA DAHA FAZLA DURMANIN BİR ANLAMI KALMADI SANIRIM.

• alperenzeynep..Hikayen çok güzel..bir daha beni, yaptıklarımdan dolayı alaya alacak birisi çıkarsa, sakin sakin bu hikayeyi anlatacağım :)

anlamzsa şaka şaka... :)
  • Orjinalden alıntı: AYSEEFE

Orjinalden alıntı: opr

ARKADASLAR ŞİMDİ TURGAY BEYİ ARADIM FORUMA ACIKLAMA YAPIN DEDİM MERAK EDİYORUZ DEDİM BANA SUNLARI SÖYLEDİ: ŞEREF CAN ALDIK EVE DOĞRU YOLA ÇIKTIK EVİMİZE GİDİYORUZ.ŞEREF CAN ÇOK İYİ,SAĞLIĞI COK İYİ.HERŞEY YOLUNDA MERAK ETMEYİN DEDİ.SİZİ HATIRLADIMI GÖRÜNCE DEDİM..TABİKİ HATIRLADI HİÇBİRİMİZİ UNUTMAMIŞ DEDİ.YANINIZDA MI ŞU AN DEDİM.ARKADAKİ ARABADA ANNESİNİN KUCAĞINDA DEDİ..MERAK ETMEYİN HER ŞEY ÇOK GÜZEL DEDİ...BİRAZ ZAYIFLAMIŞ YÜZEYSEL OLARAK AMA PROBLEM DEĞİL EVE GİDİNCE TEKRAR KONUŞURUZ DEDİ...SESİ DE ÇOK KEYİFLİ VE MUTLUYDU..GAZAMIZ BİR KEZ DAHA MUBAREK OLSUN .....

İKİLEYİN

sen burdan kimseyi koamazsın sen kimsin önce onu cevapla daha yeni geldiniz buraya bir şerefcan tutturdunuz milyonlarca inasnın merhamet duyguları ile oynandı sonuç ne oldu çocuğun nerde olduğunu annesi ya annesi biliyomuş böle bişey varmı suçlu o ve ya herneyse banane ama sizler burdan kimseyi kovamazsınız dh herkeze açıktır

[/

ESKİ DOSTLAR HEPİNİZ HOŞÇAKALIN BU FORMDA DAHA FAZLA DURMANIN BİR ANLAMI KALMADI SANIRIM.

AYŞEEFE BU ÜZÜCÜLER GELİP GEÇİCİ LÜTFEN SEVİNCİNİ DOYA DOYA YAŞA VE GÖNÜL DOSTLARINDAKİ YERİNİ BIRAKMA.

• quote:

Orjinalden alıntı: alperenzeynep

ASLI70 SAĞOL AÇIKLIK GETİRDİĞİN İÇİN.GALİBA HEPİMİZİN SİNİRLERİ BOZULDU BİRDE UYKUSUZLUK EKLENİNCE BİRDE BİRİNDEN TELEFON ALDIM BAK SEN HERKESİ ARAYIP YARDIM EDELİM DİYORDUN YA ETSEYDİK NOLURDU GİBİSİNE AĞZININ PAYINI VERDİM.BİR HİKAYE VARDIR BİRLİRMİSİNİZ.
    NEMRUT HZ.İBRAHİMİ ATEŞE ATMAK İÇİN 10 GÜNLÜK YOLDAN SICAĞI HİSSEDİLECEK ŞEKİLDE ATEŞ YAKTIRIR. HZ İBRAHİM ATEŞİN ORTASINDADIR.KÜÇÜK BİR KUŞ GAGASIYLA SU TAŞIMAKTADIR .BÜYÜK KUŞLARDAN BİRİSİ DERKİ ;SEN KÜÇÜCÜK GAGANLA BU ATEŞİ SÖNDÜREBİLECEĞİNİ Mİ SANIYORSUN?
    KÜÇÜK KUŞ ŞU CEVABI VERİR; MAKSAT SAFLAR BELLİ OLSUN.

BU KUŞ BÜLBÜLDÜR VE CENABI HAK BÜLBÜLE BU DAVRANIŞINDAN DOLAYI BİZLERİN BİLMEDİĞİ İSİMLERİNİ ZİKRETMESİNİ BAHŞEDER.O GÜZEL GÜZEL ÖTERKEN ALLAHIN İSMİNİ ZİKREDİYORDUR.
    DAHASI VARMI? SAFLAR BELLİ OLMUŞ ŞEREF CAN DUALARIN SAYESİNDE KURTULMUŞTUR.SAFIMIZ BELLİDİR.NİYETLER HALİS OLUNCA TAKTİRİ ALLAHA BIRAKIYORUZ.DUA VE İZZET İLE..

YÜREĞİNE SAĞLIK ARKADAŞIM .BİZİM SAFIMIZ BELLİ VE ALLAH'IN İZNİYLE BİZ BU DAVADAN ALNIMIZ AÇIK ÇIKTIK.

• ALPERENZEYNEP
    ALLAH SENDEN RAZI OLSUN. SEN O BEBEK İÇİN AĞLAYANLARDAN BİRİSİN. SEN DUALARINI EKSİK ETME NE OLUR.
  • ALPERENZEYNEP HİKAYEN ÇOK GÜZEL... ELİNE SAĞLIK.....
    NİYET HAYIR OLUNCA AKİBETTE HAYIR OLUYOR İŞTE...
    VALLAHA NE DİYEYİM..
    RABBİM BEN SENİ ÇOK ÇOK ÇOOOOK SEVİYORUM...
  • Bizim milletimiz ne kadar meraklıymış böyle şeylere?
    Yazık yazık çok yazık.
    Oysa daha bir kaç hafta önce 'kaçırılan bir çocuktan' bahsedince 'bulamazsınız, boşverin' diyerek umutları yıkıyorlardı.
  • Orjinalden alıntı: AYSEEFE

Orjinalden alıntı: opr

İKİLEYİN

[/

CANIM BENİM BU İNSANLAR İÇİN DEĞMEZ SEN BİZİMLESİN.GÖNÜL DOSTU ŞEREFCAN İÇİN AZ ŞEYMİ YAPTIK.HADİ PES ETMEK YOK SIRADA DAHA İLAYDA VAR.BİZDE BIRAKIRSAK GERİDE KALANLARA KİM YARDIM EDECEK.MEYDANI BU İNSANLARA BIRAKMAYALIM TAMAMMI.

• HADİ BİR HİKAYE DAHA BUDA HİÇ BİRŞEYİN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ OLMADIĞIYLA ALAKALI.EMİNİM HOŞUNUZA GİDECEK .SAVAŞ AĞA ROPÖRTAJ KOPARMAYA ÇALIŞA DURSUN BİZDE BİRAZ SAKİNLEŞELİM..

KISSADAN HİSSE..

Murat Han (III. Murat) o gün bir hoştur. Telaşeli görünür. Sanki bir şeyler söylemek ister, sonra vazgeçer. Neşeli deseniz değil, üzüntülü deseniz hiç değil. Veziriazam Siyavuş Paşa sorar:
    - Hayrola efendim, canınızı sıkan bir şey mi var?

- Akşam garip bir rüya gördüm.

- Hayırdır inşallah.

- Hayır mı, şer mi öğreneceğiz.

- Nasıl yani?

- Hazırlan dışarı çıkıyoruz.

Ve iki molla kılığında çıkarlar yola. Görünen o ki padişah hâlâ gördüğü rüyanın tesirindedir ve gideceği yeri iyi bilir. Seri ve kararlı adımlarla Beyazıd’a çıkar, döner Vefa’ya. Zeyrek’ten aşağılara sallanır. Unkapanı civarlarında soluklanır. Etrafına daha bir dikkatli bakınır. İşte tam o sıra, orta yerde yatan bir ceset gözlerine batar. Sorarlar ‘Kimdir bu?’ Ahali ‘Aman hocam hiç bulaşma.’ derler, ‘Ayyaşın, meyhur’un biri işte!’

- Nereden biliyorsunuz?

- Müsaade et de bilelim yani. Kırk yıllık komşumuz.

Komşular öfkelidir

Bir başkası tafsilata girer. ‘Biliyor musunuz?’ der, ‘Aslında iyi sanatkârdır. Azaplar Çarşısı’nda çalışır, nalının hasını yapar. Ancak kazandıklarını içkiye, fuhşa harcar. Hem şişe şişe şarap taşır evine, hem nerede namlı mimli kadın varsa takar peşine.’ Hele yaşlının biri çok öfkelidir:

‘İsterseniz komşulara sorun.’ der, ‘Sorun bakalım, onu bir kere olsun cemaatte gören olmuş mu?’

Hasılı mahalleli döner ardını gider. Bizim tebdil-i kıyafet mollalar kalırlar mı ortada. Tam vezir de toparlanıyordur ki padişah önünü keser.

- Nereye?

- Bilmem. Bu adamdan uzak durmayı yeğlersiniz sanırım.

- Millet bu, çeker gider. Kimseye bir şey diyemem. Ama biz gidemeyiz. Öyle veya böyle tebaamızdır. Defnini tamamlasak gerek.

- İyi ya, saraydan birkaç hoca yollar, kurtuluruz vebalden.

- Olmaz. Rüyadaki hikmeti çözemedik daha.

- Peki ne yapmamı emir buyurursunuz?

- Mollalığa devam. Naaşı kaldırmalıyız en azından.

- Aman efendim. Nasıl kaldırırız?

- Basbayağı kaldırırız işte.

- Yapmayın etmeyin sultanım, bunun yıkanması paklanması var. Tekfini, telkini...

- Merak etme ben beceririm. Ama önce bir gasılhane bulmalıyız.

- Şurada bir mahalle mescidi var ama...

- Olmaz. Vefat eden sen olaydın nereden kalkmak isterdin?

- Ne bileyim Ayasofya’dan, Süleymaniye’den. En azından Fatih Camii’nden.

- Ayasofya ile Süleymaniye’de devlet erkanı çoktur. Tanınmak istemem. Ama Fatih Camii’ni iyi dedin. Haydi yüklenelim.

Ve gelirler camiye. Siyavuş Paşa sağa sola koşturur kefen, tabut bulur. Padişah bakır kazanları vurur ocağa. Usulü erkanınca bir güzel yıkarlar ki naaş ayan beyan güzelleşir sanki. Bir nurdur aydınlanır alnında. Yüzü şakilere benzemez. Hem mânâlı bir tebessüm okunur dudaklarında.

Padişahın kanı ısınmıştır bu adama, vezirin ona keza. Meçhul nalıncıyı kefenler, tabutlar, musalla taşına yatırırlar. Ama namaz vaktine hayli vardır daha. Bir ara vezir sıkıntılı sıkıntılı yaklaşır ‘Sultanım’ der, ‘Yanlış yapıyoruz galiba’.

- Nasıl yani?

- Heyecana kapıldık, cenazeyi sorup araştırmadan getirdik buraya, Kimbilir hanımı vardı belki, belki de yetimleri?

- Doğru. Öyle ya. Neyse, sen başını bekle, ben mahalleyi dolanıp geleyim.

Vezir cüzüne, tesbihine döner, padişah garip maceranın başladığı noktaya koşar. Nitekim sorar soruşturur, nalıncının evini bulur. Kapıyı yaşlı bir kadın açar. Hadiseyi metanetle dinler, sanki bu vefatı bekler gibidir. ‘Hakkını helal et evladım.’ der, ‘Belli ki çok yorulmuşsun.’ Sonra eşiğe çöker, ellerini yumruk yapar, şakaklarına dayar.

Ağlar mı? Hayır. Ama gözleri kısılır, belki hatıralara dalar. Neden sonra silkinip çıkar hayal dünyasından. ‘Biliyor musun oğlum?’ diye dertli dertli söylenir, ‘Bizim efendi bir âlemdi vesselâm. Akşamlara kadar nalın yapar, ama birinin elinde şarap şişesi görmesin, elindekini avucundakini verir satın alırdı. Sonra getirip dökerdi helaya.’

- Niye?

- Ümmet-i Muhammed içmesin, diye.

- Hayret.

Sizin zamanınızı satın almadım mı?

Sonra malum kadınların ücretini öder eve getirirdi. ‘Ben sizin zamanınızı satın aldım mı, aldım.’ derdi. ‘Öyleyse şimdi dinleseniz gerek...’ O çeker gider, ben menkıbeler anlatırdım onlara. Mızraklı İlmihal, Hüccet-ül İslâm okurdum.

- Bak sen! Millet ne sanıyor halbuki.

- Milletin ne sandığı umurunda değildi. Hoş, o hep uzak mescidlere giderdi. ‘Öyle bir imamın arkasında durmalı ki...’ derdi, ‘Tekbir alırken Kâbe’yi görmeli.’

- Öyle imam kaç tane kaldı şimdi.

- İşte bu yüzden Nişanca’ya, Sofular’a uzanırdı ya. Hatta bir gün ‘Bakasın Efendi!’ dedim,

‘Sen böyle böyle yapıyorsun; ama komşular kötü belleyecek. İnan cenazen kalacak ortada’.

- Doğru öyle ya?

- ‘Kimseye zahmetim olmasın!’ deyip mezarını kazdı bahçeye. Ama ben üsteledim. ‘İş mezarla bitiyor mu?’ dedim. ‘Seni kim yıkasın, kim kaldırsın?’

- Peki o ne dedi?

- Önce uzun uzun güldü, sonra ‘Allah büyüktür hatun.’ dedi, ‘Hem padişahın işi ne?’

Türbesi Unkapanı’nda

Nalıncı Baba’nın asıl adı, Muhammed Mimi Efendi’dir. Bergamalıdır. 1592’de vefat etti. Cenaze hizmetlerini bizzat padişah gördü ve onu evine defnetti. Kabri üzerine bir kubbe, önüne bir çeşme koydurdu. Bir tekke ile adını yaşattı. Türbesi Unkapanı’nda, eski Cibali Tütün Fabrikası’nın arkasında, Haraçzade Camii karşısındadır. Sultan Murad da 3 sene sonra rahmet-i Rahman’a kavuştu.

• arkadaslar abartildigi gibi kotu seyler olmadigini dusunuyorum fanatik ve aci cektirmek isteyen bir asik olabilir olsa olsa ailenin yaninda olmaya devam edecegim herkes de utanacakkkkk allahimin izniyle...
  • TEKİRDAĞ MERKEZ

NE OLURSA OLSUN ABİ ŞEREFCAN IMIZ BULUNDU YA

SANA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR
  • 
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.