Şimdi Ara

Çok fps drop yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler. Lafı çok uzatmadan bilgisayarın özelliklerini yazıyorum
    intel i7 7700hq 2.80GHz 3.80GHz
    ddr4l 2400mhz 8gb ram
    gtx1050ti
    1 tb 7200RPM
    özellikleri şu şekilde arkadaşlar. Sıkıntım ise çözemediğim bir şekilde fps drop alıyorum bf1 de ultrada güzel bir fps almama rağmen fps drop yaşıyorum bu genel olarak çoğu oyunda var. aynı özellikleri olana başka bilgisayarlara baktığımda onlarda böyle sorun gözlenmiyor. bilgisayarım özelliklere girdiğim de 2.80ghz 2.81ghz gözüküyor normalde orası 3.80ghz olmayacak mı? 3.80ghz olmuyor galiba ona nasıl bakabilirim ve sizce ramden mi kaynaklı acaba düşük mü kalıyor. yardım ederseniz çok sevinirim :) konuyu nereye açabilirim bulamadım lütfen kusura bakmayın arkadaşlar :)

• her zaman söylerim çok elit bir makine olmadıkça donanımı ne olursa olsun laptop ile oyun oynanmaz. ısınma durumuna göre frenler sizi. ısınma durumu yoksa fişe takıp kullanın performansı daha iyi olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahminim 8 gb ram yetmiyor o sebepten fps drop yaşıyorsunuz

Şimdi sormak istediğim şunlar:

-Bilgisayarın marka, modeli nedir?

-Fanlar en son ne zaman temizlendi , sıcaklık durumları nelerdir?

• Bf1 e 8gb ram yetmez. Ayar kisin belki kurtarir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C034FACC7

her zaman söylerim çok elit bir makine olmadıkça donanımı ne olursa olsun laptop ile oyun oynanmaz. ısınma durumuna göre frenler sizi. ısınma durumu yoksa fişe takıp kullanın performansı daha iyi olacaktır.
    Hocam öğrenci olunca almak durumunda kaldım bende senin gibi düşünüyorum aslında. Isınma kaynaklı olduğunu düşünmüyorum oyunu ilk açtığım da başlıyor zaten fişte ve soğutucuyla kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The white warrior

Tahminim 8 gb ram yetmiyor o sebepten fps drop yaşıyorsunuz

Şimdi sormak istediğim şunlar:

-Bilgisayarın marka, modeli nedir?

-Fanlar en son ne zaman temizlendi , sıcaklık durumları nelerdir?
    Bilgisayar monster abra a5 v9.2.3
    bilgisayar yeni hocam nisanın sonunda aldım sıcaklığa bakmadım nasıl bakıldığını bilmiyorum açıkcası Çok fps drop yaşıyorum bu 2.81 göstermesi normal mi sence hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Bf1 e 8gb ram yetmez. Ayar kisin belki kurtarir.
    başka oyunlarda da oluyor 45-50 fps aldığım bazı oyunlarda bile fps drop oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    drop düşük fps dar boğaz mı??
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar after burner yükledim herhalde sorunum ghz hızından kaynaklı oyuna girdiğim de 2.808 oluyor sabit kalıyor değişmiyor inceleme videoları izlediğimde 3.5 ghz falan görüyorum. ısınma olarak gpu:64 cpu:75 oluyor oyunlarda genel olarak işlemci hızım da sıkıntı var 3.80 olmuyor herhangi bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin
  • Cartmaan kullanıcısına yanıt
    Güç ayarlarında max performansı seçin. belki güç tasarrufunda kalmıştır.
    Windows da oyun modu, dvr açık mı kontrol edin.

• Yeni surim varsa biosunu gincelleyip biosu duzgunce sifirlayabilirsin.

Yine adaptor orjinal mi kontrol etmeli.

Musait zamanda kaliteli macun alip servise macun degisimi icin vermeli fabrikasyon macunlar orta kalitelidir.

Sicakligi ciddi oranda azaltacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C034FACC7

her zaman söylerim çok elit bir makine olmadıkça donanımı ne olursa olsun laptop ile oyun oynanmaz. ısınma durumuna göre frenler sizi. ısınma durumu yoksa fişe takıp kullanın performansı daha iyi olacaktır.
    Katılmıyorum kesinlikle oldukça sığ bir yorum
  • al casper makineyi her tarafı i7 olsun sonra donunca neden dondu. benim yorumlarım sığ değildir acaba sizin anlayışınız sığ olabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Güç ayarlarında max performansı seçin. belki güç tasarrufunda kalmıştır.
    onu da denedim hocam max hıza getiriyor cihazı öyle ama tuhaf bi şekilde cihazın maximum hızını 2.81 olarak gösteriyor böyle olunca da oyunda 2808mhz kullanıyor hızı.
  • quote:

Windows da oyun modu, dvr açık mı kontrol edin.
    açık hocam anlamadım bilgisayarım özelliklere girdiğimde işlemci hızının turbo da ki hızı 2.81 olarak gözüküyor 3.8 olması lazımken nasıl 3.8 yapabilirim bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Yeni surim varsa biosunu gincelleyip biosu duzgunce sifirlayabilirsin.

Yine adaptor orjinal mi kontrol etmeli.

Musait zamanda kaliteli macun alip servise macun degisimi icin vermeli fabrikasyon macunlar orta kalitelidir.

Sicakligi ciddi oranda azaltacaktir.
    bios hakkında bilgim yok hocam güncelleme işlemi falan nasıl olur bilmiyorum dxdiag yazıp baktığımda
    bios date:12/02/17 ver:050000C

adaptör orjinal

bilgisayar yeni zaten hocam şuan sıcaklıktan çok asıl derdim işlemci hızı. işlemci hızım 2.8 turboyla 3.8 olması lazım benim bilgisayarda turboyla 2.81 oluyor dxdiagdan da baktım yine de aynı çözemedim gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cartmaan

açık hocam anlamadım bilgisayarım özelliklere girdiğimde işlemci hızının turbo da ki hızı 2.81 olarak gözüküyor 3.8 olması lazımken nasıl 3.8 yapabilirim bilmiyorum

Alıntıları Göster
    Oyun modu açıksa kapatın belki sorunun kaynağı o olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 17 Haziran 2018; 5:22:26 >
    Şuna takılmayı bırakın. 3.8 turbo frekansı olarak geçer. İşlemciniz bir ömür o frekansta çalışmaz. Bilgisayar özellikleri de o an kaç ghz olduğunu göstermez. İşlemcinin doğal hızını gösterir. Benim işlemcim de 4.7 ghz da çalışıyor. Ama bilgisayar özelliklerinde 3.5 ghz görüyorum buna mı takılayım yani? İşlemcinizin kaç ghzda çalıştığını merak ediyorsanız msi afterburner programıyla yük altında cpu frekansına bakabilirsiniz yada cpu-z programıyla bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 17 Haziran 2018; 8:30:56 >
  • Hocam ben de monster kullanıcısıyım son haftalarda bf1, cs go, pupg gibi oyunlar sık sık sert fps droplar alıyorum, fan temizliği yapıp yeni termal macun çekmeme rağmen düzelme sağlayamadım; en sonunda satıp masaüstü toplayacağım, delirtiyor beni bu laptop😡

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Oyun modu açıksa kapatın belki sorunun kaynağı o olabilir
    yok hocam kapatıp denedim ne yazık ki değişen bişey olmadı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.