çok garip bir sorunum var. laptop batarya performansı azaldığı için yeni batarya aldım (servisten orijinal adı altında) fakat bu batarya ile pildeyken bilgisayarı açamıyorum. masaüstü geliyor anında elektrik kesilmiş gibi kapanıyor bilgisayar. prize takıp bilgisayarı başlatıp prizden çekersem problem yok batarya ne kadar giderse yine o kadar gidiyor şarjı.
batarya orijinal değildir belki diye dışarıdan başka batarya aldım onda da yine aynı sorun. Fakat performansı düşen ilk bataryasını takıyorum sorun yok açılıyor ama onun da şarjı 5 dk dayanıyor.
kurcalarken aygıt yöneticisinden harici ekran kartını (gtx870m) devre dışı bıraktım. bu şekilde bilgisayar sorunsuz olması gerektiği gibi açılıyor. açıldıktan sonra yine etkinleştirirsem sorun yok çalışıyor. gel gelelim iş yeniden başlatmaya gelince yine elektrik kesilmiş gibi pat diye kapanıyor.
bilgisayarı kullanırken pilde açmak için kapatmadan önce ekran kartını devre dışı bırakmam gerekiyor, eğer unutursam priz bulup bilgisayarı açmak zorundayım.
ekran kartını kaldırdım tekrar güncel driver kurdum sorun değişmedi. servise gönderdim bilgisayarı batarya sorunlu dediler değiştirdiler ama yine problem devam ediyor. bilgisayardan memnunum reklam işleriyle uğraşıyorum bilgisayar hep lazım oluyor, çalışması performansı fazlasıyla yetiyor ama müşteriye gidip bilgisayarı açmak için priz lazım demesi biraz garip oluyor. sırf bu sebepten dolar bu kadar yüksekken bilgisayar almak istemiyorum.
daha önce başına gelen, yardımcı olabilecek biri umarım vardır. şimdiden teşekkürler.
Donanım Bilgisi:
sanırım sana gönderilen bataryanın anlık maksimum verebileceği akımı senın orj. bataryanınkinden düşük yada ekran kartın açılışta normalden fazla enerji tüketiyor. bataryanın üzerindeki değerleri orijinaldekiyle karşılaştırabilirsen daha net sonuç alırız.
bataryalar yük altında değilken ölçersek aynı sonuca ulaşırız diye düşünüyorum. Tam yük anındaki değerlerin ne olacağı önemli olan. Bilgisayara şifre koyarak en azından masaüstünün gelmesini geciktirmeye çalıştım. Şu an kapatıp açtığımda (ekran kartı aktifken) kapanma olmadı. Temkinli bir şekilde işlerimi yapacağım birazdan birkaç defa tekrar açıp kapatacağım. Umarım şifresiz olduğu için anında masaüstü gelmesinden dolayı yükü kaldıramıyordur ve şu an düzelir.