Sony vaio FZ280e var bende, isletim sistemi vista, 3-5 aydir kullaniyorum sorunsuz ancak cok karip 3 problem var lutfen bilen birileri yardim etsin delirtti beni bu hata.
Laptopun kapagini kapatip uyuyorum uyaninca ve acinca 1280*1024 olan cozunurluk kendi kendine 800*600e donuyor tum ikonlarin yerleri degisiyor hoppaaa tekraradn otur ugras 15 dakka ve 15 gunde bir felan duzenli oluyor.
Ikinci griplik ise -yada vista bilgisizligi de diyebiliriz- directorylerin icine giriyorum gormek istedigim sekil hep "details" yani "ayrintili" hali ana hard diskin orada tum directorylerin icine girince details halini gostersin diye details yapiyorum ama nafile kendi kendine degisiyor kafasina gore bazen ikonlar bazen details ya bunu sabitlemenin bir yolu yok mu?
Son problem ise diyelim ki Mp3 leri winamp aciyor ya durup dururken bazen mp3leri artik winamp acmiyor tanimiyor bilgisayar mp3leri diyor ki listeden program sec..haydaa yine git program files oradan winamp falan tamm sadece mp3 uicin yapsa eyvallah da neredeyse her dosya icin oluyor bu olay. Kendi dusuncem bu 3 problemin de baglantili oldugu ama cozum bulamadim acaba bu tip problemlerle karsilasan varmi?
Simdiden cok tesekkur ederim
selamlar saygilar...
Bende Fw var ama yardımcı olamya çalışayım,kapağı kapatıp uyuma,her an açmaya hazır tutumak için işlemcin çalışır,vbda işlemciyi yorar,kapat yada hybrnate yap... Açıkçası ekranın öyle yapmaması gerekiyor.saçma bi sbep akpatıp açtığında öyle olmaması gerekir...
Menü çubuğundan araçlara gir ve klasr görünümünü details olarak uygula,öyle kalması gerekir...
Açıkçası bu dediklerini benim eski pc çökmeye yakınken yapardı rahmetli,recovery dvd oluştur ve recovery yap derim ben,bunlar hep yazılımsal sorunlar çünkü
oncelikle tesekkurler...
evet isletim sisteminden kaynakli olsa da bilgisayar cokecek gibi degil aldigim ilk gunlerde de bunu yapiyordu o zaman cok batmamisti ama simdi sinirimi bozmaya basladi. Velhasil bir sorum daha olacak bu ekrani kapattigimizda bilgisarin shut down yada hybernate etmesini saglayabilirmiyiz yani sleep moduna gecmesin direk kapatsin bilgisayari, olur mu boyle birsey? Birde hybernate ile sleepin farki ne?
Diger klasorlerle ilgili durumu isten eve gidince deneyecem tesekkurler bakalim olacak mi?
saygilar
Bilgisayar çökmesiyle alakalı değil,yanlış yapılan ayarlardan yada programların çakışmasından olabilir bilmiyorum aklıma glemiyr bişey...
evet,güç yönetimlerinden ekranı kapattığınızda ne olcağını ayarlayabiliyosunuz...