Şimdi Ara

Çok Güzel Bir Felsefi Tartışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki taraf da gayet güzel şekilde görüşlerini ortaya koyuyorlar. En sonunda da medeni şekilde ayrılıyorlar. Umarız ki ülkemizde hepimiz bu şekilde saygı ve sevgi ile birbirimizle iletişim içinde oluruz.

Görüşü her ne olursa olsun herkese saygı duyalım, enerjimizi vatanımız ve milletimizin gelişmesi için harcayalım.

• Saçma buluyorum bu videoları, nasılki ben İslam'ı öğrenmeye çalışırken gidip camideki Hacı dedelerden değil de bu işin ehli Hocaları izleyerek/okuyarak öğrenmeye çalışıyorsam bir müslümanda ateizmi öğrenmek, çürütmek için dikkate alınan ateist felsefecileri okumalı. Sokaktaki gençlerle tartışarak İslam'ı kanıtlamış olmuyor.
    Türkiye'deki ateist profili görme açısından faydalı bir video olsa da bir şey öğrenmek için faydalı bir tartışma değil.
    Bir olayın, iddia edilen şeyin ilk durumu sıfırdır. Var olduğu ispat edilirse 1 olur.

Bu nedenle birşeyin varlığına karşıt delil diye birşey olmaz. Var olduğuna yönelik kanıt olur.

Mesela odada sandalye var diyorsan o sandalye gösterilmelidir. Gösteremiyorsan sandalyenin olmadığını kanıtla diye bir saçmalıkla cevap verilmez. Yokmuş denilir.
    Özür dilerim ama tartışmayı uzatmayacağım. Bir yere varmayacağı aşikar. Sebebi şu: Peki Allah'ı yaratan bir varlığın olmadığını nereden bilebiliriz? Allah'ın gönderdiği Kitap'tan biliriz.

Size "Müslüman" Bilim adamlarının neden müslüman olduğu videolarından ziyade temel mantık, ontoloji, epistemoloji tavsiye ederim. Belki o zaman Kur'an inancı olmayan birine Kur'an dışı delil sunmayı öğrenirsiniz. İyi akşamlar
  • Saçma buluyorum bu videoları, nasılki ben İslam'ı öğrenmeye çalışırken gidip camideki Hacı dedelerden değil de bu işin ehli Hocaları izleyerek/okuyarak öğrenmeye çalışıyorsam bir müslümanda ateizmi öğrenmek, çürütmek için dikkate alınan ateist felsefecileri okumalı. Sokaktaki gençlerle tartışarak İslam'ı kanıtlamış olmuyor.
    Türkiye'deki ateist profili görme açısından faydalı bir video olsa da bir şey öğrenmek için faydalı bir tartışma değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 13 Şubat 2020; 20:53:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavenlyBlue

Saçma buluyorum bu videoları, nasılki ben İslam'ı öğrenmeye çalışırken gidip camideki Hacı dedelerden değil de bu işin ehli Hocaları izleyerek/okuyarak öğrenmeye çalışıyorsam bir müslümanda ateizmi öğrenmek, çürütmek için dikkate alınan ateist felsefecileri okumalı. Sokaktaki gençlerle tartışarak İslam'ı kanıtlamış olmuyor.
    Değerli kardeşim, aslında üstad Ateist denilen kişiler de Allah'ın varlığına karşıt delil olarak herhangi bir argüman sunamıyorlar.

Mesela eski dönemlerin en ünlü Ateisti olan Antony Flew'un "Yanılmışım Tanrı Varmış" adlı kitabını okuyabilirsiniz. Flew`in bu kitapla yerine getirdiği en önemli hizmet Quantum fiziğinin ataları Max Planck, Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger, Paul Dirac gibi isimlerin Tanrı’nın varlığına inandıklarına dair beyanlarını derlemiş olmasıdır.

Aslında en önemli bilim adamları da Tanrı'ya inanmaktadır. Fakat dünyada Ateizm propagandası fazla olup, özellikle tek Hak din olan İslam propagandası yapılmadığı için şu anda insanlar yanlış yönlendirilmektedir. Elbette gerçekten araştıran insanlar doğruları yine de bulabilmektedirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prf23 -- 13 Şubat 2020; 21:8:36 >

• prf23 P kullanıcısına yanıt
    quote:

Değerli kardeşim, aslında üstad Ateist denilen kişiler de Allah'ın varlığına karşıt delil olarak herhangi bir argüman sunamıyorlar.
    Allah'ın yokluğunun delili olamaz zaten var olmasını çok daha olası görüyorsan inanırsın yoksa inanmazsın. Şuan kendimi belirli bir kategoriye sokamam kafam karışık fakat Tanrı'ya olan inancım kötülük argümanını okuyunca baya bir azaldı.
    quote:

Aslında en önemli bilim adamları da Tanrı'ya inanmaktadır
    Önemli bilim adamları var Tanrı'ya inanan ama istatistikler gösteriyor ki ezici bir çoğunluğu Tanrı'ya inanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 13 Şubat 2020; 21:35:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HeavenlyBlue kullanıcısına yanıt
    Kötülük sebebi ile bazı insanların Allah'a inanmaması bence mantıklı değil, elbette saygı duyarım.

Kötülük olmasa imtihan olmazdı, imtihan olmasa insan ortaya çıkmazdı, biz yaratılmazdık.
  • Sana neden pm atılmıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavenlyBlue

Saçma buluyorum bu videoları, nasılki ben İslam'ı öğrenmeye çalışırken gidip camideki Hacı dedelerden değil de bu işin ehli Hocaları izleyerek/okuyarak öğrenmeye çalışıyorsam bir müslümanda ateizmi öğrenmek, çürütmek için dikkate alınan ateist felsefecileri okumalı. Sokaktaki gençlerle tartışarak İslam'ı kanıtlamış olmuyor.
    Yav zaten yalan dolan hepsi kurmaca.

Evrim Ağacıyoutube
    Evrimi Neden Çürütemiyorlar? Çünkü Yalan Söylüyorlar!
    https://www.youtube.com/watch?v=x13t2EGKHEw

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok Garip Bir RÜYA
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dikkat ateist cast çıkabilir
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Bu tür röpörtajlara casting yani rol diyenler oluyor elbette ama gerçek videolar. Zaten videolardaki görüşler facebook ve forum sitelerinde yer alan Ateist arkadaşların her zaman söyledikleri klasik görüşleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prf23

Bu tür röpörtajlara casting yani rol diyenler oluyor elbette ama gerçek videolar. Zaten videolardaki görüşler facebook ve forum sitelerinde yer alan Ateist arkadaşların her zaman söyledikleri klasik görüşleri.
    İzlediklerimin arasında ateistler %100'ünü vermiyordu.Facebook ateisti için bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

İzlediklerimin arasında ateistler %100'ünü vermiyordu.Facebook ateisti için bile

Alıntıları Göster
    Büyük ihtimalle kamera karşısında oldukları için heyecandan kaynaklıdır diye düşünüyorum.
    Bir olayın, iddia edilen şeyin ilk durumu sıfırdır. Var olduğu ispat edilirse 1 olur.

Bu nedenle birşeyin varlığına karşıt delil diye birşey olmaz. Var olduğuna yönelik kanıt olur.

Mesela odada sandalye var diyorsan o sandalye gösterilmelidir. Gösteremiyorsan sandalyenin olmadığını kanıtla diye bir saçmalıkla cevap verilmez. Yokmuş denilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Videoda Allah'ın varlığına kanıtlar sunuluyor zaten kardeşim.
    Peki bu denklemde zaman boyutu da formule dahil midir? Değilse neden değildir?

Bugün kanıtlanamayan bir gerçek 500 yıl sonraki teknoloji ile kanıtlanabilir mi?
    Allah'ın değil doğanın kanıtlarını sunarlar.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Zamanın dahilliği zamanı nasıl tanımladığına bağlı. Bir çok zaman tanımı var. Kimisi sezyuma göre tanım yapar, kimisi dünya güneş ilişkisini belirtir.

Bilirsin, gerçek sabittir. Teknoloji ve bilim, daha doğrusu elimizdeki verileri ölçmede keskinliğin artması gerçeği daha çabuk elde etmeye yarar. Yani ilerledikçe gerçeği daha yüksek çözünürlük ile elde edersin. Bu 500 yılda da olabilir, 5 yılda da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Allah'ın değil doğanın kanıtlarını sunarlar.
    Bakın sizin bu düşüncenize karşılık olarak ünlü fizikçi ve astronom Prof. Fred Hoyle şöyle söylemiştir:

"Gerçeklerin akıl süzgecinden geçirilerek yorumlanışı ortaya koymaktadır ki, üstün bir Akıl, fiziğe, kimyaya ve biyolojiye müdahale etmiştir ve doğada varlığından söz etmeye değer bilinçsiz güçler yoktur. Gerçeklerin hesaplanmasıyla ortaya çıkan sayılar o kadar akıl almazdır ki, beni bu sonucu tartışmasız biçimde kabul etmeye götürmektedir."

(Prof.Fred Hoyle, Religion and the Scientists, s. 34)
    Ben sana sordum. Senin zaman tanımına göre değerlendirerek önceki mesajındaki formülde zaman var mıdır yok mudur?

Evet vardır.
    Hayır yoktur.

demek neden işinize gelmiyor?

Sıkıştırınca hep uzun uzun gereksiz şeyler yazıyorsunuz. Net soruya net cevap ver.

Evet, hayır de sonra çünkü diye devam et. Bir iddiada bulunuyorsan arkasında durmayı bil.
    Diyebilir.

Bundan doğal birşey yok.

Ancak sorun şu ki bu kişi Allah veya tanrı var dememiş. Üst akıl diye bir iddiada bulunmuş. Mesela ben de üst akıl kesinlikle olamaz demem. Belki de uzayda bizden daha akıllı varlıklar vardır. Ancak bu varlıklar gerçekten varsa dahi tanrı olarak tanımlanamaz. Eğer bunlara tanrı dersen insan da tanrı olur. Insan da yaratma, üretme işlevine sahiptir.

Ayrıca belirtmeliyim ki sayıların karmaşıklığı düzeni değil düzensizliği temsil eder.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Şimdi zamanı nasıl tanımlandığını bilmiyorum.

Eğer benim zaman kavramımla devam ediyorsak, zaman dahil değildir diyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.