Şimdi Ara

Çok Harddisk'li Depolama Ünitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar öncelikle, şirketimiz için 30-40 TB'lik bir veri depolama ünitesi kurmayı düşünüyoruz ancak NAS fiyatlarına baktığım zaman 10-12 tane harddisk'li sistemler benim düşündüğüm bütçenin çok üstünde kalıyor. Şimdi ben biraz araştırdım ;

SILVERSTONE SST-DS380 DS380 12 Disk Destekli Hot-Swap NAS Kasa

8 Tane 3.5'luk HDD Takabiliyorum
    Anakart olarak olarak
    Gigabyte F2A88XM-D3HP Amd A88X 2400MHz(O.C.) DDR3 Soket FM2+ Micro-ATX Anakart
    Eklesem
    ve İşlemci olarakta
    AMD A10 7890K 4.1GHz 4MB Cache Soket FM2+ İşlemci + AMD Radeon R7
    Taktığımda, 16 GB lik RAM kiti 600-750W Arası bir Güç kaynağı ile kurulumu yapıp
    İşletim sistemi olarakta FreeNAS kullansam

Kasayı 2000 TL civarı bir rakama toplayabiliyorum.
    Hardiskleri ise
    WD 3.5 RED 4TB 64MB SATA3 PC HDD WD20EFRX (7/24 NAS)
    650 TL'den 8 tane alsam = 6500 TL
    SEAGATE IRONWOLF 4TB 5900RPM SATA3 NAS64MB hard disk hdd harddisk
    680 TL'den 8 tane alsam = 6800 TL

KASA + WD HDD = 8500 TL
    KASA + SEAGATE HDD = 8800 TL

Harddisklerin çok olup veri kapasitesinin az olmasının sebebi; harddisklerde anlık kayıt yapıldığı için harddisklerde çıkacak bir sorun oluştuduğunda veri kaybının en aza indirilmesi.
    RAID yapıp yapılacak olan hdd masrafınıda ikiye katlamak istemiyorum bu konuda yanlış mı biliyorum ama bu çözüm daha mantıklı gibi geliyor, Nas HDD'lerimizde maksimum 2 yıl dayanıyor eğer bu süreyi uzatacak yorum ve önerileriniz varsa herşeye açığım

Şimdiden çok teşekkürler, İyi akşamlar
    Kurban bayramınız mübarek olsun

• Mevzuya çok hakim olmasam da pek çok sistem ve yedekleme harddiski kullanan birisi olarak WD markanın disklerini öncelikli olarak tercih etmenizi tavsiye ederim.hor kullanılan disklerimde dahi WD beni uzmemisken seagate beni kullandigim diğer markalar içerisinde üzen tek marka oldu belki

sanssizlikti ama hassas kullanılan disklerde bile sorun yasadim tek beğendiğim tarafı hiç tamirle uğraşmadan direkt yenisini verdiler gerçi yenisi de bozuldu o yüzden hassas veriler için kullanmayı bıraktım.wd,toshiba,seagate kullandığım markalar.bir daha alacak olsam wd>toshiba oncelikli olarak tercih ederim seagate almam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Üstadım değerli yorumunuz çok teşekkür ederim, QNAP'ın sitesinde uyumluluk sırasında Seagate Ironwolf 1. sırada olunca bende listeye eklemek istedim. WD'ye geri döneceğim bu gidişle

Tekrardan teşekkürler.
  • elitearmyLeader E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam ben sadece kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim yüksek kapasiteli disklerle calisacaginiz,şirket verilerini yani hassas verileri depolayacaginiz için ve olası bir problemde verilerin geri kazaniminin oldukça zahmetli ve maliyetli olacağını düşünerek.wd uyumluluğu konusunda bir sorun gözükmüyorsa WD yi kendi tecrübelerime dayanarak tavsiye ederim.size şimdiden iyi bayramlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayram bitimine sistemi toplamayi dusunuyorum, bilgili arkadaslar bi el atabilir mi acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.