Şimdi Ara

ÇOK İLGİNÇ VE ENTERESAN BİR SORUN İNANIN ŞAŞIRACAKSINIZ :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkeze selamlar arkadaşlar başlıkta da dediğim gibi bu sorun çok enteresan ilk defa başıma geldi arkadaşlar laptop kullanıcısıyım makinam lenovo sl500

Lenovo ThinkPad SL500
    Monitör: 15.4" – 1680×1050
    İşlemci: Intel® Core™2 Duo processor P8600 (2.4GHz, 3MB, 1066MHz, 25W )
    Bellek: Hynix 2 GB DDR2 667 MHz
    Ekran kartı: nVidia® GeForce® 9300M (256MB VRAM)
    Sabit disk: 250 GB Seagate Momentus 5400.4 - 8 MB önbellek (ST9250827AS)
    Pil: 4800 mAH – 6 hücreli
    Ses: 2 tiz hoparlör
    Webcam : 2.0 MP
    Optik Sürücü : Dual layer DVD+/-RW
    Bağlanabilirlik: Gigabit Ethernet, 801.11 bg Wireless Modül, Bluetooth, 1 x modem JR 11
    Giriş/Çıkışlar: 4 x USB, IEEE 1394 Firewire, Kulaklık, Ses çıkışı, Mikrofon girişi, Kensington kilidi, Express Card 54 mm,1 x D-Sub ,1 x HDMI, AC adaptör girişi, SD kart okuyucu
    Boyutlar: 358×260x37–39mm
    Ağırlık: 2.9 Kg. ( 6 hücreli batarya ile )yormuş sonra fanı kontrol ettim fa

yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum fakat bu sıralar bilgisayarın oyun oyanrken kendini kapadığını fark ettim sorunu araştırdım ve sorun ekran kartının aşırı ısınmasından kaynaklanıyormuş ardından ısınma nedenini araştırmaya başladım olay fanlardaymış fanın çalışma şekli şöyle

normal olarak dönüyor bilgisayar açılışından itibaren fakat ısınmalara tepki vermiyor yani şunu dmek istiyorum mesela bi oyunu açıyorum eskiden fan aniden hızlanır ve soğutmaya başlardı fakat artık fan hiç hızlanmıyor aynı tempoda dönmeye devam ediyor bu arada ekran kartı gittikçe ısınıyor tabi ısı 70 derecelere geldiğinde bilgisayar ilk önce donuyor sonra kendini kapatıyuor bu konuyu açmadan önce detaylı bi araştırma yaptım ve şunlara ulaş tım

1-speed fan uygulamasını indirip fan hızını artırmam söylendi ki speed fan laptoplar üzerinde etkisiz bi uygulamaymış
    2-bu işin uygulamalarla halledilemeyeceğini öğrendim
    3-bios dan ayarlamam söylendi fakat bios da hiçde öyle bi ayar söz konsuu değil
    4-bios sürümünü değiştirmem söylendi 1.30 kullanıcısıyım 1.16 da fan hızı artılmış dediler o sürümü koskoca internette hiç biyerde bulamadım
    5-fan temişliği yaptım en ince ayrıntısına kadar macunları değiştirdim

yani anlıyacağınız arkadaşlar bi türlü halledemedim ve 5 gündür bu sorunla uğraşıyorum şimdiden yorumalrınızda yukarıdaki maddeleri önereceğinizi tahmin edebiliyorum

sonuç fan çalışıyor hızlı dönerkende bios 1.30 du hala 1.30 bugün bi ara hızlandı eski hızına geldi ama tekrar dondu hernedense gene durum aynı lütfen yardımlarınızı bekliyorum çok saçma bi sorun olduğunun farkındayım ama yabccak bişey yok :(:(:((

• Up !!!
  • niye sacma olsun arkadasim 3sene sorunsuz goturdugune sukret ama keske 1sene once garanti bitmeden cikarsaydida servise yollayip isi hallederdin simdi cebinden para cikacak bilgisayarciya gotur temizlesinler.ins sadece temizlemeyle kurtulursun ekran kartinda bir sorun olmamistir.bu sekilde oyun oynamaya devam edersen ekran karti yanar haberin olsun bir an once yazilimsal cozum bulmayi birak gotur laptopu.kafamdan sallamiyorum 7senedir bilgisayar dunyasi icerisindeyim desktop laptop netbook sahibiyim yasanicak baya seyi yasadim .herhangi bir sorunun olursa bana sorabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 23 Ağustos 2012; 19:10:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim kardeşim yorum için fakat temizleme işini denedim dedğim gibi en ince ayrıntısına kadar temizdedim macunu tazeledim kapadım yok olmadı artık dediğin gibi yapıcam götürmek lazım önerin için çok teşekkür ederim. :)
  • Yani benim anlamadığım olay fan çalışmıyo değil çalışıo ama uyuşuk hızlanmıyor yanii :))
  • Yukarı da yazana katılıyorum, Bilgisayarcı fanı falan bir temizlesin, belki randımanlı çalışmasını engelleyecek birşey vardır oralarda.
  • Anladım saolun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok Garip birşey oldu!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1. fan arızalı olabilir devir yükseltmiyordur
    2. sorun anakartında olabilir ekran chip'inin ısısını algılayıp fana voltajı ısısına göre veremiyordur
    3. ekran chip'in arızalanmıştır
    bunlardan birisi
    eğer deneme şansın varsa başka bir fan ile dene derim
    yada bilgisayarcıya git.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.