Şimdi Ara

ÇOK KARARSIZIM GPU CPU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i5 9400F r5 2600 amd rx 590+ gtx 1660 ti Allah aşkına sebebi ile birlikte hangilerini kombo yapmalıyım önerin
    NOT:OYUN İÇİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonegobükücü -- 13 Nisan 2019; 15:7:27 >

• Ne için kullanıcaksın
  • İşlemci kullanım amacına göre ama ekran kartı kesinlikle 1660
  • Ekran kartı kesinlikle 1660.

İşlemci eğer Adobe uygulamaları için de alınıyorsa 9400F değil 8400 alınmalı. Zira dahili grafik birimi bulunmayan F serisi alınca Adobe ile Intel uyumunun da pek bir esprisi kalmıyor.

Intel 9.nesil alırsanız b365 serisi anakart almazsanız yani b360 veya h310 alırsanız bios update yapmadan işlemciyi takamazsiniz.

Bazı anakartlar işlemci olmadan bios update özelliğine sahip bunun dışında mutlaka 8.nesil işlemci gerekmekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Free Man.

Ekran kartı kesinlikle 1660.

İşlemci eğer Adobe uygulamaları için de alınıyorsa 9400F değil 8400 alınmalı. Zira dahili grafik birimi bulunmayan F serisi alınca Adobe ile Intel uyumunun da pek bir esprisi kalmıyor.

Intel 9.nesil alırsanız b365 serisi anakart almazsanız yani b360 veya h310 alırsanız bios update yapmadan işlemciyi takamazsiniz.

Bazı anakartlar işlemci olmadan bios update özelliğine sahip bunun dışında mutlaka 8.nesil işlemci gerekmekte.
    benden izin almadan trollük yapamazsın..
  • 2600+b450 anakart+2x8gb ddr2666mhz üstü+1660ti+5xxw üstü gold psu...

oyunda üzmez - iş yaparken prof pc lere taş çıkartır

acelen yoksa ryzen 3xxx serisini bekle..

o zamana kadar 1660ti lar 2.ele düşer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 13 Nisan 2019; 18:14:13 >
  • Render süresinden bahsetmiyorum. Işlem sürecinden bahsediyorum. Render süresinde Ryzen daha iyi. Lakin Adobe uygulamaları için işlem sürecinde farklı şeyler söz konusu.

dhbr.co
    YouTube
    http://dhbr.co/bsUA

dhbr.co
    YouTube
    http://dhbr.co/bs4A

dhbr.co
    YouTube
    http://dhbr.co/bs4B

Bunun dışında forumlarda (İngilizce forumlarda daha çok) birçok bu konuda yorum mevcut.

Yani kimse troll olmaya çalışmıyor :) Gözden kaçan ama kritik bir bilgi olan ve birinci elden tecrübe sahibi kullanıcıların vakıf olduğu bir bilgiyi aktarıyorum.

Özetle,

Ryzen daha hızlı
    Ryzen daha düşük render süresine sahip
    Ryzen geleceğe dönük daha elverişli bir platform

Lakin Adobe için Intel dahili grafik birimi sayesinde ve uyumluluk sayesinde render sürecinde değil lakin öncesinde edit esnasında belirgin şekilde daha hızlı.

Ve sentetik testler render sürecini ancak ölçme imkanına sahip olduğu için (zira video edit olayı yahut süreci sentetik bir teste indirgenemez diye düşünüyorum) render öncesi durumda neden Intel işlemcilerin daha çok ön plana çıktığı konusunda bir veri oluşturma imkanına sahip olamaz.

Burada amacım a ya da b firmasını savunmak değil. Bu tarz şeyleri hep çocuksu ve komik bulmuşumdur. Bilgi ne ise onu sunuyorum.

Render performansı, çok çekirdek performansı, geleceğe dönük imkanlar arayan Ryzen zaten alsın. Ama yoğun Adobe kullanımında özellikle Premiere için render değil edit süreci zaman kaplıyor ve orada Intel seçmek daha makul bir tercih oluyor.

• r5 2600 fiyat permormans ve upgrade edilebilir diye tercih ettim.
    B450 işlemci performansı ve upgrade için
    8x2 3000mhz günümüz ve uzun vade yatırımı
    inno 1660 ti rakibine göre rx590+ enerji tüketimi ve daha performanslı oyunlar

seçimlerim sizlerin doğrultusunda
    hemfikirmiyiz

https://www.incehesap.com/orion-2690-yavuz-selim-r3-2600-fiyati-42168/

upgraded b450 mb
    upgraded inno 1660 ti
    total:4.800 TL (vade farkı ile 5.360 TL felan bütçem vadeli 12 aya uygun)

yakın vade (yaklaşık 1 ay) ×8gb ram
    orta vade (yaklaşık 2 ay) m2 ssd
    ne diyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonegobükücü -- 13 Nisan 2019; 16:35:48 >

• sonegobükücü S kullanıcısına yanıt
    Bence çok doğru kararlar.
  • Free Man. kullanıcısına yanıt
    eyvallah hazır sistem üzerine upgrade ile almak bildiginiz gibi fiyat avantajı oluyor o yüzden bu şekilde almak hem f/p hem bütçeme uyuyor vadesi doğrusu budur herhalde..
  • sonegobükücü S kullanıcısına yanıt
    Hazır sistem alırken genelde kötü bir PSU koyarlar. Bu konuda da dikkat edin hocam. Dark, Everest vesaire olmasın. PSU seçimi konusunda Mukarnas çok bilgilidir. Ona danışın size en iyi seçeneği sunacaktır.
  • Free Man. kullanıcısına yanıt
    Mukarnas kullanıcısına yanıt
    https://www.incehesap.com/frisby-venom-fc-9270g-650w-fiyati-42123/

kasa bu psu 80+ bronze benim uzmanlığım buraya kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonegobükücü -- 13 Nisan 2019; 16:52:56 >
  • ÇOK KARARSIZIM GPU CPU

yada bu kendi topladığım sistem...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonegobükücü -- 13 Nisan 2019; 17:45:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.