Şimdi Ara

ÇOK KARARSIZIM. VOLVO S40 DİZEL Mİ YOKSA LPG'Lİ WV PASSAT 1.6 TRENDLİNE MI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
9.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu da sorumu tabiki volvo s40!!! bir de beyaz oldu mu tadından yenmez...

ÇOK KARARSIZIM. VOLVO S40 DİZEL Mİ YOKSA LPG'Lİ WV PASSAT 1.6 TRENDLİNE MI ?
  • İkisi de doğru karar araçlardır. Dizel motora alışmışsan kendini zorlama, VOLVO S40 dizelle devam et. Biraz daha büyük bir araç, LPG'li tasarruf istiyor ve otobanda da 200+ km/h hızlar yapmayacaksan PASSAT 1.6 MPI al.

Kesin şu veya bu araba diyemem. Bugün 2010 model TOYOTA COROLLA kullandım, benzinli, en dolusunun bir altındaki donanım paketiymiş. Araba çok güzel, neredeyse fazla çiğ. Mesela benim PASSAT'taki potluk bu arabada yoktu. Yani yoldan dümdüz gidiyorduk, fakat frenleri çok çok kötüydü, ki araç daha 3000 km'de. 2006 model FIAT GRANDE PUNTO'nun frenleri buna göre çok daha iyiydi. Her aracın artı ve eksi yönleri var. Sadece artısı olan araç yok veya ulaşılmayacak kadar çok pahalı.
  • Taner Göde'nin yazdıklarından sonra söylenecek bir söz kalmamıştır bence...
  • Madem kafanızda LPG ile ilgili soru işaretleri var dizelle de aranız iyi o zaman volvo ya selam dizele devam demek daha mantıklı bi seçenek olcaktır ayrıca görünüş olarakta ben s 40 ı passata tercih ederim zaten piyasada passattan da geçilmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersegun_beg

Tüm cevap veren arkadaşlara tek tek teşekkür ederim. Maalesef öyle bir piyasadayız ki herkes ye kürküm ye derdinde.... o sebeple çok memnun olmama rağmen cerato'yu değiştirmeye kara verdim. Tabi ki 1.6 passat veya Volvo s40 beni daha prestijli yapmayacak . Hattı zatında hangi araba insanı olduğundan daha değerli veya daha prestijli hale getirebilir ki. Önemli olan tabi ki insanı insan yapan erdemli hareketlerimizdir.
    Bugün arkadaşımın Vovo S40 1.6 dizeli ile Manisa'ya gittik geldik. Onda da daha önce 2007 Kia Rio vardı. İnanın benim ceratom da O'nun Rio'su da performans olarak Volvo'dan hiç de aşağı değil. Fakat Passat ile uzun yol yapmadım , hatta sürmedim bile. Bilemiyorum , pazartesi günü 2006 model passat 1.6 trendlina bakacağım. Lpg'li , ( zavoli marka ) inşallah hayırlısı olur. Fakat dizele bu kadar alıştıktan sonra lpg'li araca alışmakta da zorlanacak gibiyim. Katkılarınzı bekliyorum

Bu mesajinizdan performansa da onem verdiginiz sonucunu cikardim. Yani en azindan alacaginiz aracin, mevcut aracinizdan daha az performansli olmamasini istiyorsunuz. Bundan yola cikarsak;

Volvo S40 1.6 D:

109 Hp Guc - 240 Nm tork - 1388 Kg agirlik.

VW Passat 1.6:

102 Hp Guc - 148 Nm tork - 1418 Kg agirlik.

Sadece teknik verilere bakarak dahi, 1.6 D S40'in, 1.6 Passat'dan daha peformansli olacagini gorebilirsiniz.

Son olarak, 1.6 motorla ve/veya minibus misali adim ba$i gordugunuz bir aracla malesef prestij olmaz. Eger bu araclar prestijliyse, BMW, Mercedes'i, Jaguar'i ve bilimum markayi nereye koyacagiz?

Biraz amiyane bir tabir kullanacagim, ancak benim gozumde yukarida soyledigim gibi adim ba$i gorunen, 100 kusur Hp'lik aracla prestij yaptigini sanan adam, masturbasyon yaparken Adriana Lima'yi, Eva Mendes'i hayal edip, arkada$larina da "Abi ben gecen gece Adriana Lima'yla beraberdim" diyen adamdan farksizdir. Kisacasi, sadece tatmin eder, ustune bir de komik duruma du$er...

• Araçtan çok memnunsan, 180.000 kilometrede hala sorun çıkarmadıysa, niçin masraf yapıyorsun anlamadım. Mis gibi araba, kullan işte.

BaRiS, bu arada yazdıklarını okudum da, beygir hesabı ya da satış rakamı hesabı, her neyse, prestij mi olur arkadaşım? İlla bir markayı bir yere koymak zorunda mısınız? Komik durumlardan bahsetmişsin de, yazayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 3 Ocak 2010; 9:20:33 >
  • İki aracı yan yana koyup binip test edip her yanını didik didik incelerseniz benim gibi,yıllarca beğendiğiniz o hayalinizdeki Passat'ı bir kalemde silip atar Volvo'yu alırsınız..
  • volvo tabikide. performans donanım yakıt olarak çok önde
  • Volvo s40 dizel tabi ki hitler motorunu alıp ne yapacaksın mis gibi dizel varken.
  • Taner Bey ve diğer arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Arkadaşlar ben 2005 senesinde de aracımı alırken forumdaki yorumları dikkatle takip etmiştim. O zaman da Cerato için gerçekten çok mantıklı değerlendirmeler yapılmış ve bu değerlendirmeler araç tercihimde önemli rol oynamıştı. Bu yorumlarınız da gerçekten benim için doyurucu oldu. Bakalım şu pazartesi günü 2006 model trenline'ı bir test edeyim. Dediğim gibi Volvo S40 ile Manisa'ya gidip gelmiştim bende bir kanı oluştu. Passat için de görüşlerimi belirticem Allah nasip ederse... Fakat iki aracı da sürenler varsa şimdiden yorumlarını beklerim
  • Volvo'nun Passat'a göre ufaklığını sorun etmiyorsanız ve ikisini de test edip ikisi de iyiydi diyebiliyorsanız Volvo alın.Mesela benim için motor her zaman önde gelir araç seçiminde.Passat hem az kaçacak hem de çok yakacak Volvo'dan...1.4 Tsi işin içine girseydi eğer,Passat derdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Araçtan çok memnunsan, 180.000 kilometrede hala sorun çıkarmadıysa, niçin masraf yapıyorsun anlamadım. Mis gibi araba, kullan işte.

BaRiS, bu arada yazdıklarını okudum da, beygir hesabı ya da satış rakamı hesabı, her neyse, prestij mi olur arkadaşım? İlla bir markayı bir yere koymak zorunda mısınız? Komik durumlardan bahsetmişsin de, yazayım dedim.

Hocam, sizce prestij kriterleri nelerdir, ogrenebilir miyim bunlari? Ben de nasiplenmi$ olurum boylece.
  • Prestij diye bir şey var mı, onu sorabilirsin bana. Hele otomobille, beygirle falan olanları hepten şüphe uyandırıyor. Sence öyle olmuyorsa, yukarıdaki gibi devam et tabii ki yorum yazmaya. İlla ki nasiplenecek bir şeye ihtiyaç duyarsan da, bilgiden ala saygınlık getirecek bir şey olmaz kanımca. Prestij deyince bir rahatlama oluyor sanırım. Önceden de söylemiştim, hayal ürünü olsa gerek diye.

Zaten arkadaş da farklı bir şey kastettiğini söylemiş herhalde prestij derken. Alacağı aracı güle güle kullanmasını dilerim.
  • Zaten kendiniz volvo ile yolculuk yapmışsınız ve araba hakkında kafanızda bir fikir oluşmuş, passat'ı kullandıktan sonra nihayi karara varacağınıza eminim. Ben size s40 öneririm ama araçlar 2.el olacağı için temiz bir passat bulsam alırdım şahsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Prestij diye bir şey var mı, onu sorabilirsin bana. Hele otomobille, beygirle falan olanları hepten şüphe uyandırıyor. Sence öyle olmuyorsa, yukarıdaki gibi devam et tabii ki yorum yazmaya. İlla ki nasiplenecek bir şeye ihtiyaç duyarsan da, bilgiden ala saygınlık getirecek bir şey olmaz kanımca. Prestij deyince bir rahatlama oluyor sanırım. Önceden de söylemiştim, hayal ürünü olsa gerek diye.

Zaten arkadaş da farklı bir şey kastettiğini söylemiş herhalde prestij derken. Alacağı aracı güle güle kullanmasını dilerim.

Heralde benim BMW, Mercedes ile adamin prestij kazanacagini soyledigimi kastediyorsunuz. Ancak benim prestijden kastim, aracin prestijidir, adamin degil. Bir aracin uretimde kullandigi yuksek teknolojileri, guvenligi, getirdigi yenilikler ve bilimum ozellikleri, araci prestijli yapmaz mi sizce? Ya da siz "Abi adamlar bunlari bunlari yapmi$lar, $oyle bir arac uretmi$ler, saygi duyuyorum" demez misiniz? Ben $ahsen derim, o yuzden prestijlidir bu araclar. Bir arac her yerde gorunuyorsa, makul fiyata, makul teknolojiler kullaniyordur, ayrica bugun cok daha yuksek teknolojilerle uretilmi$, cok daha guclu ve sorunsuz motorlar kullaniliyorken, 100 Hp'lik bir motor, siradan bir motora saygi duymam ben.

Genel olarak yazdiklarinizdan da pek bi$ey anlamadim ama, ben VW ile adam inanilmaz prestij sahibi mi olur dedim sandiniz, ne anladiniz, bilemedim.

Son olarak tekrar edeyim, kimi markalari, bir yerlere koyarim. En ba$inda dedigim gibi ozellikleri bir araca prestij katar. Ve yine soyleyeyim, araca prestij katar, adama degil.

• her iki aracı da kullanmış biri olarak kesinlikle volvo s40 diyorum...gayet zevkli ve sağlam bir sürüşü var....ayrıca görüntüsü de bence mevcut araçların çoğundan güzel....
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Evin önünde Passat ama yolda Volvo diyorum...

Çok güzel bir yorum. Ben VOLVO dan yana oyumu kullanıyorum.Dizele alışmış birisi olarak sizin Volvo almanız daha mantıklı.Passat size gerçekten hantal gelicektir.
  • Arkadaşlar forumdaki herkes bir insanın iyi bir otomobile binince aynı anda "iyi bir insan" da olamayacağında hemfikir. Fakat açık konuşayım acaba çevremizdeki herkes bu olgunluğa sahip mi ? Milletimizin belli bir kesiminde ( hatrı sayılır ölçüde büyük bir kesiminde ) bu yanılsama yok diyebilir miyiz ?

Neyse gelelim benim meseleye , şimdi de şu araba aklıma takıldı.http://www.sahibinden.com/son_fiyat_aile_arabasi_isteyenlere-43WQQaXQQ16807115WQQpXQQdisplayitem

Herşeyiyle mükemmel gibi ama gözü kör olsun Kia nasıl çok bilinmiyorsa bu araç da hemen hemen hiç tanınmayan bir araç.

Bu hafta benim için hareketli geçecek , önerileriniz bana gerçekten ışık tutuyor. Yorumlarınızı rica ediyorum. Herkese saygılar , selamlar...

• 2.0 araçların yıllık vergisi 2010 itibari ile 1800 tl oldu...hem çok yakar hemde kazık vergisi var......ben olsam 2.0 almam bu devirde.....birde kaskosu yüksek oluyor pek mantık işi değil....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.