Şimdi Ara

Çok kitap okumak göz bozarmı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes başka birşey diye internette arastirdim biraz bazi daktırlar demiş yok öyle bisey alakası yok demis.
    Sizce dogrumudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok öyle bir şey ama kitap okuyup nasıl mı ayrı yazmadın nerde ? nerde nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  • bozar. sürekli yakına odaklandığın için bozar. ne kadar çok okuduğunla ve kitaba ne kadar uzaklıktan baktığınla alakalı. arada bir okumaya ara verip etrafındaki en uzak nesneye bakmanı öneririm.
  • Yine berabere oldu.
    Bu konuda kesin birşey yok galiba.

• Çok kitap okuyan biriyim. Göz konusunda sıkıntılar çekiyorum. Mesela uzağı göremiyorum.

• Kitaba gömülür ve doğru ışıklandırmada okumazsan mefta olur.

İşi bileceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

Kitaba gömülür ve doğru ışıklandırmada okumazsan mefta olur.

İşi bileceksin.

Gomulmezsek ortamda aydiklik olursa problem yok diyorsun yani?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet mesele her şeyin fazlasını yapmanın zarar olduğunu bilerek hayatını şekillendirmek

Kitap okurken en önemli şey doğru ışıklandırma , arada gözleri dinlendirme ve bu işi doğru vakitte yapmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeHee

quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

Kitaba gömülür ve doğru ışıklandırmada okumazsan mefta olur.

İşi bileceksin.

Gomulmezsek ortamda aydiklik olursa problem yok diyorsun yani?

Işığın doğru açıdan vurması ve parlaklığı çok önemli.

Aydınlatma işi başlı başına bir bilimdir aslında. Bir insanı aynı ortamda rahatlatabilir veya bunalatabilirsiniz. Yeter ki yaptığınız iş tutarlı veya tutarsız olsun.

Ülkemizde aydınlatmacıyım diye geçinen o kadar çok organizasyon şirketi var ki, alayı ezbere iş yapıyor.

• Doğru ışık ve açı olmadan ve dinlendirmeden okuyunca malesef bozuyor.
  • Göz tamamen ışıkla alakalı bir durum.

Kitap okumak değil ama düşük ışıkta yatarak ya da yanlış yatay bir açıyla okumak bozar.

Mesela ışık sağdan soldan gelir vs. diyenler olur ben küçükken hep sağ tarafından ışık alarak çalıştım.

Ne oldu? Sol göz oldu 2.75 ,sağ göz oldu 1.5 yani ışık çok önemli.

Işık arkadan da gelmez.Işık tam karşıdan gelir.Bunu yapın bir eğik açı ile değil de 45'e yakın bir açı ile okumak daha yararlı olacaktır bu göze değil ama boyuna

hatta imkan varsa bilgisayar vs. tam kafanız dik olacak 90 derece ile bakın derim.

Göz bozulması ışığın açısı ile alakalı ben bunu gözlük takarak öğrendim.

Hala da ilerliyor çocuğu vs. olan gidip göz doktoruna da danışsın.Benim kendimden çıkardığım sonuç tam karşıdan gelecek ve tüm masayı ya da kitabı aydınlatacak

şekilde arkadan ya da tepeden gelecek olursa sizin gölgeniz olmadığı sürece olur ama bir yer fazla ya da az ışık almasın.

Okuduğunuz yerşn hepsi aynı derece ışık alsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.